duminică, 30 noiembrie 2014

Alternativa ruseasca la sistemul mondial



Alternativa ruseasca la sistemul mondial – 25 noiembrie
Prospectiv FCh  Nu stiu contextul si 100% din intelesul acestei declaratii a lui Putin, dar ar trebui sa le clarifice macar partial optiunile unora vis a vis sistemul mondial si alternativa ruseasca la acesta.
Inainte de re/orientarea prioritatilor romanesti la ale azimuturi, sa se intrebe: D-a facut totul pentru a performa in actualul context? Daca raspunsul este DA, cu ce va imbunatati situatia dpdv al romanilor re/orientarea catre alte repere?
_________
Rusia nu vrea să fie izolată de o nouă Cortină de Fier, ceea ce ar fi dezastruos pentru ţară, a asigurat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un interviu publicat duminică de agenţia Tass, potrivit site-ului Mediafax.
Întrebat dacă Rusia nu încearcă să ridice noi bariere faţă de Occident, preşedintele a răspuns: "Nu facem acest lucru. Şi nu îl vom face. Înţelegem care ar fi consecinţele dezastruoase ale unei noi Cortine de Fier pentru noi".
"În alte ţări au fost perioade în care acestea au încercat să se izoleze de restul lunii şi plătesc un preţ foarte greu pentru aceasta", a amintit Putin.
Izolată pe scena internaţională din cauza unei dispute cu Occidentul pe fondul crizei ucrainene, Rusia, afectată de o serie de sancţiuni occidentale fără precedent, îşi vede economia în pragul recesiunii în timp ce moneda, rubla, a pierdut aproape trei sferturi din valoare în faţa euro de la începutul anului.
Draghi Puterity Ministrul de externe Lavrov:

"Western leaders publicly state that the sanctions must hurt [Russia's] economy and stir up public protests. The West doesn’t want to change Russia’s policies. They want a regime change. Practically nobody denies that."

Comenta cineva recent pe FB - razboiul nu e pentru Ucraina, Ucraina e pentru razboi. Sper ca se subintelege corect sensul.

Putin: "Extremismul e folosit in lumea de azi ca un instrument geopolitic in lupta pentru sferele de influenta. (oare Monica Macovei stie?)

Vedem ce consecinte tragice au avut asa numitele revolutii colorate. Popoarele tarilor afectate au cunoscut ingerinte masive in modul lor de viatza, adevarate cutremure. Pentru noi, e un avertisment. Vom face totul (!) pentru ca acest lucru sa nu se intample si in Rusia".

Surse:

http://de.ria.ru/politics/20141120/270045697.html

http://rt.com/news/207927-russia-europe-business-usual/
Die „bunten Revolutionen“ haben laut Russlands...de.ria.ru
P.FCh .
"The West doesn’t want to change Russia’s policies. They want a regime change." Acum vom vedea din ce-s facuti rusii/Putin.

Recent, am vazut din ce-s facuti romanii, odata cu iesitul in strada... Unii stiau dinainte din moment ce lui Ponta i s-a facut o oferta de a accepta rezultatul pe care n-o putea refuza.
D.P  Eric Margolis (pe care eu il percep ca pe un fel de purtator de cuvant al vechii garzi a CIA) spunea la un moment dat: "Rusii pierd la inceput multe batalii. Dar in general castiga razboaie."

Pacat ca Romania se afla chiar pe linia frontului.
P.FCh Draghi, au castigat pe cele 2 care intentionau sa-i cucereasca (Napoleon & Hitler). Au si pierdut, cu japonezii, de exemplu.
Octavian Lupu Cred ca Afganistanul a reprezentat cea mai dureroasa infrangere si inceputul sfarsitului. Cei drept si pentru americani Afganistanul a reprezentat o victorie a la Pirus.
P.FCh Cred ca problema cu Afganistanul nu este sa-i bati, ci sa-i cuceresti. La fel si cu rusii. Cand strategii nou-nouti intr-ale razboiului din imperiu se aventureaza in asemenea antreprize ei nu se asigura ca acasa sau in deplasare sa fie un bun motiv pentru a motiva trupele in conditia de cuceritori.

Revenind, nu cred ca Rusia ar fi greu de batut acum, dar o victorie de acest gen n-ar folosi decat Chinei, singura castigatoare de cand SUA o tine dintr-un atac in altul.

Ce ar trebui sa faca rusii este sa-i sperie pe restul ca vor folosi arma nucleara. Numai ca pentru asta iti trebuie tarie. De asta am spus ca rusii vor fi testati.
P.FCh .Radem, glumim, dar DE nu vrea sa plateasca oalele sparte odata cu extinderea voii bune la Ucraina!

http://www.cotidianul.ro/seful-diplomatiei-germane.../
cotidianul.ro
Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, s-a pronunțat împotriva aderării Ucrainei la NATO și UE, informează agenția de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres, citând un interviu al șefului diplomației de la Berlin pentru publicația Spiegel.
"Consider posibile (stabilirea unor) relații parteneriale între Ucraina și NATO, nu și un statut de membru", a declarat Steinmeier în interviul menționat.
De asemenea, Frank-Walter Steinmeier nu consideră realistă nici aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană într-o perspectivă imediată, pentru că, în opinia sa, modernizarea economică și politică a fostei republici sovietice este "un proiect pentru mai multe generații".
Cristi Pantelimon Gurile rele spun că aurul Ucrainei a cam plecat peste ocean, iar Rusia a cumpărat în ultima vreme 55 de tone de aur. China este şi ea bănuită că a cumpărat în disperare acelaşi metal, începând din anii 80, încât e cazul să ne întrebăm când vom avea o "reformă monetară" la nivel mondial?

Niciun comentariu: