marți, 19 septembrie 2017

Randamentul pensiilor din pilonul II




Randamentul mediu, din 2008 până în prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%.
În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat și salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creștere anuală a salariului mai mare de 4% față de creșterea salariului mediu va avea la pensie mai mulți bani decât o persoană care a optat și pentru Pilonul II.
Un exempu concret îl reprezintă cei care în toată perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim. Acesta a avut o creștere de aproximativ 180% în această perioadă în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puțin de 100%. Rezultă că acesta a avut o creștere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat și pentru Pilonul II.
Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II.

Prospectiv A-z .
Ponta e de alta parere, are si dreptate pe alocuri, numai ca la punctul 1 Ponta dovedeste ca ce se naste din pisica Nastase soareci neoliberali in haine de Stanga mananca...

Victor Ponta:
PENSIILE NOASTRE - ale tinerilor si ale celor in varsta!

Imi pare rau pentru Mihai Tudose dar chiar ceea ce a spus azi despre pensii este TOTAL NEADEVARAT si extrem de periculos! Cand e singur vad ca e lucid si calculat - cand il are pe Liviu Dragnea langa el se molipseste de populism latino-american, de ignoranta si neseriozitate!

Poate pierd simpatizanti sau voturi - dar macar va spun adevarul si la un moment dat asta va conta.

Sa explic pe intelesul tuturor :

1. Statul NU este un mai bun administrator in economie decat privatul!!! Aceasta discutie s-a incheiat in 1989 cand economia privata a Vestului a castigat definitiv batalia cu economia de stat a URSS si a tarilor foste comuniste !

Formula "statul administreaza mai bine" a fost pusa in practica in ultimii ani doar in Venezuela de catre Hugo Chavez cand a preluat Compania nationale de petrol - si a dus la pierderi gigantice si la un dezastru economic si social fara precedent!

Statul in economie reglementeaza, supravegheaza, sprijina , stimuleaza sau tempereaza si ia taxe si impozite - dar de administrat nu o poate face decat in situatii extreme si pe perioade strict limitate de timp!

Folosind banii obtinuti din taxele si impozitele platite in special de firmele private ( salariile bugetarilor si contributiile acestora sunt de fapt tot bani veniti de la privat pe care Guvernul ii foloseste) Statul administreaza mai bine sau mai rau serviciile publice de aparare, justitie, administratie publica, infrastructura, protectie sociala - dar si cea mai mare parte din sanatate sau educatie ( in acestea din urma donenii insa initiativele private fiind de multe ori mai eficiente)!

Sa spui in 2017 intr-o tara membra UE cu economie de piata ca "statul administreaza mai bine" este ceva populist - se bazeaza pe inselarea oamenilor si atatarea unor sentimente negative! Dar este extrem de neadevarat si periculos!

Daca ar fi asa haideti sa nationalizam si sa dam "Statului" sa administreze toate companiile private, fabrici, banci, firme IT, restaurante, cinematografe, etc! Sigur ca ar fi popular - dar toti stim ca in cativa ani murim de foame!

2. Pilonul 1 de pensii administrat de stat NU ARE un randament "de 10 ori mai mare" decat Pilonul 2 administrat privat - asta este ori o minciuna ori o prostie ori ambele!

Pilonul 1 are un deficit anual de 15 miliarde de lei ( diferenta dintre cat se incaseaza din contributiile salariatilor si cat se plateste catre pensionari / suma este completata de la Bugetul de Stat - deci din alte taxe si impozite)!

http://www.economica.net/…/ministrul-finantelor-despre-pens…

Nici nu se poate face vorbire de "randament" la Pilonul 1 - tot ce se incaseaza se plateste mai departe , plus 15 miliarde completare! La Pilonul 2 unde toti cotizantii sunt sub 45 de ani nu incaseaza inca nimeni nimic - ca nu au varsta de pensie! Banii lor se aduna si sunt investiti ( cea mai mare parte tot in titluri de stat ale Guvernului Romaniei ) ca sa fie acolo cand vor ajunge primii beneficiari peste 20 de ani.
Sa compari randamentul la Pilonul 1 cu 2 este o aberatie!

Dacă premierul Tudose vrea "randament" la Pilonul I de pensii, atunci trebuie să taie pensiile publice cu 35%
http://zf.ro/…/daca-premierul-tudose-vrea-randament-la-pilo…

3. Modificarea contributiei la Pilonul 2 nu va face "pensiile mai mari" - ci le va face mai nesigure pentru cei tineri sub 45 ani . Nimeni nu stie daca la momentul iesirii la pensie Statul de atunci ( prin 2036 ) o sa aiba bani sa imi dea ce am cotizat sau imi spune ca nu sunt si cu asta basta!

La Pilonul 1 toti banii pe care ii platim azi se cheltuie azi ( din contributia mea se plateste pensia de acum) - pensionarul de maine spera sa exista un angajat care sa plateasca contributia din care isi ia el pensia - si tot asa toti depindem de cei care vin din urma ! La Pilonul 2 banii platiti efectiv de mine exista si nu ii cheltuie nimeni - administratorul privat ii investeste ca sa le obtina dobanda si profit care sa imi garanteze ca la momentul platii vor fi banii plus cel putin inflatia.

Guvernul practic ia din banii tuturor celor care au sub 45 de ani ( si care cotizeaza si la Pilonul 1 si la Pilonul 2 ) ca sa plateasca pensiile de azi pentru care nu mai are bani. Pot sa inteleg asta daca imi spui corect si in fata care e problema. Sa ma minta mereu Dragnea ca nu face ( ceea ce la el e semnul clar ca va face) este solutia cea mai proasta - neincredere, instabilitatea si impredictibilitate.

http://m.digi24.ro/…/cum-si-a-schimbat-psd-discursul-despre…

Concluzie - ne indreptam cu pasi mari pe drumul luat de Grecia in anii 2000 si de Venezuela in 2010! Iar PSD care a fost si in Guvernarea "Nastase" si in Guvernarea "Ponta" un model eficient de masuri economice liberale si masuri sociale moderne impune acum sub influenta lui Dragnea politici socialiste si populiste desuete care duc direct la dezastru si suferinta tocmai pentru cei care ne voteaza in mod traditional!


Prospectiv A-z .
" Statul NU este un mai bun administrator in economie decat privatul!!! Aceasta discutie s-a incheiat in 1989 cand economia privata a Vestului a castigat definitiv batalia cu economia de stat a URSS si a tarilor foste comuniste !"

Victor Ponta a ramas la acelasi fix, al sfarsitului istoriei, proferat pe o mica avere si in editia din 20 martie 2014 a publicatiei Wall Street Journal. S-a dus degeaba in China, aia au aratat din plin ca istoria nu s-a terminat cu obliterarea statului.

Cine o fi responsabil de neterminarea lui Victor Ponta? Cine mai crede in acest bidon care ia forma multiplelor continuturi?

(Pentru conformitate: http://pefacebook.blogspot.com/.../un-prospectiv-march-20... )

P.S. Cei care si-au dorit Romania in starea de azi nu trebuiau decat sa astepte cei 20 ani ai lui Brucan pentru a culege roadele rabdarii. Oamenii de dupa 1989 sunt cadoul Romaniei facut celor mai veroase elemente ale occidentului.


Un Prospectiv March 20, 2014 . Forging a Trans-Atlantic Superpower To defend the West, we…

Dana Fantu Ponta bate campii. Cu toata dragostea.

Prospectiv A-z .
Smaranda Dobrescu: "Este momentul în care să ne gândim că fenomenele cumulate de șomaj ridicat, salarii mici, deflație și comisioane în creștere nu mai pot asigura o rentabilitate pozitivă peste ani, când va veni vremea pensionărilor din sistemul cu capitalizare.

De aceea, în aceste condiții diferite de momentul elaborării legii si greu de prevăzut, am abordat problema utilității menținerii acestor fonduri în formula actuală care nu oferă siguranța unei rentabilități pozitive."

http://blog.prospectiv.org/.../criza-economica-financiara...


think-tank, peromaneste, discursiv, romania, economie,…


Problema Pilonului II vine de la o minciună ordinară. La început contribuția a fost limitată, în expresie procentuală. Ușor, ușor, contribuția a crescut, timp în care a crescut și deficitul Pilonului I. Deficit acoperit din bani de la Buget, bani care se puteau folosi mult mai bine, inclusiv pentru nevoile idioților ăia de tefelei corporatiști!
Creșterea treptată a contribuției la Pilonul II duce, de fapt, la ideea că, la un moment dat, pensiile publice se desființează, și vor exista doar pensii private. Restul de plată către bășinoșii știrbi, care se încăpățânează să "reziste, și nu dau colțul la timp, va fi acoperit de stat, din TVA, cel mai probabil.
Discuția de acum NU se referă la desființarea Pilonului II, și nici la "naționalizarea" pensiilor administrate privat. Nu, privește limitarea contribuției. Pentru o perioadă. Hienele au sărit de cur în sus: nu se mai scaldă în atât de mulți bani. Vor trebui să se întrebuințeze, să investească banii cu un profit decent, să mai taie din costurile administrării.
Problema deficitului Pilonului I se poate rezolva simplu: creșterea salariilor! Pentru că și Pilonul I, și Pilonul II ar primi mai mulți bani. Iar Bugetul de stat n-ar mai fi obligat să acopere deficitele bugetelor sociale. Dar iar sar de cur în sus hienele: cum să plătească mai mult pentru muncă? blasfemie! Jos comunismul!
PS: eu cred că lumea s-a tâmpit de tot! Ce rezolvi mărind vârsta de pensionare, când tu ai mormane de șomeri? Când la 45 de ani ești mort și îngropat în ochii angajatorilor? Când 25% din tinerii patriei iubite fac fix nimic: nu sunt nici la școală, nici nu muncesc. Stau și put! Atât!
Rizea-manea Marius Cam asa sta treaba in termeni concreti ...Tinerii nu fac nimic pentru ca nu stiu a face ceva ,ei doar demoileaza de 30 de ani si mai bine sub directa "ïndrumare "a intereseloor concenrnelor globaliste ,iar cei batrani ,trebuie sa suplineasca si cretinismele si errorile politice ale imbecililor ce ne conduc ,inpotriva oricarei norme de bun simt si inpootriva unui minim instinct de conservare .....



Unele dintre ele de-a dreptul minciuni gogonate. Unul…

Smaranda Dobrescu Atata teorie inutila ca sa demonstrezi ca in conditiile actuale pensia din sistemul public e mai avantajoasa decat cea obtinuta prin capitalizare si mai ales, absolut sigura! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:-(

Niciun comentariu: