duminică, 30 noiembrie 2014

Chestia cu hoții, hoția și România - Stefan Kovacs



Chestia cu hoții, hoția și România – 25 noiembrie 2014
Stefan Kovacs

Chestia cu hoții, hoția și România
------------------------------------------
Sper să nu mă repet foarte tare- dar capitalismul- așa cum există el funcțional în toate țările civilizate nu s-a făcut pe bune intenții și nici pe floricele de gând curat, apă cristalină sau alte prostii de genul ăsta. Capitalismul a fost construit pe avantaje inechitare- ca să folosim un cuvânt mai frumos pentru furt și inegalitate. Nimeni n-a pretins că dl. Vanderbild pleacă de la același nivel cu dl.Jones- și că numai prin muncă cinstită și performanță dl. Vanderbild și-a făcut averea iar dl. Jones e fericit în țara tuturor posibilităților cu cei 5 dolari/oră.
Bun- revenind în țara noastră dragă- pe lângă faptul că suntem săraci, needucați rupți în tur- am devenit peste noapte Mafia Mafiei. E un pic cam târziu pentru dezvăluiri de genul ăsta- nu de altceva dar ele ar fi trebuit făcute în 1990- atunci când mai era ceva de păstrat. Că acuma lumea s-a mai trezit la realitate și dându-se loviți au început să protesteze- nasol. Sau cum ar zice Duffy Duck- ”Taff luck !” .
O fi bine pentru ROmânia- că trâmbițăm din tot sufletul că suntem o țară de hoți ? N-aș prea crede. O fi bine pentru ROmânia că îi vedem pe dnii. X și Y- la televizor- târâți cu mascații după ei ? Iarăși n-aș prea crede. Comedia jalnică cu DNA-ul n-are nici un fel de viitor constructiv- pentru că societăți capitaliste utopice care nu sunt construite pe respectivele avantaje inechitare- nu există. Ce-ar trebui să facem ? Păi să profităm. Eu, de exemplu, le-aș da drumul din închisoare tuturor celor închiși pe motive de corupție- cu condiția să dea măcar 50% din avere înapoi. Bani care să fie folosiți transparent și deschis pentru educație și sănătate.
Așa nu facem nimic. O să fie închiși diverși- o să se strige după o clasă politică venită direct dintr-o altă lume și care să intre la mănăstire- fără să se ia în considerare acel motor al dezvoltării- avantajele inechitare. Dacă dl. Voiculescu- de exemplu- știe cum să facă afaceri- și face afaceri bune pentru domnia sa- dând 50% la stat- de ce l-aș ține în celulă ? Avem nevoie de hoți deștepți și eficienți- oricât de urât ar suna asta. Bătrânul Francisc Drake și cei ca el- care au construit Imperiul Britanic- n-au fost exact niște mironosițe virgine. Dar buna regină Bess le-a dat ceva de genul ”drept la piraterie” pe care s-a făcut respectivul imperiu. Poate că e nevoie și la noi de un ”drept la piraterie”- care să nu lovească în oamenii săraci. Faptul că dl.Sima a furat banii clienților de la bursa din SIbiu- e o chestie între respectivii clienți- care au avut bani să arunce cu ei- și dl. SIma. Faptul că știm noi cine- în loc să facă selecție de personal- a tăiat cu barda 25% din salarii- e o chestie care ne privește pe toți.
Prospectiv FCh .
' Eu, de exemplu, le-aș da drumul din închisoare tuturor celor închiși pe motive de corupție- cu condiția să dea măcar 50% din avere înapoi.'

Eu le-as pune o alta conditie: Investiti in economia reala romaneasca si sunteti liberi, inclusiv sa pastrati profitul.
Stefan Kovacs Cu atât mai frumos. Stimez un hoț deștept- care a făcut ceva pentru țară- și mai puțin un individ care nu și-a folosit niciodată ferestrele de oportunitate avute.
P.FCh . Domnule, imediat dupa victoria lui Basescu in alegeri in 2009, intalnindu-ma cu un consilier al acestuia la o chermeza, am sugerat printre altele chiar acest lucru. Mi s-a spus ca fusese considerata o asemenea idee. Altul mi-a spus si motivul de ce n-a mers: Nu mai avea nimeni incredere in Basescu.

Ca fundal, as aminti ca numai cu putin timp inainte de sugestia mea Berlusconi facuse ceva similar--aministie dela taxe pentru cei care-si repatriau capitalul din bancile elvetiene. Bush II facuse si el acelasi lucru pentru corporatii...
S.K  Este normal să câștigăm cu toții ceva- nu să condamnăm vecinul că a câștigat. Personal nu pot să înțeleg ”drama” celor care nu vâd în jur decât o masă criminală. Nici măcar în Chicago-ul anilor 20 nu cred că erau cetățeni mai chinuiți- și acolo era o mafie reală, cu pac-pac și acte de violență.
P.FCh Azi a fost arestat si Socrates, fostul premier socialist al Portugaliei, cu cativa apropiati ai sai (sofer etc.)

Se pare ca anticoruptia e o misiune de aparare a capitalismului cum era inchizitia odinioara pentru catolicism.
Petre Opris Domnule Stefan Kovacs Metoda care o propuneţi, de a elibera din închisoare pe cei condamnaţi pentru corupţie, seamănă cu metoda aplicată de Napoleon după ce a preluat puterea în Franţa: i-a arestat pe toţi negustorii care făcuseră afaceri oneroase pe seama bugetului de stat şi i-a eliberat doar în momentul în care aceştia au cedat statului toate câştigurile oneroase obţinute de aşa-zişii "oameni de afaceri". Nu 50%, ci 100% a cerut Napoleon înapoi şi nu a glumit deloc. Cei care au plătit, au fost scoşi din închisoare. Au trecut 215 ani de atunci.
S.K  E absurd să te gândești că cineva care este în fruntea unei țări va sta precum un elefant în magazinul de porțelanuri- atent să nu atingă cumva ceva. Așa nu se face nimic. Personal n-am priceput chestia cu termopanele lui Năstase- adică ditamai premierul avea nevoie să-și aducă ilegal termopane din China ?
P.O Nici eu n-am priceput de ce era nevoie de o găinărie pentru termopanele respective.
P.O  Probabil s-a aplicat sistemul ploconului, atât de răspândit în România.
P.FCh  La chestia cu termopanele am vazut masura anti-coruptiei lui Basescu. A castigat atatea alegeri cu lozinca asta, iar cand a fost sa arate dovada, ne-am pomenit cu acest travesti al actului de justitie.

Eu nu stiu ce a facut dl. Nastase, dar pe baza a cum au fost instrumentate cele 2 cazuri il consider dublu-condamnat politic. Ceea ce ma face sa cred ca daca Nastase ar fi vinovat de coruptie, Basescu n-a vrut sa se ajung la ceva serios ca s-ar fi daramat toata cosmelia.
Viorel Straoanu O intelegere tacita : fii multumit cu vreo doi ani de puscarie,caci daca vrei sa fii judecat corect si cada si dintre noi, vei sta pe viata si vei ramine fara toata averea.
V.S  Sir Francis Drake era un patriot d-lor : fura de la spanioli si aducea acasa la Bess. ati vazut asa ceva in zilele noastre ?!
S.K  Dl. Drake își mai umplea și buzunarul propriu. Dar făcea și treabă. Nu este nevoie neapărată să cosmetizezi ceva ce este implicit- dar este bine să nu cazi în ridicol- cum o fac cei de la DNA- când ”vecina” Alina Bica dovedește clar că tentația e mare.
V.S  Sa spunem ca duduia in cauza va avea un salariu de 100 mil de euro ,dat de stat ca sa nu fie tentata sa fure 10 mii.Tot va fura !!! E in informatia genetica lacomia carpato-danubiano-pontica.Trebuie modificata gena asata a coruptieie.Numai o sharia a anticoruptieie poate eradica si inca foarte greu fenomenul.
V.S  tata mi-a povestit de o Lege de prin anii 50 cred ,,321" se numea.furai 3 lei-3 ani de puscarie; 2 lei-2 ani de puscarie.
Pe 28 iulie 1959, șase persoane mascate și înarmate au jefuit o mașină a Băncii de Stat a Republicii Populare Române, în care se aflau 1.686.000 de lei.
ro.wikipedia.org
Alexandru Botu Ziceti, Domnule Prospectiv FCh:...Se pare ca anticoruptia e o misiune de aparare a capitalismului cum era inchizitia odinioara pentru catolicism... Da, cu precizarea ca atat de mare este coruptia ocultata incat nu mai poate suporta si coruptia "la vedere", impreuna riscand sa dea foc la pravalie. De aceea, putand sa controleze coruptia "la vedere", exclusiv in interesul ei, coruptia ocultata nu va accepta pomeni precum cele mentionate.
V.S  Adica un soi de : Ho bai ! Cit furati ? Mai lasati si pt noi ?
P.FCh  Domnule Botu, ce ne facem daca problema acum este de coruptie a capitalismului din perspectiva zelotilor sai neoliberali? Adica preotii, imamii si rabinii capitalismului sunt preocupati in primul rand de puritatea ideologica a neoliberalismului. Altfel, de ce Chirac si Sarkozy scapa, dar Nastase e infundat pentru aceeasi gainarie cu afise & fonduri electorale etc.?

La romani, vad ca o particularitate a inchizitiei anticoruptie este ca-i facuta de... amazoane.
http://dexonline.ro/definitie/corup%C8%9Bie/39163
Dicționar dexonline (DEX online). Definiții pentru corupție din dicționarele: DEX '98
A.B  Nici la definitii si nici la aparitii nu stau prea bine. Pentru acestea trebuie profunzime si dibacime. De exemplu, nu stiu cine dracu le da dreptul lui Chirac si Sarkozy sa procedeze astfel, caci tot dintre cei la vedere sunt. Asta daca cei ocultati, ca sa nu se murdareasca cu cei expusi, sa nu fi angajat niste jandarmi ori ciocli de serviciu. Care put fara sa fie imputiti, doar pentru ca sunt ce sunt: Pristandai fara umor, insa.
P.FCh .
Nu numai Chirac, Sarkozy si Nastase procedeaza astfel, ci toti politicienii din mediacratie--adica democratiile liberale animate de mass media.

De unde au avut bani d-nii Ponta si Johannis sa impanzeasca Romania cu afise? Ca doar nu din cotizatii dela membrii de partid sau donatii dela oameni de afaceri altruisti. Ce se asteapta in schimbul suportului dat candidatilor in alegeri?

Niciun comentariu: