joi, 21 august 2014

„In multe feluri eu seman cu Nelson Mandela”



„In multe feluri eu seman cu Nelson Mandela”-18 august 2014

Smaranda Dobrescu  Perceputa nu de putini ca un mare denigrator al Romaniei si un sever critic al inamicilor lui Basescu, iata ca Monica Macovei, candidata la Presedintie incearca sa ne convinga ca ea este aidoma lui Nelson Mandela. A parasit de curand ideea asemanarii sale cu Angela Merkel! Oare Mandela de multe ori si-a denigrat concetatenii prin institutiile internationale?
http://www.cotidianul.ro/macovei-in-multe-feluri-eu-seman-cu-nelson-mandela-245430/
Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care și-a anunțat candidatura ca independent la alegerile prezidențiale din toamnă, se compară cu Nelson Mandela, fostul lider sud-african care a stat 27 de ani în pușcărie pentru convingerile sale.
„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei într-o emisiune la Digi 24.
La o precedentă emisiune la Digi24, Monica Macovei spusese că personajul politic favorit este Angela Merkel. Macovei spune acum că Merkel rămâne un model, dar a reflectat ulterior și și-a dat seama că se simte și mai aproape de Nelson Mandela.
Luptător antiapartheid, Nelson Mandela a făcut 27 de ani de închisoare luptând pentru convingerile sale. Arestat în 1962, a fost condamnat pe viață la 12 iunie 1964, fiind eliberat după 27 de ani de închisoare, pe 11 februarie 1990, în urma unei campanii internaționale de lobby pentru cauza sa.
A fost primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea moștenirii apartheidului, prin combaterea rasismului instituționalizat, a sărăciei și a inegalității și promovarea reconcilierii rasiale.
 Draghi Puterity Intr-adevar, exista unele asemanari intre culoarea pielii lui Mandela si cea a sufletului ei.
Gradinaru Gheorghe Oare ce blestem este peste poporul roman ca la 25 de ani de la evenimentele din dec89 sa avem candidat la Presedintie un fost procuror ceausist si pe deasupra fost membru al PCR( acest ultim aspect l-am subliniat deoarece doamna candidat se declara campiona luptei impotriva comunismului). Despre calitati ale omului politic , in afara de un fanatism dus la extrem, legat de o asa zisa lupta impotirva coruptiei nu comentez din lipsa de fapte si argumente.Daca la cele spuse se adauga si carisma inexistenta necesara unui candidat la presedintie sincer nu am identificat pe ce motive se bazeaza dna MM in aceasta candidatura.Sa ii dorim totusi succes din spirit de fair play.
Vasile Mândroviceanu M.M. se bazeaza pe educatia primita in familie, familie de inalti ofiteri de securitate in care infatuarea, aroganta, dispretul fata de oameni constituiau starea de normalitate.
Adrian Rusu Daca ma gandesc, si eu semăn cu Nelson Mandela.
Bil Goodbil ...pe langa cele corect remarcate de Gradinaru Gheorghe si Vasile Mândroviceanu io am avut si 'fasta' neplacere sa o cunosc bine si k 'om'... Jalnica optiune a unui popor destept obisnuit numa' cu alegeri proaste...
Cristi Pantelimon Cine a lucrat în slujba statului în instituțiile centrale în preajma anilor 2000 știe ce lucruri ”bune” a făcut MM cu APADOR CH pe vremea aceea...
G.G  Dle Cristi Pantelimon chiar m-ati facut curios: ce legatura este intre institutiile centrale ale statutului si un ONG fie el si APADOR CH ca despre lucruri "bune" chair nu stiu nimic.
C.P  Domnule Gradinaru Gheorghe, orice ONG cu finanțare străină este un ochi strecurat pe gaura cheii unui stat.
G.G   Cristi Pantelimon Multumesc. Ati fost atat de delicat in exprimare ca, initial, nu am inteles la ce ati vrut sa faceti referire.Perfect adevarat.
Smaranda Dobrescu APADOR -CH una dintre cele mai active si virulente ONG-uridin perioada ante si post 2000 avea ca principal scop importarea "democratiei "vestice, in principal prin interventia in timpul procesului legislativ cu aplomb si obraznicie, Parlamentul era in special sub lupa. Dintre toate comisiile parlamentare, laudata in rapoartele Apador era doar Comisia de cultura...(presedinta d-na Mona Musca) Domeniile de interes ale APADOR au fost cu obstinatie drepturile omului, accesul la informatii publice, informatiile clasificate, siguranta nationala,codul penal, restituirea proprietatilor abuziv preluate de stat, functionarea politiei.
B.G  ...ar fi mult prea multe de spus despre acel ong, despre cei care'l populau, despre masura, modul si limitele in care's desfasura obiectul de activitate... Dar ar fi o indepartare de la subiect : mm. Ea a speculat impecabil imaginea artificial pozitiva a ong'ului cu care multi o asociaza si o confunda... nu dintr'o prea patrunzatoare cunoastere a 'adevarului' cu toate dedesubturile sale...
G.G  Dar daca imi aduc aminte bine, desi nu pot definii legal implicatiile, doamna candidat la functie de viitor presedinte de stat a detinut pozitia de reprezentant al guvernului majestatii sale britanice pe linga guvernul macedonean( adica platita de un guvern strain- pentru un ong ist nu reprezinta nimic dar ...pentru viitoarea pozitie-posibil sa ne aduca srijinul UK.)
B.G  ...dupa umila mea parere, acest detaliu ramane prea putin relevant candidaturii. A reprezenta UK'ul e o onoare...pasagera. Ar merita insa o reflectie modul in care a reprezentat interesele romanesti -sau basesciene- la PE....
Costel Gilca :))) Mandela a stat 27 de ani pt nimic, ea a bagat un om la 27 de ani la puscarie pentru o caruta de porumbi :))) sunt asemanari!
Viorel Straoanu Monica Macovei,Cristian Diaconescu,Elena Udrea sau MRU sint niste ,,spargatori " de voturi.Nici nu-mi bat capul sa comentez sansele lor de a se instala in fotoliul prezidential.Daca vor candida o vor face pt amorul propriu ,sa dea bn in cv. constienti fiind ca n-au nici cele mai mici sanse in fata imensei masinarii electorale a PSD ( sau PNL ) .Vor lua niste voturi a caror relevanta va fi infima spre deloc in primul tur,urmind ca in turul doi sa indemne ,cica,proprii electori spre un candidat sau celalalt,urmind ca apoi sa se agate ca si capusele de cistigator sau de cel de pe locul doi.









Niciun comentariu: