joi, 22 ianuarie 2015

Martin Schultz o critica pe Angela Merkel



Martin Schultz o critica pe Angela Merkel – 7 ianuarie 2015
Smaranda Dobrescu
 „Trebuie să fie clar pentru toţi: nu se pune în discuţie o ieşire din euro. Recomandările nesolicitate care le oferă oamenilor din Grecia sentimentul că nu ei sunt cei care îşi decid viitorul prin intermediul votului, ci Bruxellesul sau Berlinul, îi împing, de altfel, pe alegători în braţele forţelor radicale", a apreciat Martin Schultz, presedintele Parlamentului European.
Revenirea prezumata a crizei monedei euro este dublata si de o criza intre principalele puteri europene. Nu as merge atat de departe sa presupun ca si intre Schultz , social democratul german si D-na Merkel, dar neintelegerile dintre ECB, Germania, Franta, Italia, etc dublate de manifestari de strada in mai toate tarile europene impotriva austeritatii nu sunt in masura sa ofere prea mult optimism.
http://www.evz.ro/martin-schultz-o-citica-pe-merkel-pentru-…
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, o acuză, azi, în Die Welt pe cancelarul Angela Merkel de „speculaţii iresponsabile...
evz.ro
  Preda Mihailescu Ah, incep contradictiile coordonate ... tehnica veche, cu succes....

  Petre Munteanu cum coordonate? bad cop, good cop? oricum, titlurile ca "germania e gata sa lase grecia sa iasa din euro" suna ca dracu'
  Smaranda Dobrescu Macar daca am putea beneficia de ceva cu aceste ocazii..
  P.M  Petre Munteanu @ Da, bad cop good cop, si pe aparenta contradictie se pot
introduce niste noi clauze, ceva ce este eventual deja pregatit ...
  S.D   Nici nu stiu daca juridic tratatul permite o iesire la cerere sau o eliminare. Britanicii au intors problema pe toate fetele in perioada de amenintari. Se pare ca totusi un referendum ar fi necesar..
  P.M  Smaranda Dobrescu @ Legile nu prevad iesirea, nu. Dar ele nu au prevazut nici modul lax cu care au fost tratate timp de decade incalcarile bugetare ale Germaniei sau Frantei ... EU nu are strictetea legala a unui stat nordic ...
  Ionel Iani Velciov EU seamana cu o barca incarcata in care daca unul se misca mai mult ca sigur arunca pe altii in apa ... Problema EU este moneda electronica, volatila, mobila, cvasi-incontrolabila ... Daca o tara face valuri atunci detinatorii de moneda electronica se vor grabi sa o schimbe pe asseturi palpabile, si avem prabusirea... Pai, daca si eu "mucea de la marginea tarii" stiu asta, de ce nimeni nu schimba banul electronic pe asseturi palpabile ... Raspunsul este ca din cauza lacomiei, banul electronic produce mult mai usor alti bani electronici, decat assetul real care produce plusvaloare reala ...
  Prospectiv A-z .
Poate fi un joc ale carui rezultate pot fi puse pe seama unei tactici *bad-cop, good-cop*, dar tot atat de bine poate fi vorba si de o prima instanta majora de conflict intre politicienii clasici si noua specie de euro-politicieni, acesti tehnocrati ale caror surse de legitimitate seaca vertiginos.
  P.M   Prospectiv A-z @ I did not mean it so seriously. Daca stau sa ma gândesc a doua oara - cum amândoi sunt marionetizati ... cele doua perspective nu sunt chiar contradictorii!
  P.A-z  .
Si asta fara sa fim neaparat concilianti ca mai tot romanul. Desigur, pana acum am vazut ca germanii au ramas tot germani in fatza provocarilor externe, abia dupa aia au fost de stanga/dreapta, la putere/in opozitie etc.

Niciun comentariu: