marți, 2 decembrie 2014

Ce ar recomanda membrii Grupului Prospectiv liderilor lumii



Ce ar recomanda membrii Grupului Prospectiv liderilor lumii – 19 octombrie 2014

.Asumand ca Grupul Prospectiv este monitorizat de lideri luminati ai lumii care-s preocupati de *mai binele comun*, ce ati recomanda:
1) Americanilor
2) Germnailor
3) Rusilor
4) Chinezilor
5) [...]-lor, la alegerea dvs.
Desigur, perspectiva din care faceti aceste recomandari este la alegerea dvs. Nu trebuie sa aveti recomandari pentru fiecare din optiunile de mai sus.
Propunerea acestui subiect vine pe fondul discutiilor in care adesea asumam ca vorbim despre acelasi lucruri.Top of Form
Draghi Puterity Eu as recomanda in primul rand romanilor sa fie solidari si sa isi urmareasca in mod inteligent si cu curaj interesul lor national indiferent de ce cred "monitorii".
Nedeea Burca I-as ruga pe americani sa-si regandeasca politica externa. Inainte de a fi prea tarziu. Atat pentru ei, cat si pentru toti ceilalti. (Cu prilejul intamplarilor din Ucraina au fost la un pas de a provoca un dezastru.)
Stefan Kovacs ”Mai binele comun” deja evocă Auschwitz-ul și Gulag-urile.
Smaranda Dobrescu Germanilor le-as recomanda sa-si analizeze razboaiele trecute, sa-si reaminteasca invatamintele pe care le-au tras in urma lor si sa se opreasca un minut la scara istoriei sa reflecteze daca nu cumva solidaritatea poporului german ar trebui dublata si de o solidaritate continentala.Hegemonia odata atinsa aduce nefericire tuturor, chiar si poporului german.
Prospectiv FCh .
”Mai binele comun” deja evocă Auschwitz-ul și Gulag-urile.

E foarte regretabil ca o sintagma pentru solidaritate evoca asemenea lucruri. Chiar cu asemenea risc, prefer solidaritatea, semn al civilizatiei umane, alternativelor. In fond, opusul solidaritatii, acel 'fiecare pe pielea lui', naruie tot ce s-a facut pana acum si naste ideea ca e preferabil sa re/incepi dela ZERO decat sa te gandesti cum sa faci mai bine. Sunt convins ca trebuie incercat sa imbunatatesti ce ai inainte sa rastorni totul. Solidaritatea ramane o buna busola.
Octavian Lupu Americanilor le-as recomanda sa fie mai putin lacomi, germanilor mai putin egoisti, rusilor mai putin aroganti iar chinezilor mai putin harnici. Tuturor acestor natii le recomand mai multa intelepciune adica sa reuseasca sa invete la o scara mai mare decat pana acum din greselile trecutului.
Adan Justias sa stea la ei acasa! respectarea cu adevarat a "principiilor de drept international" in relatiile cu alte state. conflicte actuale isi au radacina in decizii proaste ale unora dintre liderii tarilor mentionate. actiune si reactiune! peticesti dar apoi se "rupe"!
Viorel Straoanu Recomand tuturor sa sa introduca in programele scolare limba chineza.
Alexandru Botu Le-as recomanda sa devina membrii si sa posteze si ei!
Alexandru Cosmin Codreanu Dl. Botu are dreptate. Ne-ar ajuta niste facilitatatori de comunicare. In acest sens apreciez lipsa de ipocrizie a rusilor care ne impartasesc fara perdea propria viziune via Vocea Rusiei si Russia Today.

Pe ceilalti prezenti, nemti si americani, trebuie sa ii ghicim printre articolele DW sau analizele presei "libere".

Nu cred ca chinezii se preocupa foarte mult de noi. Sa nu uitam ca diplomatia romaneasca a abandonat consolidarea relatiilor romano-chineze contruite cu greu de comunisti.

Alte mesaje pentru alogeni nu am. Am insa un mesaj pentru ai nostrii: vecinii nostrii vor face exact ce le este permis. De asta asta vrea ca serviciile noastre sa fie romanesti, in care agentii sunt romani care muncesc pentru romani. Nu ma simt deranjat sa fiu monitorizat de astfel de oameni. Din pacate acest profil este greu de gasit astazi.

Niciun comentariu: