joi, 14 aprilie 2016

Istoria neinvatata

Istoria neinvatata – 28 martie 2016

 
Prospectiv A-z
 

Multi ne-am gandit ca timpul nostru rimeaza cu 1914/39. Nu fara temei. Cred totusi ca dpdv strict EUropean, timpul de acum rimeaza cu 1453, anul in care Imperiul Bizantin a cazut si odata cu el Evul Mediu s-a incheiat. Bizantul, devenit intre timp un simbol al civilizatiei decadente si arhi-birocratiei, a cazut atunci fiind lucrat pe dinauntru, la mana turcilor...

Cum ne ameninta unul, istoria neinvatata se repeta ca farsa.

 

Prospectiv A-z
Semnificatia moscheii bucurestene, proiect initiat de Ponta si se pare continuat de KWJ&guvernul lui, are deja alta semnificatie.

 

Gheorghe Gradinaru Prospectiv A-z nu cred.1 subiectul si discutiile privind moscheia au fost incepute de timpul lui TB. 2.subiectul acesta a aparut pe fondul negocierilor legate de problematica Marii Negre si in care noi aveam interesul de cointersare a Turciei. Turcia a ridicat problema moscheii si s-a ajuns la concluzia ca putem sa ajungem la o intelegere......

.

Prospectiv A-z .
GG, nu l-am auzit pe TB hahaind despre subiect. Abia Ponta mi-aduc aminte sa se fi exprimat ca sa auzim si noi. 

Eu cred totusi ca miscarea rimeaza cu planuri din care refugiatii fac parte, planuri concepute de mai mult timp.

Totusi nu mi-e clar motivul ahtierii cu care romanii umbla dupa gratiile&tutoratul puterilor medii europene, mai ales cand acestea par a se afla pe axe diferite. Daca nu cumva planurile sunt la fel de vechi ca perioada celei mai recente concordii.

 

Gheorghe Gradinaru http://www.ziare.com/.../pnl-basescu-a-uitat-ca-el-i-a...

 

 

PNL: Basescu a uitat ca el i-a promis lui Erdogan moscheea de la…

ZIARE.COM

 

Prospectiv A-z .
Cum se spune pe aici, I stand corrected! Multam, GG. Dilemele raman.

 

Mihai Ion Turcu problema nu este moscheea in sine ci scoala coranica de regula aferenta unei moschei. Daca acest proiect urmeaza sa ramana sub autoritatea muftiatului roman, nu sunt probleme. Oricum nu este vorba de o moschee araba ci turca. Discutia intra in sfera conflictului intraislamic. Ministerul de externe si interne plus cel al cultelor pot controla problema (bine informate de SIE SRI). proiectul este acceptat de guvernari succesive, si de populatie ( sondaj de opinie) , nu mai poate fi prorogat sau anulat fara a genera disconfort diplomatic. Avem pandantul atitudinii fata de cultul mozaic. Am acceptat fara discutie , la un moment dat, un Rabin Sef necetatean roman. Mftiul este musulman turcotatat roman. Cu musulmanii romani chiar nu avem vre-o problema. Reamintesc, moscheea din Constanta este ctitorita de Carol I la fel mica moschee din Parcul Carol. Constitutional nu poate fi refuzat un locas de cult musulman in capitala existand cetateni romani musulmani, toate cultele, exceptand cel musulman, au un locas de cult in capitala. Iohannis, o persoana credincioasa dar oarecum socanta pentru ca este membru al bisericii luterane, frecventeaza de felul sau biserica catolica si se afla in relatie mai mult decat cordiala cu Mitropolitul Transilvaniei, nu va refuza musulmanilor din Bucuresti un locas de cult. ...

.

Prospectiv A-z .
"Doru Coarna
martie 31, 2016 la 3:01 pm 

Aflam cu stupoare ca dl Nastase a acceptat schimbul de lacase de cult cu turcii… Asa e?

Stiati ca in Turcia terenul este tot al statului, ca nu exista proprietate privata asupra pamantului ci doar drept de exploatare? Deci noi dam o proprietate si primim nimic, plus cat o fi ras Erdogan ca romanii nu sunt in stare sa faca ceva pana la cap fiind deopotriva saraci si ticalosi, deci nu vor construi nimic…"

https://nastase.wordpress.com/.../justitia-si-puterea.../...

 

Dinica Roman "What will Brussels' attacks achieve? If Terror has often claimed itself to carry a religious will, its real ambitions are always political, and/or territorial.
Now, let us remember that for Belgium to have been breached the way it was, the country would have had to be infiltrated and propped. How did that happen? Here is one theory the Independent volunteered: "There are many reasons why Belgium has become a hotbed of radical Islamism [Wahhabism]. Some of the answers may lie in the implanting of Saudi Salafist preachers in the country from the 1960s.Keen to secure oil contracts, Belgium's King Baudouin made an offer to Saudi King Faisal, who had visited Brussels in 1967: Belgium would set up a mosque in the capital, and hire Gulf-trained clerics. At the time, Belgium was encouraging Moroccan and Turkish workers to come into the country as cheap labour. The deal between the two Kings would make the mosque their main place of worship."
Here is your Trojan Horse … To assuage very capitalist ambitions, Belgium allowed for radical Wahhabis/Salafis elements to infiltrate its society, and thus reprogram its growing Muslim community. The threat was never immigration, but the Wahhabization phenomenon officials tolerated in exchange for lucrative contracts and energy security."

http://ahtribune.com/religion/722-brussels-attacks.html

Niciun comentariu: