duminică, 17 septembrie 2017

Romania este coapta pentru dictatura

Romania este coapta pentru dictatura – 1 septembrie 2017


Gheorghe Gradinaru shared a link.

September 1 at 8:39am

"Când democrația a murit iar dictatura (preferabil lumintă) nu s-a născut încă, spațiul politic este ocupat de teroare. Este momentul în care România se găsește acum, chiar dacă, poate, teroarea nu a ajuns la paroxism. Dacă forțele democratice reziduale nu vor reuși să domine strada în perioada imediat următoare, și anihilând haosul premeditat, nu vor asocia forța dreptului cu dreptul forței spre a strivi teroarea – ceea ce pare puțin probabil în acest moment – vom putea spune că România este coaptă pentru dictatură. Cel mai probabil o dictatură militară, (desigur, cu păstrarea unor forme democratice fără fond, care să dea poporului supus iluzia libertății și națiunilor imperiale dominante o acoperire morală ), scuzată și prin nevoile de securitate internă ale NATO. După eșecul tehnocraților, speranța militarilor. Fi-va ea oare și o dictatură națională – adică și în interes național ?? Greu de prezis."

România este coaptă pentru dictatură - Adrian Severin

La ceas de seară românilor li s-a arătat Muma Pădurii la postul Dezinformarea TV. Luând chipul Monicăi Macovei, ea a transmis două mesaje esențiale: 1) norodul trebuie să iasă în stradă pentru a protesta împotriva guvernului chiar înainte ca acesta să greșească, întrucât, oricum, va greși iar după a...

ADRIANSEVERIN.COM

 

Smaranda Dobrescu Articolul lui AS l-am postat si eu ieri ca un comentariu la un lung sir de discutii privind soarta democratiei. A tamas fara reactii. Personal ii dau dreptate lui AS in toate aspectele mentionate cu remarca ca acestea nu fundamenteaza titlul articolului. Pentru ca Romania sa fie "coapta pentru dictatura" ar fi necesar ca cel putin jumatate din populatia cu drept de vot sa respinga ideile de revenire la normal ale justitiei propuse de Ministrul Justitiei si completate de Uniunea judecatorilor. Dar, nu este asa: Populatia nu se manifesta ferm dar sondajul abia efectuat de Avangarde considera in proportie de peste 90% ca e nevoie ca magistratii sa raspunda pentru greseli si sentinte incorecte, 75% cred ca procurorii instrumenteaza incorect, fara probe concludente dosarele si 50% considera ca judecatorii nu dau sentinte corecte. Atunci, concluzia ar fi ca populatia nu doreste dictatura ci actiunea puterii legitim alese. Daca vorbim de democratie, opusul dictaturii, atunci vorbim de dominatia majoritatii. Deocamdata guvernul trebuie sa-si preia din plin prerogativele prevazute de Constitutie, dar fara santajabili.

 

Preda Mihailescu "Cu alte cuvinte, cei care nu au adunat suficiente voturi pentru a crea o majoritate parlamentară nu au a duce lupta politică în Parlament, ci pe stradă; căci – nu-i așa ? – minoritatea nu-i majoritatea, la fel cum iarna nu-i ca vara. " - De ce citit printre gene, acest comentariu ar putea fi considerat ca o descrie a provocarilor continue din America`?

 

Smaranda Dobrescu Cred ca toti aceia care au curajul sa scrie, sa protesteze in fata forurilor in drept, si ma gandesc la Ingrid Mocanu, Adrian Severin, Liviu Plesoianu, etc, stiu ce riscuri isi asuma. Si totusi, nu e cazul ca macar cei care decid destinul nostru fara sa ne consulte, sa o faca in cunostiinta de cauza, si nu plecand urechea la soaptele otravite ale Monicai Macovei?



http://adrianseverin.com/scrisoare-adresata-primului.../...

Scrisoare adresată primului vicepresedinte al Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans - Adrian Severin

Către Comisia Europeană Domnului Frans TIMMERMANS Comisar pentru Justiție și Afaceri Interne Prim-vicepreședinte al CE       Domnule Comisar / Dragă Frans,     După cum ai fost informat desigur, Ministrul român al Justiției, profesorul Tudorel Toader, a lansat în aceste zile o mini-reformă a sistemu...

ADRIANSEVERIN.COM

 

Prospectiv A-z .
Sper sa nu primeasca si Severin o vizita (ca aceea) a baronesei Nicholson...

 

Prospectiv A-z .
Adrian ii scrie deschis lui Frans:

"Respectăm interesele Europei în România dar vrem să fie respectate și interesele României în Europa; iar unul dintre aceste interese privește dreptul nostru de a fi respectați și de a ne guverna așa cum credem noi că este mai bine, potrivit convingerilor, nevoilor și tradițiilor noastre; desigur, cu respectarea tratatelor UE și rămânând loiali partenerilor și aliațiilor noștri."

Ce as intreba este: Cum adica interesele Europei in Romania?! 

Pot gandi la Europa ca o abstractiune pentru a reprezenta mai bine interesele fiecarei natiuni EUropene in raport cu non-Europa. Mai pot gandi la Europa ca un set de reguli si institutii aferente pentru egala reprezentare a intereselor natiunilor si cetatenilor EUropeni in interiorul Europei. 

Pot gandi la interesele Europei in Romania doar daca:
1) Asociem Europa cu o mana de eurobirocrati;
si/sau
2) Asociem Europa cu una/doua țari puternice din Europa.
In acest caz, romanii au fost vanduti euro-birocratilor/statelor puternice din EUropa, de elita proprie (premiantii) si aranjamentele post-Razboi Rece.

Scrisoarea continua:
"Îmi amintesc cu câtă pasiune și convingere ai apărat interesele Olandei privind ceea ce voi percepeați a fi o justă reprezentare a agendei voastre în Parlamentul European. Am venit atunci la Haga, împreună cu colegul Alain Lamassoure, în calitate de raportori europeni și am găsit, inclusiv la rugămintea ta, o soluție echitabilă pentru ca mândria și interesele respectabile ale țării tale să se reflecteze într-o repartizare a puterii parlamentare pe națiuni de o manieră justă, fezabilă și durabilă."

Spre deosebire de eurocratii romani, olandezul si altii isi apara interesele nationale bine-mersi.

"Mă aștept ca astăzi să tratezi în același mod și țara mea. Nu favorizând-o, ci oferindu-I respectul și dreptatea pe care le merită, în conformitate cu valorile în care amândoi am crezut cândva și în apărarea cărora am luptat pe aceiași parte a baricadei."

Asteptarea liderului de țara mica, 4-mese...

 

Smaranda Dobrescu Sper sa vada AS intrebarile si sa raspunda el, nu eu sau altii, desi situatia lui actuala e mult mai putin confortabila decat a noastra. Intrebarea pe care mi-o pun acum este daca dat fiind statutul de tara mica care si-a pus la bataie resursele in interesul Europei si va contribui si cu armata la cea prevazuta a se forma in UE, solutia este tacerea si acceptul sau protestul? Daca polonezii si ungurii au lideri sa le protejeze interesele, macar un biet detinut politic sa o faca la noi!


Prospectiv A-z .
Detinutul acesta politic, cum bine l-ai caracterizat, Smaranda, trebuia sa o faca atunci cand era in pozitia omologilor polonezi/ungari. Mi-aduc aminte ca dl. Severin se pronunta impotriva maghiarilor gen Orban, chiar in acest Grup, asa ca...

Liderii de azi, crescuti in pepinierele premiantilor de ieri, le-ar putea spune celor din urma: "Ne-ati dat-o sparta zicand ca ati dres-o!"

 

Smaranda Dobrescu In articolele de ieri si azi, AS nu cred ca s-a referit la Ungaria sau Polonia. Cel mult eu intr-o alta postare. E drept ca in urma cu doi ani AS a criticat atitudinea lui Orban care s-a declarat amator sa o termine cu democratia liberala si a introdusmunca ca o obligatie. Orban propunea cu ideile si mijloacele lui o maniera de a conduce tara intr-un mod mai independent si de a-i respecta suveranitatea intr-o masura mai mare decat i se cerea din afara. In acelasi timp AS il anunta pe ambasadorul Klem, in curs de instalare ca justitia si securitatea sunt departe de un comportament propriu statului de drept, semnalandu-i ingerinte ale FBI-ului in Justitie. Si el dorea mai multa suveranitate . Fiecare cu metoda lui. Sa nu uitam ca daca Polonia si Ungaria s-au distins in uniformitatea plutonului au facut-o pentru ca asa au dorit liderii si populatia. iar AS era un simplu postac FB

PS: voi lua apararea oricarui membru prospectiv in imposibilitate sa se apere, mai ales daca este condamnat fara probe. Indiferent de corectitudinea acuzatiilor..

 

Prospectiv A-z .
Nu il vad atacat undeva/de cineva pe dl Severin, om care a ales cand era inca in libertate sa paraseasca Grupul Prospectiv. Da, domnia sa nu s-a referit la cele 2 tari, ci Smaranda Dobrescu in comentariul care l-a cauzat pe al meu. 

Dl. Severin este un caracter tragic cu o responsabilitate enorma. Macar daca ar fi numai acea Lege 15 din 1990 si ar fi suficienta responsabilitate cel putin pentru a-l determina la tacere sau marturie completa.

Niciun comentariu: