duminică, 10 aprilie 2016

De unde vin teroristii?

De unde vin teroristii? – 23 martie 2016

Dinica Roman
 a distribuit postarea lui Vasile Ernu

 

Vasile Ernu


De unde vin teroriştii?

Da? Hopa. Păi da asta se ştie de mai bine de 100 de ani pentrucă sînt rapoarte, analize făcute pe teroriştii ruşi din sec. 19. Dar cine mai citeşte, cine mai gîndeşte? Poate umblăm şi la înţelegerea cauzelor.... De ce? Că e prea ieftin...
___

De unde vin jihadiștii francezi?

• Clasele de mijloc. Marea majoritate a tinerilor candidați la jihad provin din clasa de mijloc (67%). Pătura săracă și cea a categoriilor socio-profesionale superioare sunt la egalitate, prima dă 16% din candidații la jihad, a doua - 17%.

• 15-21 ani. Acestea este categoria cea mai atinsă, de aici provenind 63% din candidații pentru Jihad. Dintre acești tineri, doar 5% au la activ infracțiuni minore. În schimb, 40% dintre ei au fost sau sunt depresivi, ceea ce a condus la formularea ipotezei că "îndoctrinarea funcționează mai ușor la tinerii sensibili care pun întrebări cu privire la sensul lor viață."

• Familii de atei. Contrar opiniei populare, majoritatea recruților islamismului radical nu vin din familiile musulmane foarte practicante: 80% din familiile care au contactat CPDSI se declară atee, iar restul de 20% budiști, musulmani sau creștini.

 

 

Le Figaro : profilul neaşteptat al jihadiştilor francezi

Potrivit unui raport publicat recent, portretul robot al jihadiştilor francezi nu seamănă prea mult cu clişeele despre ei. Studiul realizat de Centrul de Prevenire al Derivelor Sectare legate de Islam (CPDSI), răstoarnă prejudecățile legate de acest...

 

Smaranda Dobrescu Aceasta analiza, poate fi si corecta, dar poate sa incerce sa transfere vinovatia colectiva legata de o anume religie care nu este chiar a pacii si iubirii (se pare ca Coranul are doar doua versete legate de iubire si pace) spre individul cu anumite specificitati privind sensibilitatea si chiar catre familiile de atei (nu stiam ca exista asa ceva!) Este important acest aspect in evaluarea exodului islamic si acceptarea lui. In sens invers amintesc de drepturile care sunt individuale si nu colective.. Analogie indoielnica..

 

Mihai Ion Turcu Aflam ca Polonia refuza cotele obligatorii de imigranti musulmani.

 

Smaranda Dobrescu Si Ungaria a declarat acelasi lucru. Daca UE nu penalizeaza aceasta fronda (normala de altfel daca reprezinta vointa populatiei) vor fi mai multe tari ca sa adopte acelasi comportament, probabil. Reversul mi se pare ca se apropie de ideea destramarii..


Mihai Ion Turcu Nu, UE trebuie sa coboare cu picioarele pe pamant. Conceptul insusi se cere revizuit. UE este o confederatie, nu poate fi federatie.

Niciun comentariu: