joi, 21 august 2014

Ucraina in NATO sau UE pericliteaza securitatea Rusiei



Ucraina in NATO sau UE pericliteaza securitatea Rusiei-16 august 2014
 
Nicolae Ţîbrigan   Dan ‪#‎Dungaciu: „Moscova vrea ca Ucraina să nu poată intra în cluburi de tip UE sau NATO care ar putea periclita securitatea Rusiei” - http://fumn.eu/dan-dungaciu-moscova-vrea-ca-ucraina-sa-nu-poata-intra-in-cluburi-de-tip-ue-sau-nato-care-ar-putea-periclita-securitatea-rusiei/ ‪#‎Rusia ‪#‎Ucraina ‪#‎NATO ‪#‎UniuneaEuropeană ‪#‎RadioEuropaLiberă
De Liliana Barbăroșie | Interviu publicat pe Radio Europa Liberă | 16.08.2014...
 Un Prospectiv Domnule, ne aduci vorbele lui Dan Dungaciu, cu care nu pot nici fi de acord, dar nici argumenta.

As sfatui pe reporterul Europei Libere si pe Dan Dungaciu sa se intalneasca cu niscaiva rusi la nivel inalt si sa iasa din jocul de-a ghicitoarea ("Europa Liberă: Vreau să vă cer acum o previziune: va reuşi Rusia ceea ce îşi doreşte? În articolul Dvs. vă exprimaţi într-un fel nedumerirea de ce „au acceptat”, cum ziceţi, Barack Obama şi Petro Poroşenko convoiul umanitar…"). Daca bugetele de calatorie sunt o problema, sa inceapa cu ambasadorul rus cel mai apropiat lor.
Nicolae Ţîbrigan Stimate Un Prospectiv, deşi nu sunt de acord cu afirmaţia dvs. tendenţioasă cu referire la „jocul de-a ghicitoarea”, țin să vă reamintesc faptul că, din păcate, suntem în plin război informaţional între Rusia şi Ucraina, iar poziţia domnului ambasador Malghinov nu va face altceva decât să denatureze adevărul din „ghicitoare” (dacă vrem să vedem poziția domnului ambasador al Federației Ruse nu e necesar să dicutăm cu E. S., ci putem doar urmări Russia Today sau Vocea Rusiei). Problema e NIMENI până acum nu dorește sau nu consideră oportună discuția despre apariția unui condominiu asupra statului ucrainean. Dați-mi vă rog o analiză care să pună întrebarea de analiză astfel? De acum părerile sunt împărțite și v-ași sfătui să vă informați mai mult pentru a veni cu argumente.
Gradinaru Gheorghe Si eu sunt de acord ca actiunile intreprinse de Federatia Rusa au ca obiectiv imediat " o formă de a opri, din perspectiva Rusiei, confruntarea care se petrece acum în estul Ucrainei, pentru că odată oprită în momentul în care separatiştii nu sunt scoşi din joc, separatiştii vor căpăta un loc la masa de negocieri la masa post-conflict".
Pe de alta parte a prezenta interesele Rusiei in rezolvare a conflictului ucrainian in paradigma "geopolitica pozitiva versus geopolitca negativa" din care se poate trage concluzia ca orice face Rusia este conectata la geopolitica negativa si respectiv actiunile Ucrainei +UE+NATO este apanajul politicii pozitive este in opinia mea contra-productiva.
Nu cred ca acest conflict se va putea rezolva, cat mai repede posibil, fara a lua in considerare interesele Rusiei sens in care acestea trebuiesc analizate asa cum sunt prezentate, in discutii oficiale, de actualii lideri rusi. O prelungire a conflictului, posibil pe termen lung sa duca la epuizarea economica a Rusiei dar va fi o victorie a la Pyrus si oricum costurile pentru Ukraina vor fi devastatoare.
Un.P
1) Daca suntem in razboi informational, sa incercam macar sa rezistam tentatiei de a fi idiotii utili ai vreunei tabere.
2) La un astfel de interviu, precum cel sugerat de mine, calitatea depinde mai ales de nivelul intrebarilor 'follow-up'.
3) Genul de intrebare citat de mine este de domeniul divinatiei. Cum adica "va reusi Rusia ceea ce-si doreste'? De unde sa stie careva ce-si doreste, in caz ca dorinta lui Putin/executivului/elitei coincide cu aceea a majoritati? Chiar asumand ca stim ce-si doreste, de unde stim cat sunt dispusi si unii si altii sa sacrifice/cedeze? Dupa aceea, acel careva mai trebuie sa stie si motivatia lui Obama & Porosenko.

Domnule Ţîbrigan, observati ca la sfarsit de saptamana, noi mai titram chestii ca fiind 'de uichend' si lumea intelege ca-i vorba de destindere. La un subiect ca cel ucrainean, poate cel mai fierbinte al momentului, trebuie rigoare. Stiu ca in peisajul comunicarii romanesti publice este loc de intors carul cu busteni de munte, dar noi tocmai asta incercam sa indreptam.
N.T  Stimabile Un Prospectiv, aveți deosebitul dar de a banaliza orice postare de-a mea, deși este vorba de un interviu mai mult sau mai puțin obiectiv. Poate că dacă ați percepe lucrurile așa cum au fost postate: interviu, analiză, raport, policy memo etc., ați putea ajunge la concluziile de rigoare. Din păcate, constat că pentru dvs., la fel ca și pentru marea majoritate a românilor, contează cine spune ceva, ci nu mesajul în sine. E un handicap pe care nu cred că va putea fi depășit. Am sperat că acest grup este unul destinat disputei de idei, însă am ajuns la concluzia că nu reprezintă altceva decât un can-can „prospectiv” (cu ghilimelele de rigoare). O zi bună!
Un.P Domnule Ţîbrigan, sunt nume in discursul public romanesc, Slava Domnului!, care prospecteaza bine mersi si in afara Grupului. Sa va dau totusi unul al unui membru al Grupului care a expus si discutat cu noi pe larg despre tot felul de subiecte, inclusiv Ucraina: Adrian Severin.

Daca tot postam din Dungaciu dar n-avem cu cine discuta/argumenta, care-i castigul? Intr-adevar, eu mai sus am ridicat niste probleme cu acest interviu, iar intermediarul vorbeste putin zeflemior despre nustiuce handicap.

Consider ca dl. Dungaciu, cel putin in interventiile sale publice, evolueaza aidoma unui elefant balerin. Nu, nu-l iau la misto, caci elefantul stie multe, dar in cazul domniei sale, si-a ales gresit sportul.
Smaranda Dobrescu In seara aceasta la ora 22 la emisiunea "Jocuri de putere" a lui Rares Bogdan la Realitatea va fi o emisiune despre Ucraina, Rusia, etc. Printre invitati, D- nii Adrian Severin si Dan Dungaciu
Un.P As fi explorat mai mult deschiderile lui Cozmin Gusa. Mai cu seama in cheia sugerata de Radu Golban--bani si scadente, desi nimeni n-a luat in calcul posibilitatea unui default rusesc.

Remarc de asemenea altitudinea intelectuala a interventiei lui Adrian Severin cand avertiza ca in conditiile unui vest decandent, vor fi costuri odata cu escaladarea militara, care-s proportionale cu expunerea.

E interesant sa observam ca vectorii discutiei sunt trasati de cei neinstitutionalizati la acest moment.

Dl. Aurescu a gratios. Ucraina n-are nicio sansa in termenii in care a devenit ACCIDENTAL un stat independent.
Viorel Straoanu Accidental?!
Un.P Cum altfel?
V.S  Lituania,Estonia,Letonia inseamna ca au ,,beneficiat " si ele de aceeasi intimplare ?
V.S ...de accident ?
Un.P Nu vad legatura, acelea; ca si Rep. Moldova care totusi nu-i mentionata in acelasi context de fauritorii adevarului, balticele facusera obiectul Pactului Hitler-Stalin/Ribbentrop-Molotov.

Viorel, ai talentul sa-ti derutezi audienta cu participari atat de inegale. Mai multa grija, altfel incepe lumea sa va numere.
Un.P  In fotografie sunt ministrii de externe Fabius, Klimkin, Steinmeier si Lavrov.
Oops!, dela negocieri lipseste... polacul. ...
V.S  1.Poate nu sint explicit ,deci : cum a devenit Ucraina accidental stat independent ? Eu ma gindeam ca accidentul s-ar fi putut numi dezmembrarea URSS,atunci cind alaturi de Ucraina si tarile numite de mine au devenit independente.2.Sint la rindul meu derutat ...participari inegale...ne ( ma ) numara lumea.
Un.P  O fi si dezmembrarea URSS... Cred ca accidentul a fost Boris Eltin. Daca presedinte la rusi era altul, nu cred ca s-ar fi admis o Ucraina independenta in acele granite. Macar ca se umbla la improprietarirea tot accidentala facuta de Hrusciov...

In plus, ce anume decat un accident poate fi evenimentul care pune cateva populatii in situatia unui razboi civil la 20 de ani dupa ce le-ai pus impreuna?

















Niciun comentariu: