duminică, 10 aprilie 2016

Multiculturalism

Multiculturalism – 23 martie 2016


Stefan Kovacs

Și totuși- cât discutăm despre adevăr aici ? Imaginea unor teroriști izolați (și poveștile despre părinți de treabă și copii radicalizați nu știm cum) e doar oimagine.
Colectivitatea musulmană- în ansamblul ei- trebuie responsabilizată. În acest sens- în afară de ce a făcut Sarkozi apropo de burkha- restul lumii n-a prea strălucit- acceptând această enclavizare voită de partea musulmană- această izolare voită.Cetățenii de religie musulmană au aceleași drepturi ca și restul cetățenilor statelor UE- povești că Abdul s-ar fi radicalizat pentru că era mai ocheșel și nu l-au acceptat ca inginer la centrala atomică sunt doar povești stupide. N-ar trebui să existe drepturi suplimentare, benevolențe suplimentare- musulmanul este cetățean al Belgiei, Franței, etc.- și trebuie să se conformeze. Politica de multiculti e proastă și categoric nu e benefică. 
Pe de altă parte- dacă ne uităm puțin pe istorie- și pe strategia terorii practicată în anii 60-80 în Italia mai ales- de către guverne necomuniste, legale și para-legale- cu tot Gladio-ul lor cu tot- avem un pic de strângere de inimă pentru că descoperim- un pic siderați că da, au existat oameni politici care au fost de acord să-și arunce în aer proprii cetățeni (vezi gara Bologna) în numele unor idealuri obscure. 
Atunci când tu începi inițial cu un fenomen real- războiul civil din Siria- după care descoperi că nu sirienii sunt majoritatea refugiaților ci afgani, pakistanezi și multe alte naționalități care n-au ce căuta într-o ordine normală de lucruri- deja îți pui problema cât este adevăr și câtă minciună în tot ce trebuie să înghițim.

 


Prospectiv A-z "cât este adevăr și câtă minciună în tot ce trebuie să înghițim."..


Raspunsul lor este: https://youtu.be/5j2F4VcBmeo.

 

 

A Few Good Man "You Can't Handle the Truth"

YOUTUBE.COM

 

Florin Miron Acest nou concept ce nu are graniţe încă definite sau trasate numit Globalizare, este foarte anevoios în Europa, comparînd cu SUA, lăsînd la o parte faptul că însăşi statele europene s-au şicanat non stop de-a lungul istoriei, diferenţa între culturi şi tradiţii, etc duc la o separare la nivelul Uniunii Europene, şi în consecinţă la o diferenţă de opinie privind adoptarea situaţiei crizei refugiaţilor, şi atunci doar prin frică, haos şi teroare s-ar cădea de acord la implementarea unei noi ordini mondiale. Mai toate statele vest europene au creat enclave de minoritate musulmană în ultima decadă, nu i-au integrat mixat cu proprii lor cetăţeni, de ce? Aceasta a dus la o radicalizare şi de o parte şi de alta, un alt motiv esenţial este şi programul măsurilor de austeritate aplicat propriilor cetăţeni, creşterea şomajului, etc, toate duc la un cocktail perfect de nemulţumire a maselor, adăugînd şi cireaşa terorii în reţetă se va ajunge în final la cedarea unor libertăţi în favoarea securităţii. Politicienii, bineînţeles, vor da vina unul pe altul că au acceptat un val prea mare de refugiaţi pentru a fi controlat şi de fapt în spatele cortinei totul decurge conform planului, poate sună a conspiraţie, dar după atîtea atentate s-au impus extra măsuri de securitate chiar credeţi că nu puteau preveni sau gestiona situaţia? (Cînd au la îndemînă toate mijloacele tehnice de informaţie, metode de ascultare, camere video). Precum au lăsat economia în laissez faire, la fel o vor face şi cu acest haos creat şi bine controlat, deh scopul scuză mijloacele...

 

Prospectiv A-z .
Adrian Nastase scrie: 

Internationala teroristă

Europa a căzut in capcana propriei retorici a drepturilor omului, a „societătii deschise", utilizate, initial, pentru a pătrunde in zonele autarhice, comuniste. Această retorică produce insă efecte in dublu sens. Valul de refugiati este o dovadă. Sigur, nevoia de „sânge proaspăt" pentru „sângele albastru" european, nevoia de forta de muncă necalificata sau inalt calificată (it, medici) au contat deasemenea. Iluzia multiculturalismului s-a risipit, au apărut resentimente legate de locuri de muncă, de criminalitate si, mai nou, de terorism. Europa, alături de Statele Unite, s-a hrănit din globalizare, din inlăturarea frontierelor pentru a pătrunde pe noi piete de desfacere. Din păcate, pe aceste porti deschise, au intrat nu doar materii prime si forta de muncă ieftină, ci si fundamentalisti, talibani, teroristi. SUA si-au securizat mai bine perimetrul extern, ajutate si de o politică a vizelor mai selectivă, fiind oricum avantajate de conditiile geografice. Europa plăteste pretul pentru toti si pentru toate – si pentru Afganistan si pentru Al-Quaida, pentru Irak si pentru Siria, pentru Orientul Mijlociu.

Iar pretul nu va fi doar in victime ale atacurilor ci si in materie de finantări suplimentare pentru serviciile de informatii, in limitări suplimentare ale drepturilor cetătenesti pentru a controla riscurile teroriste, in intărirea controalelor la frontiere, in cresterea timpului consumat cu verificări la aeroporturi, gări, stadioane etc.

Am vizitat Africa de Sud la inceputul anilor '90. Mi-a rămas in minte imaginea centrului orasului Johannesburg, unde totul era locuit si dominat de populatia de culoare iar la periferie, in mici domenii inconjurate de ziduri de 3-4 metri inăltime locuia populatia albă. Belgia oferă o imagine similară, cu diferenta că albii plus turistii locuiesc in centrul capitalei. Belgia plateste acum si pretul statutului său de fostă metropolă colonială sau al ambitiei sale de a aduna toate organizatiile europene intr-un singur loc. Atacul de ieri are de aceea si o amprentă simbolică.

Au mai existat valuri de actiuni teroriste in ultimii 50 de ani – deturnările de avioane, din anii '70, de exemplu. Au mai avut loc actiunile teroriste impotriva turnurilor gemene din SUA, in 2001. Acum se incearcă insă răspândirea de către ISIS a unui sentiment de teroare, in cât mai multe locuri din Europa si prin mobilizarea tuturor nemultumitilor (maghrebieni, islamisti, etc). Se incearcă realizarea unei „internationale", mobilizată intr-o cruciadă indreptată impotriva „necredinciosilor".

Intr-un fel, a fost declansat „războiul civilizatiilor". După ce, o vreme, el a avut loc in deplasare, acum el se desfăsoară „acasă". Nu stiu dacă cei care au pornit valurile de refugiati s-au decis să le oprească, generând o reactie de respingere pentru acceptarea lor in Europa. Sau poate că doresc tensiuni etnice si religioase cu care Europa să fie ocupată in anii care vin.Imi este tot mai neclar cine are interesul de a declansa haosul in Europa. ISIS fiind doar bratul inarmat.

Oricum, pare cumva un fel de cruciadă cu sens invers.

https://nastase.wordpress.com/.../internationala.../...

Internationala teroristă

Europa a căzut in capcana propriei retorici a drepturilor omului, a „societătii deschise", utilizate, initial, pentru a pătrunde in zonele autarhice, comuniste. Această retorică produce…

NASTASE.WORDPRESS.COM

 

Prospectiv A-z .
Din Cotidianul:

"Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că unul dintre teroriștii de la Bruxelles a fost arestat în iunie 2015 în Turcia și expulzat o lună mai târziu, dar belgienii l-au eliberat.

"Unul dintre cei care au participat la atacul de la Bruxelles a fost arestat în iunie 2015 în Gaziantep. El a fost expulzat pe 14 iulie 2015, după informarea Ambasadei Belgiei", a declarat Erdogan într-o conferință de presă, conform AFP.

Autoritățile belgiene nu au confirmat legăturile sale cu jihadiștii și "l-au eliberat, în pofida avertizărilor noastre că era un luptător terorist străin", a adăugat Erdogan.

Bărbatul arestat în Turcia în iunie 2015 și expulzat apoi în Belgia unde a devenit unul dintre atentatorii kamikaze de marți este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters și CNN Turk, citând surse din cadrul președinței turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.

Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek."

 

Stefan Kovacs Acuma un mare semn de întrebare este- cine o fi "inginerul" unor astfel de chestiuni ? Mi se pare greu de crezut că Abdul își pune pe el o vestă explozivă pentru că-l căuta poliția pentru furt de mașină. Mi se pare pe de altă parte de crezut că băieții ăștia au fost instruiți- pe unde o fi fost ei instruiți- ca la data de... ,la ora de... să o comită.Nu ai nevoie de cine știe ce comunicații pentru asta- dar ai nevoie de un suport destul de puternic al comunității să-ți cumperi una, alta...dacă eu îmi iau cumva pasta de dinți la bagaj de mână mă opresc ăștia imediat la control- pe de altă parte niște explozibili puternici s-au găsit pentru vesta lui neica nimeni...interesant e că și francezii și belgienii "îi urmăreau" dar cică n-aveau motiv să-i închidă...

 

Smaranda Dobrescu Daca in urma atentatelor, panicii, fricii, inconvenientelor majore ale populatiei, UE in perfect consens cu cetatenii hotaraste masuri de reducere a libertatilor si drepturilor omului? Putem spune ca cineva a avut interesul unui regim autoritar un Europa?

 

Stefan Kovacs Ar fi fost normal să se ia astfel de măsuri centrate pe o anumită categorie de populație- intense- și de termen foarte scurt. Asta în condițiile în care se reușea o închidere ermetică a ușii spre Orient. Problema e că astfel de măsuri nu vor lovi- din păcate- propagatorii unor astfel de lovituri- adică cei cu moschei, băieții din închisori (deja există un scandal în UK unde condamnații refuză să meargă în anumite închisori de frica radicalizării și nici ONG-urile absurde.

 

Smaranda Dobrescu Prolificul filosof francez, promotor al hedonismului, ateismului si anarhismului, Michel Onfrey pe cat de adulat tot atat de repudiat este de parere ca o religie nu poate fi importata intr-un mediu impropriu.Fiecare poarta identitatea culturala a tarii de origine. De aceea Islamul nu poate fi atacat de pe pozitii crestine si nici crestinismul nu poate fi judecat de catre islamici. In acest concept, rezulta ca nici Islamul nu-si poate impune Sharia pe pamantul altei tari.Onfrey de altfel a intervenit in virtutea acestei reguli militand ca in conflictul din Mali in urma cu cativa ani francezii sa nu intervina, sa-i lase sa-si taie capetele daca asta doresc si le permite credinta lor.
https://www.youtube.com/watch?v=ZoL29Xjfzv4

 

 

Michel Onfray "l'Europe est décadente mais moi cela ne me…

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu "Teamă îmi e că mai marii actuali ai UE, confruntați cu insecuritatea aferentă războiului mondial neconvențional purtat azi chiar pe teritoriul Europei, în loc să (re)definească "visul european" unificator, să accepte pluralismul valorilor culturale în lume făcând din "valorile" europene un standard obligatoriu pentru sine iar nu (doar) pentru ceilalți, și să consolideze securitatea fără a limita libertatea, vor răspunde terorii venite din afară prin instaurarea terorii înăuntru. Dacă va fi așa, dacă urgența răspunsului la agresiune va întuneca perspectiva a ceea ce este important pentru viitorul nostru, dacă vom schimba bazele morale ale proiectului nostru (european), dacă, în loc să ne unim conciliind diferența cu egalitatea, ne vom despărți refugiindu-ne fiecare în forme arhaice de socializare, dacă, în loc să recunoaștem că plătim pentru îndepărtarea de ideea generoasă a democrației transnaționale paneuropene, vom spune că vina aparține integral islamului (altminteri, în tot ceea ce nu ne place la el, infestat agravant tocmai de virusul exclusivismelor occidentale), dacă vom aduce teroarea în casele noastre crezând că astfel prin teroare vom omorâ teroarea, înseamnă că terorismul ne-a biruit. Acesta va fi sfârșitul Europei; sfârșitul lumii noastre."- Adrian Severin

 

Stefan Kovacs Păi un anumit tip de teroare a fost deja instaurat- acuma discutând despre lucruri concrete poate că ar fi bine să se facă niște separări foarte clare- între niște cetățeni români de exemplu- care n-au fost niciodată teroriști- și niște persoane care au călătorit cel puțin o dată prin zonele cu ISIS- și care sunt (groaznic că trebuie să o spunem- sper să nu fiu vânat de cei de la discriminare) musulmani. Ion Ionescu care s-a născut la Dorohoi și arată totuși normal parcă ar fi mai ușor de separat de Salah Abdelsalam .Nu mi se pare grav dacă s-ar face un tip de pașaport unic pentru toți aparținătorii UE- pașaport care să poată fi retras chiar și pentru o plimbare la isiseni- de exemplu.

 

Prospectiv A-z  .
Domnul Turcu raspundea recent aici: "Nu, UE trebuie sa coboare cu picioarele pe pamant. Conceptul insusi se cere revizuit. UE este o confederatie, nu poate fi federatie."

La care adaug, UE de azi nu poate fi nimic de capul ei.

 

Prospectiv A-z .
Merita readus in atentie un articol al lui Claude Karnoouhhttp://www.argumentesifapte.ro/.../monstruoasele.../

(https://www.facebook.com/claude.karnoouh)

 

Dinica Roman https://cabalinkabul.wordpress.com/.../islam-in.../

 

 

Islam în Bruxelles: Molenbeek = Ferentari cu turbane

CABALINKABUL.WORDPRESS.COM

 

Mihai Ion Turcu "Europa" exista ca ce este, in modul in care este, ca efect al parcursului comun, frecvent conflictual, in secole, cu ameliorarea acestui mod, realizata cu efort politic, prin compromis, in conditii limita, cerand stringent consens si actiune comuna coordonata. Sa reflectam la "Pacea Religioasa" de la Augsburg(1555), in conditiile expansiunii Imperiului Otoman, reconfirmata si extinsa in cadrul Pacii Westfalica,(1648) care pune capat unui conflict intraeuropean devastator,"Razboiul de 30 de Ani".Cele doua paci fac legitime si egalindreptatite confesiunile protestante in cadrul religiei crestine, si libertatea de alegere, fara dezasvantaj politic si patrimonial a autoritatilor seculare, principi si orase, privind confesiunea dar in cadrul unui fapt religios "universal" ,crestinismul, realizat si stabilizat in secolele anterioare. In pofida schismei bisericii universale, unitatea prin credinta crestina se traducea in conceptul de "crestinatate" ca premiza de cooperae politic-militara, ofensiva si defensiva. Solutiile de compromis, suparator pentru detinatorii autoritatii globale ( Imparat, Papa ) dar acceptat ca necesitate practica, au devenit in timp normalitate si valoare prin faptul de a asigura supraordonat coeziunea Europei. Compromisul realist a survenit prin negociere, negocierea nu razboiul intern sau dictatul aducand pacea.

 

Smaranda Dobrescu Via Mircea Platon:
""In 2005, the Flemish-speaking Belgian reporter of Moroccan origin decided to see for herself how and why Molenbeek was becoming a magnet for Islamist imams and sheiks recruiting candidates for jihad in places like Afghanistan, Chechnya and Iraq.
She spent three months living in rented accommodation in the area, posing as a student. The result was a book Undercover in Little Morocco, also published as Inflitrated: Among the radical Islamists. It was recently translated and published in France as Immersion in Molenbeek, in which she recounts how Islamist preachers were spreading their radical and murderous ideas to young people from the same generation as the terrorists that struck Paris and Brussels in November and March.
For her efforts at the time she was attacked as Islamophobic and racist, however Belgians are realizing belatedly how prescient and accurate her portrayal of the now-notorious neighborhood was. "If I had presented myself as a journalist, I would have gotten no information," she said in an interview with French magazine Marianne. "In this type of place, these neighborhoods, when you are a journalist they ridicule you and believe you are part of the Zionist camp and that you are against Muslims. So I infiltrated their world as a sociology student…and what did I say?
"That Molenbeek is an enclave, and a society within a society. These people are very distant from us in Western society. They are focused on the Middle East or Morocco. For example when I asked 'Who is Guy Verhofstadt' no one knew how to respond. It was our prime minister.""
http://nytlive.nytimes.com/.../10-years-ago-this.../

 

 

10 years ago, this undercover reporter warned of terror hotbed in Brussels

NYTLIVE.NYTIMES.COM

 

Prospectiv A-z .
Iar un asemenea reporter infiltrat in Romania de azi ar fi etichetat ca pro-aia si anti-ailalta imediat cum ar scoate o carte in care sa documenteze potentialul de Molenbeek-izare al Romaniei...

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z@ - oare ai descoperit un potential de nisa neexploatat de Romani? Productia de etichete?!


Prospectiv A-z .
Minoratul suficient re/produce etichete. Si cam atat, mon cher 

Niciun comentariu: