vineri, 23 ianuarie 2015

Cum va evolua occidentul in urmatorii ani?



Cum va evolua occidentul in urmatorii ani? – 11 ianuarie 2015
Octavian Lupu
De felul in care Franta si Occidentul in general vor raspunde acestei crize va depinde felul in care va arata lumea vestica in urmatorii ani: un occident care promoveaza in continuare valorile democratiei si multiculuralismului sau un occident dominat de o dreapta extremista si antimusulmana care furnizeaza, prin cetatenii ei musulmani diabolizati, carne de tun ISIS-ului. Daca se va ajunge la a doua varianta ambitiile geostrategice ale ISIS-ului nu o sa mai apara chiar atat de ridicole.
Religious zealotry? Attack on free speech? Maybe. It was also a strategic strike against multicultural democracy
slnm.us
  Nedeea Burca Intr-adevar. Si, in plus, ceea ce nu se spune, cel putin eu nu am auzit zilele astea este ca, pe langa datoria fireasca a minoritatii musulmane de a respecta regulile tarii care ii adaposteste, Franta are de asemenea datorii si responsabilitati fata de cetatenii fostelor ei colonii.
Sur le site pan-arabe Elaph, l'écrivaine et militante...
courrierinternational.com
  Prospectiv A-z .
As reformula usor:
"De felul in care Franta si Occidentul in general vor raspunde acestei [C]rize va depinde felul in care va arata lumea in urmatorii ani: un occident care promoveaza [pace sau razboi].
  Costel Gilca Corect Nedeea Burca. Am auzit doar: emigrantii au obligatia sa respecte regulile Frantei. Absolut Corect. Dar si invers. Fiecare cetatean francez are obligatia sa respecte credintele celorlalti. Dar na.....Roma antica, plina de religii orientale, si lupta ideilor si a religiilor se regaseste, la scara mai mica si in Europa zilelor noastre. O Roma in cautarea unei morale (a se vedea edictul lui Augustus de prin 13 i.e.n (parca) o Europa in cautarea unei morale ( a se vedea hotararile CEDO in materile de morala si etica)
  Stefan Kovacs Categoric nu , domnule Gilca. Respecți ce vrei să respecți. Nu o să fiu niciodată de acord cu prostia musulmană care le obligă pe femei să poarte burkha - sau cu fanatismul musulman. De ce aș respecta astfel de porcării ?
  C.G  :)) Sunteti naiv! Serios. Nu vreau sa fiu dur. Cititi putin despre cruciade, cititi putin despre inceputul inchizitiei, despre exterminarea catharilor. Apoi transpuneti in acest secol. Veti vedea ca in secolul laicizarii franceze, to sentimentele religioase sunt propagate. E singura si ultima mea interventie pe aceasta tema.
Dar sa vb de prostia musulmana, in conditiile in care 99% din crestini nu ai cititi niciodata absolut nimic despre arabi (in general) si nimic despre religia mulsulmana, mi se pare la fel de radical ca si cei care au facut atentatul, cu diferenta lipsei de curaj sau...a unei infranari interioare.
Aparitia crestinismului a dus la cele mai mari crime in interiorul aceleiasi religii.
Stiti cumva daca musulmanii s-au ucis intre ei in numele propriei credinte?
Aveti idee de ce in occident au aparut atat de multe secte religioase, iar in ortodoxism aproape niciun una (bogumiismul si rit vechi), iar in religia musulmana niciun una (cu exceptia marii schisem siiti suniti)?
Aveti idee daca alte religii au purtat razboaie religioase?
In fine...ati observat ca un numele diferitelor concepte abstracte occidentalii ucid?
Ati observat ca nu suntem sensibili la crimele comise in numele noii religii: banul/economia/democratia?
Cu burca....este un bla bla bla atat de mare. Stiti ca musulmanii isi respecta mai mult femeile decat occidentalii?
  C.G  Nu am sa raspund la intrebari de genul, ei buni noi nebunii si invers, pt ca pentru asta se impune studiul sistematic al religiilor si nu superficialitati. Ca om care a studiat 5 ani seminarul teologic am invatat mai mult respect fata de alte religii decat falsii aparatori ai unor valori moral/etice.
  Ionel Iani Velciov Sa discutam despre diferenta dintre dreptul de-a purta burkha si obligatia de-a purta burkha (in context european) ...
Why are they even there?
qz.com|De Kabir Chibber
  S.K  Domnule Gilca- fără să fiu rău cu dvs.- cred că am studiat chestiile astea cam de vreo 3 ori mai mult decât dvs.- care probabil că aveți așa niște noțiuni de popularizare - după cum vă exprimați.
  C.G  este frumos si bine ca ati studiat. dar concluzia extremist exprimata nu m-a facut sa cred ca ati si inteles necesitatea respectarii diversitatii. Daca am inteles gresit imi cer scuze.
  S.K  Domnule Gilca- diversitatea este un concept fals. Legea țării respective este semnificativă. Vrei să-ți pui covorașul de rugăciune în mijlocul orașului, vrei să-ți poarte femeile burkha- marș, marș înapoi în deșert.
  Craw Claudiu Pai suntem democrati sau nu???
  S.K  Depinde ce înțelegeți prin democrație. Democrația nu înseamnă nici burkha și nici școli islamice fundamentaliste.
  C.C  Fiecare are dreptul sa s exprime cum doreste dak nu lezeaza p cei din jurul sau!!
  P.M  Tovarasul Michnik ar raspunde la aceasta dilema in mod laconic: greu sa intorci pestii in acuarium dupa ce i-ai facut ciorba! Dupa ce au fost obisnuioti cu tot felul de avantaje si concesii timp de 30 de ani, nu mai pioti reduce aceste drepturi - poti cel mult sa ai grija sa nu se multiplice, si ca limitarile prevazute de lege care pana acum nu prea au fost impuse, sa fie luate mai in serios. Chiar si asta va da nastere la controverse - mai mut, greu , daca n uvrei sa ajungi mai rau in Europa decat la Tel Aviv.
  S.K  Nu domnule Craw. Fiecare are dreptul să se exprime așa cum dorește. Altfel oricine și oricând se poate simți lezat- de la Ponta și până la cei din ISIS despre care oamenii răi spun că ar tăia gâturi...
  O.L  Contul de twitter al Centrului de Comanda al SUA a fost spart de hackerii ISIS. O sa spuneti ca nu e mare lucru dar baietii au postat harti si planuri continand scenarii militare referitoare la China si peninsula Coreea, filmulete de propaganda etc. Si toate astea pe contul CENTCOM. Afront maxim in opinia mea. Baietii astia de la ISIS trebuie luati foarte in serios. Razboiul lor cu occidentul, va fi unul de guerilla. Chiar daca vom invinge victoria va fi una a la Pirus, extrem de fragila. http://foreignpolicy.com/.../the-islamic-state-has.../...
“AMERICAN SOLDIERS, WE ARE COMING, WATCH...
foreignpolicy.com
  P.A-z  .
Dle Lupu, daca m-ar fi intrebat PLA ai PRC cum sa faca cunoscut lumii 1) ca ei stiu de astfel de planuri si 2) asemenea planuri, tot sub steagul ISIS le-as fi recomandat sa faca acest lucru.
  O.L  Ipoteza dvs mi se pare interesanta si plauzibila, dar fiindca ne aflam amandoi in sfera speculatiilor continui sa cred ca baiietii care lucreaza pentru ISIS nu au in spate un alt stat sau agentie. Inca o data, riscand sa fiu comparat cu Conu'Leonida fata cu reactiunea, "baietii" astia de la ISIS trebuiesc luati foarte in serios.
P .A-z
 Eu nu vad nicio mana de ISIS, desi ni se tot spune ce superoameni sunt. Dar recunosc ca scriu... literatura.
  O.L   Dom'le nu mai suport faptul ca nu imi dati dreptate. Ma duc sa ma culc.
  P.M   Am in mana un interviu in Welt de pe 27 DEcembrie, pagina 6: un batran jurnalist si deputat (70+ de ani, nu insult pe nimeni, cum veti vedea!) a chattuit timp de 8 luni cu jhihaddisti nemti sadea pana cand si-a obtinut ca jurnalist o 'garantie' sa viziteze califatul si sa vorbeasca cu mascaricii de acolo. Cutremurator - la un moment dat vorbeste cu un tanar german, biata blond si fin, terminat dreptul - gata sa profeseze merseria, sau sa lupte si sa moara pentru califat. Pouah! Si scopul explicit al 'statului' este eliinarea tuturor necredinciosilor, ai islamului sau ai celorlalte monoteisme. Credinciosii sunt ok - chiar si evrei. Omul a scapat fericit - odata relata ca ostasii i-au cerut decapitarea, ca distractie, dar a fost pasuit. Insista asupra impresiei pe care a facut-o asupra lui convingerea unei meniri a oamenilor pe care i-a vazut. Se poate deci spune ca exista ISIS, sunt fanatici ai unei meniri - si poate, tot felul de jocuri colaterale cauta sa isi realizeze fitesi interese pe seama prostului renume al acestora - cam la fel cum cauti sa reciclezi ambalaje, sau, mai stiu eu, sa scoti energie din epurarea apelor murdare domestice.
  P.M  PS - am impresia ca asta ii da in buna masura dreptate dlui Lupu, sper sa aiba vise mai linistite sau , depinde la ce ne gandim...
  Stefan Kovacs La câți creștini au omorât ei până acuma- probabil că n-au exact noțiunea la ce carte se referă. Evrei nu prea pot să omoare- ci mai degrabă să devină martiri. Eu aș pune pariu că dacă așa ceva se întâmpla în Israel- până și neamul al 7-lea a lui Mulah era vânat- casele dărâmate și pe bună dreptate.
  P.A-z  .
Si de unde au putut acesti jihaddisti acumula atatea cunostinte, mai ales tehnice? Dupa aceea, cum s-au adunat ei intr-un loc cu program, mijloace si toate cele? Cum coordoneaza, calatoresc, comunica etc.? Asta in conditiile in care dupa 2001 incoace se asculta si inregistreaza TOT ce se comunica, suntem controlati in aeropoarte si miscarea banilor la fel...

Probabil ca exista raspunsuri, nu pot incepe nici macar a le banui. Caci eu vad putere de stat in spatele acestor miscari, cu astfel de amploare--inclusiv miscari de genul *steagurilor false* sau *elementelor scapate de sub control*.
  S.K  Evident că au toate minunile de tehnică de la saudiți și de la pakistanezi.
Hey got a "thank you" from Israeli Prime Minister...
washingtonpost.com
Perhaps both intended.
washingtonpost.com
  S.D   Mi se pare corect. Solidarizarea, doar, corecta sau nu mi se pare de preferat decat posibilitatea "je sue Charlie"
  C.G  dl Kovacs sunteti ironic sau vb serios?
  S.K   Depinde la ce vă referiți- dle. Gilca.La modul în care statul evreu tratează dușmanii statului ? Da, vorbesc serios. Idem cu privire la finanțarea și dotarea integriștilor.
Peste 1,6 milioane de Charlie au mărșăluit duminică...
catavencii.ro
  C.G  dl kovacs renunt sa mai discut cu Dvs pt ca mereu ideile pe care le postati sunt franturi si nu stau sa le descifrez.
Institute chaired by former congressman publishes...
salon.com

Niciun comentariu: