vineri, 23 ianuarie 2015

„Victor Ponta nu si-a epuizat resursele in politica”-Radu Magdin



„Victor Ponta nu si-a epuizat resursele in politica”-Radu Magdin – 11 ianuarie 2015
Gheorghe Gradinaru
"Am încredere că repunerea în mişcare a resurselor interne ale lui Victor Ponta va duce la revenirea sa, pe cât se poate de accelerat. Mizând pe naturaleţe, nu pierzând energia pe lucruri inutile. Eu văd un premier motivat să facă o reformă de partid şi să continue guvernarea. Această motivaţie nu e suficientă pentru o victorie politică, însă e un aspect-cheie, fără de care nu se poate. Restul e o combinaţie de muncă, viziune şi o coaliţie puternică în jurul ideii de reformă. Românii aşteaptă o schimbare, stânga poate fi motorul acestei schimbări, căci e foarte posibil ca dreapta să se relaxeze văzând că are candidatul câştigător la Cotroceni. Or, în politică, e bine să fii uşor stresat: stimulează creierul şi asigură supravieţuirea."
Chiar dacă Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, el rămâne totuşi primul ministru al României, cel puţin până la alegerile parlamentare din 2016,...
qmagazine.ro
  Smaranda Dobrescu Reconstructia imaginii primului ministru depinde de manifestarea unui partid de stanga. As pune urmatoarele intrebari cheie dupa parerea mea: Va face impozitare progresiva pe venituri?
Va schimba grabnic legislatia spre a ramane si in tara profitul firmelor , cat or fi acestea de inregistrate in Cipru?
Va tine cont de observatiile lui Florin Georgescu si ale lui Mugur Isarescu privind diminuarea pana la disparitie a investitiilor straine? Va intelege ca el trebuie sa apere calitatea vietii romanului si nu marirea continua a profitului patronilor?
Va intelege de ce Romania este departe de a fi un stat social, contrar prevederilor Constitutiei? Etc, etc. Altfel, stiinta consilierului Radu Magdin, de a carui competenta s-a auzit, devine inutila.
  Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu intrebarile la care astepti raspuns sunt fundamentale pentru a definii eventuala evolutie a PSD ca un partid care promoveaza preponderent politici sociale dar sunt valabile numai daca PSD supravietuieste politic ca un partid la guvernare in perioada imediat urmatoare.Eu cred ca sarcina prezenta insa este de a repara( daca se poate) daunele produse legate de imaginea candidatului care a pierdut alegerile prezidentiale si clarificarea viitoarei conduceri a PSD.
  Prospectiv A-z .
De acord, GG, VP nu mai are niciun timp pentru a adresa chestiunile indicate de Smaranda. E interesant insa ca pari a da dreptate ideii ca nevoia e de imbunatatirea imaginii si ca miscarea de a-l angaja pe Magdin, acest alt tanar de sistem de numai 33 ani, ar fi cea buna.

Pentru a aduce aceste 2 viziuni impreuna, n-ar putea VP sa vina public si sa admita ca pe motiv ca nefacand exact cele de genul indicat de Smaranda (adica o agenda social-democrata) a pierdut si ca se va apuca sa le faca de acum incolo daca timpul si increderea ii vor permite?

Hai sa-l vedem pe acest Magdin mai indeaproape:

"De ce credeţi în viitorul lui Victor Ponta?

Pentru următoarele motive: nu şi-a epuizat resursele de energie politică, mai are încă destule; a înțeles de ce a pierdut şi e dispus să schimbe lucrurile în bine; îl cred când spune că vrea reforma pe bune a stângii şi îmbunătăţirea guvernării; România merită o stângă puternică şi nu văd pe altcineva care ar putea prelua, cu calităţi comparabile, dincolo de defecte, steagul social-democraţilor în martie-aprilie."

Aha, baiatul asta are tunurile pe partid, aia din interior trebuiesc convinsi ca darul cu motz al sistemului care este VP pentru Stanga, are motzul cel mai falnic.

Sa ne mai uitam odata la propteaua Magdin:

"Radu Magdin are 33 de ani, este analist și consultant, CEO al Smartlink Communications, din 2012. A lucrat în România la Ministerul de Externe (2004-2005) și la Agerpres (2006-2007); apoi la Bruxelles la Parlamentul European (2007-2010), pentru rețeaua media EurActiv (2010-2011), respectiv pentru Google (2011-2012). Este pasionat de comunicarea politică, face parte din Grupul Liderilor Emergenți NATO (2014) și a fost ales în topul Forbes România al trendsetter-ilor pe anul în curs."

S'traitzi!
  G.G   Prospectiv A-z Eu am vrut sa subliniez ca este vorba de etapa/modalitate si nu de ceva pe termen lung.Asta nu exclude chiar si pentru etapa cea ce sugerezi legat de atitudinea lui Ponta personal.Personal cred ca o va face alegerea momentului si ce isi va asuma conteaza insa foarte mult.Cu mult respect.
  P.A-z .
Suntem de acord ca miza la Ponta acum nu-i termenul lung, ci cat mai scurt. Numai ca ma intreb, de ce atatea complicatiuni de comunicare cand baiatul asta ar putea iesi cu adevarul? Ce naiba mai are de pierdut, naravul?

Cu acelasi respect.

P.S. Raspunsul meu nu-i doar pentru co-prospectivi, ci mai ales pentru aceia dintre noi care au partie la Ponta. Usurinta cu care patronul acestora a schimbat la 180 grade pozitii este cauza caderii lui. Motivatia mea este ca sunt de parere ca Dreapta in Romania trebuie temperata (citeste, civilizata) de social democratie, nu de cripto-neoliberalism.
  S.D  GG, de acord ca pana sa ajunga Ponta sa demonstreze revenirea la virtutile stangii, primordial este sa aibe puterea sa o faca. De ce depinde? In primul rand de baronii partidului. Cum pot fi convinsi acestia?Prin promisiuni diverse. care il vor lega pe viitorul presedinte PSD de maini pentru un mandat. Care ar fi rolul unui consilier de marca in alegerea presedintelui PSD? Sa-i faca pe baroni sa se simta obligati sa il sustina pe Ponta. Cum? Aici e cazul sa lasam faptele la bunul curs al consilierului. Posibilitatile sunt reduse si mai putin onorabile.
Mihai Ion Turcu PSD nu va dobandi autenticitate decat avand un electorat interesat de principii de guvernare social-democrate si poliicienii vor depinde de acest electorat nu de bulbasi de judet si capuse ale statului interesati de "mai mult stat" pentru a avea de unde suge. Domnu Ponta este un adolescent tardiv a carui maturizare eventuala nu trebuie sa se produca in functia de sef de partid de stanga si premier. Domnul Ponta a avut a face cu categoria de oamenicare ar trebui sa fie electori PSD decat de la ditanta robei de procuror di din mediu artificial al camarieor politice si de pe tribune de adunari "organizate" precum studpida potemkiniada de a circul expozitional Bucuresti. Romania are nevoie de un partid ocial democrat -ocia-democrat.
  G.G   Smaranda Dobrescu este evident ca nici un consilier car de capabil ar fi el nu va putea realiza mentinerea lui Ponta la conducerea PSD.In opinia mea raporturile cu "baronii locali" vor fi reglementate altfel si anume prin desprinderea liderului de partid local de posibilitatea manevrarii in interes propriu a fondurilor de dezvolatare a judetelor.De fapt clarificarea raporturilor dintre liderul national si baronii locali este o problema fundamentala a PSD ( si nu numai) care va trebuii rezolvata indiferent daca Ponta ramane sau nu lider.Si da sunt de acord cu Mihai Ion Turcu referitor la ideea ca "PSD nu va dobandi autenticitate decat avand un electorat interesat de principii de guvernare social-democrate si poliicienii vor depinde de
acest electorat nu de bulbasi de judet si capuse ale statului interesati
de "mai mult stat" pentru a avea de unde suge" si la realitatea ca " Romania are nevoie de un partid ocial democrat -ocia-democrat."

Niciun comentariu: