vineri, 24 noiembrie 2017

Bascularea Alinei Mungiu Pippidi

Bascularea Alinei Mungiu Pippidi – 2 noiembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

November 2 at 2:38pm

Oare AMP stie mai bine decat noi unde ne vom aseza in viitor, ce limba vor invata copiii la scoala, unde ne vom face vacantele, daca ele vor mai exista? Virajul sau ar fi interesant daca ne-ar povesti, chiar si in germana cum va mai fi la anul...

 

 

Mungiu Pippidi: O enormă campanie represivă judiciară cu rezultate nule | Flux24.ro

"Politologul Alina Mungiu afirm\u0103, \u00eentr-un interviu, c\u0103 progresele Rom\u00e2niei \u00een materie de lichidare a corup\u021biei sunt nule \u0219i…

FLUX24.RO

 

Alexandru Botu Ea a mai criticat sistemul, din interiorul acestuia-cum se zice. Posibil sa fie bine intentionata, deoarece are si pe ce si cu ce judeca serios situatia. Dar daca nu este asa? Ci pentru a trezi iluzia ca sistemul s-a saturat de ineficienta sa si "revine la normal". Dupa cum se stie, in curgerea timpului, nimic nu poate reveni la trecut, doar amagind prin reluarea unor trucuri mai vechi, modelate intre timp in laboratoare ca sa para altceva, sau propunand ca pe o salvare un nou experiment (si mai naucitor/pagubitor).

 

Prospectiv A-z .
Cum s-o cred pe AMP care spune: "Eu lucrez numai pe măsurătoarea corupției și vă pot spune că e un progres extraordinar de mic pentru câte arestări s-au făcut"? 

Adica facatura asta academista masoara in felul acesta progresul? Sa-i fie de cap!

In primul rand, coruptia e o tema de dansii inventata, starnita si mentinuta pe agenda si in realitatea romaneasca post-1989. In al doilea rand, niciun cuvintel despre recuperarea prejudiciului. In al treilea rand, si aici are partial dreptate AMP, e nevoie de programe de dezvoltare, nu de hinghereala politica in numele anti/coruptiei.

Atentie, coruptia este cealalta fata a neoliberalismului libertatii schimburilor/fluxurilor financiare.

 

Preda Mihailescu Este femeia barbat, de ii spune "Politologul"? Am impresia ca romanii si-au pocit si limba in mod preemptoriu -- inainte chiar de a fi inundati de gender theoristi, au inceput sa elimine acordul natural de gen, care trebuie facut si la meserii si institutii. Babilonie.

 

Niciun comentariu: