joi, 21 august 2014

Theodor Melescanu si portretul robot



......................................................................................................................................................
Theodor Melescanu si portretul robot -19 august-2014

Dan Alexandrescu Ordin pe unitate?! Ghiciti cu cine va face tandem ?

A venit oferta! Se strâng semnături pentru candiatura lui Teodor Meleșcanu

Lucian Negrea, Reporter
Șeful SIE, Teodor Meleșcanu, și-a arătat în repetate rânduri disponibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale. Singura condiție era să aibă o ofertă de pe scena politică. 
Ei bine, oferta a venit și a început strângerea de semnături. Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) a transmis că va începe să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru înscrierea sa în cursa pentru Cotroceni.
”Domnul Teodor Meleşcanu corespunde, prin pregătire, prestanţă şi prestaţii, modelului de preşedinte pentru România, imaginat atât de Societatea Civilă, cât şi de aliaţii din NATO. Prin vârstă, domnul Teodor Meleşcanu are şi experienţa necesară şi lipsa ambiţiei de eternizare în funcţie, urmând a fi un preşedinte de tranziţie spre normalitate. Domnia sa va pune capăt disfuncţiei din cadrul Executivului format din Guvern şi preşedinte, propunându-şi reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, concomitent, în 2016. Politic, domnul Teodor Meleşcanu urmază ca, în plan legislativ, să restabilească autoritatea Parlamentului şi independenta Justiţiei iar, în plan economico-social şi naţional, să-şi asume ca program Contractul Social, semnat de liderii USL, cu noi, la 14 iulie 2012, dar rămas neonorat”, se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Societăţii Civile, informează DC News.

 Dan Alexandrescu Inca mai asteptam o anume LISTA din partea cuiva care s-a "laudat" prin anii `90, parca, si ...atat.
Costel Gilca Melescanu e pacaliciul de serviciu. Probabil ca vor sa ingramadeasca multi candidati pe partea stanga sa nu iasa Ponta din primul tur!
Un Prospectiv ...daca tandemul e cu unul de afara, Radu Golban.
C.G  pai Melescanu a mai fost odata iepure intr-o cursa cu Iliescu parca prin anul 2000! SI inainte de alegeri s-a spart gogoasa!
D.A  Tandemul va fi cu unul "de afara" dar nu cu Radu Golban.Melescanu presedinte si ...escu premier.
C.G  Melescanu e iepure. Vrea sa fure voturiel cuiva....foarte probabil ale lui Ponta ca vine cam pe aceeasi linis. Nostalgicii iliescieni pot vota cu el...dar...
Smaranda Dobrescu Ionescu, Popescu, Georgescu...
D.A ... si Calin. Uite asa se deconspira unii fara a mai fi nevoie de "lista lui ...rin".
Adrian Severin Eu unul nu pot decât să repet că "ne trebuie un președinte de tranziție". Cât despre "lista mea" din 1997 ea se confirmă atât la nivel de principiu cât și la nivel de detalii fără a fi nevoie să fac alte confidențe. Numai cei care vor să facă pe proștii mai pot exprima îndoieli în legătură cu justețea gestului meu de atunci. Din păcate atât pentru România cât și pentru mine este prea târziu.
D.A  Am avut tranzitie fara presedinte/presedinti de tranzitie?! Nu cred ca ar fi cineva care sa obiecteze, mai ales acum la aceasta distanta de timp, justetea unui asemenea act doar ca eu nu imi amintesc nici de lista si nici de efectele gestului. Doar un alt "gest" a la perioada Constantinescu, fara nicio urmare.Pentru Romania nu va fi niciodata prea tarziu iar pentru noi ca indivizi conteaza aproape deloc in istorie!
A.S  Nu tot ceea ce nu se găsește în memoria noastră nu există. Vă pot spune că gestul a avut urmări. Măcar și faptul că am fost trădat și îndepărtat a fost o urmare. Au fost și alte urmări. Din păcate nu cele pe care le doream sau nu toate cele pe care le doream și care erau necesare. Ceea ce intenționam să se evite - numirea liderilor statului român prin decizia unor forțe străine - a fost doar amânat. Lista se găsește la cei în drept să o administreze. Orice om cu o minimă cuoaștere a regulilor jocului știe că publicarea ei este interzisă. Cei care au insistat ca ea să fie publicată au fost ori naivi ori provocatori.
Viorel Straoanu  Nu cumva lista a fost o chinta la AS cu ...9 in coada ? Ma gindesc si eu.
V.S  Greaua mostenire,stupid people,tranzitie...Uf ! M-am saturat. De ce un presedinte de tranzitie d-le Severin ?!
A.S  Că pentru unul standard nu avem candidat. Nu se vede cu ochiul liber? Altminteri rămânem cu regimul Băsescu fără / după Băsescu.
V.S  Aha.Sa faca tranzitia de la Basescu la altceva.Destul de vag.
Un Prospectiv Dragi prospectivi, daca mergeti la http://pefacebook.prospectiv.org/ puteti gasi un portret robot al presedintelui facut printre altii si de Adrian Severin, din a acarui intervenie reiesea ideea unui presedinte de tranzitie--pentru cei care nu erau la Grup cand s-a dezbatut chestiunea aceasta, cert este ca nimeni n-a parut a avea o problema la acel timp cu ideea presedintelui de tranzitie.

Si eu as dori mai multa claritate in jurul acestei chestiuni, insa problema fundamentala ramane: Cine sa fie acela in care sa te increzi a-i lasa tzara inca 5 ani pe maini--timp in care s-ar produce si mult nediscutata schimbare a Constitutiei?

P.S. Iata link direct: http://pefacebook.prospectiv.org/.../ne-trebuie-un...
V.S  Nu eram in grup.Am inteles ce spune dl Severin.Nu agreez ideea.In lipsa lui Basescu dispare implicit si pericolul a ceea ce spune dl Severin :regimul Basescu fara / dupa Basescu.
Un.P Daca numai atat se poate spune in suportul dezagrementului cu textul lui Adrian Severin, ma tem ca raspunsul e cam... nazuros.
S.D  Daca imi amintesc corect in text era agreata ideea unui presedinte pe o perioada de doi ani-cu argumentatia aferenta- pentru a se reintra apoi in ciclul de patru ani necesar unor alegeri parlamentare simultane cu cele prezidentiale. Argumentul impreuna cu cel al lichidarii basismului inainte de a purcede la lucruri importante nu pare lipsit de sens.Nu stiu daca Melescanu ar fi acela, dar intr-o oarecare masura pare sa corespunda portretului robot gandit de Adrian Severin.
Miki Marinescu-Colea Alt decrepit!
A.S Nu dle Straoanu, plecarea lui Traian Băsescu nu duce automat la dispariția "regimului Băsescu". Măcar și pentru faptul că "regimul Băsescu" s-a construit pe un fond preexistent, folosind "materii prime" oferite chiar de societatea românească astăzi critică la adresa lui, precum și din motiv că aceste regim a creat timp de zece ani structuri și interese care s-au autonomizat în raport cu "arhitectul" lor. În plus, dacă vă uitați cu o minimă atenție la unii dintre principalii prezidențiabili care afectează ostilitate la adresa lui Traian Băsescu, veți observa că aceștia au doar o problemă personală cu el dar doresc să îi preia regimul pentru a-l folosi la fel ca el dar în interesul lor și al clanului lor. Chiar nu vă întrebați de ce dl Ponta, în calitate de prim ministru care a beneficiat de o solidă majoritate parlamentară, nu a făcut absolut nimic spre a demantela "regimul Băsescu"? Iertați-mă dar cei care pot gândi că Traian Băsescu, neo-cezaristul care a personalizat puterea și statul, este singurul rău, gândesc exact ca Băsescu.
V.S  D-le Un Prospectiv,nu-s nazuros nici Gigi Contra neaparat.Am parerile si ...visele mele.Incerc sa inteleg si pun intrebari.Nu eram in grup cind a fost lansata ideea amintita de d-na Dobrescu un pic mai sus,cu mandatul de doi ani.Ar fi cea mai buna solutie.Dar trebuie revizuita Legea electorala si nu mai este timp.D-le Adrian Severin ma ,, certati " si asta din cauza faptului ca nu am nuantat cind am afirmat ca in lipsa lui Basescu ,dispare raul creat de el.E corect cum spuneti dvs : trebuie sa dispara si esafodajul contruit de el.In alta ordine de idei, consider ca se impune o precizare : nu este neaparat sa gindesti ca Basescu ca sa expui niste opinii in contradictoriu cu altele. In ce priveste pe dl Ponta, cred ca a preferat celebrul pact decit admonestarea permanenta a SUA si Bruxelles-ului.Poate ar fi purces in alte conditii la demantelarea regimului Basescu.Poate.















Niciun comentariu: