marți, 19 septembrie 2017

Germania inscrie. Se pregateste BNR

Germania inscrie. Se pregateste BNR – 26 august 2017

 

Dinica Roman

Germania inscrie. Se pregateste BNR. Sa mai trimita.

Banca Centrală a Germaniei a anunțat miercuri că a repatriat toată cantitatea de aur pe care o avea depozitată la Paris și o parte din aurul păstrat la New York, o acțiune încheiată cu trei ani mai devreme decât se stabilise. Bundesbank a repatriat 374 de tone de aur de la Paris (11% din rezervă) și 300 de tone de aur de la Federal Reserve din New York, scrie publicația The Local, citând presa germană.

Acțiunea a început în 2013, iar Bundesbank a explicat astfel rațiunile din spatele ei: „să sporim încrederea pe plan intern și capacitatea de a schimba aurul în valută într-un interval scurt de timp". Adevăratul motiv poate ține însă de o solicitare a Curții germane de Conturi din 2012, care ulterior a dat naștere unor teorii conspiraționiste. Curtea de Conturi a dorit să se asigure că cele 2.000 de tone de aur depozitate în străinătate (din totalul de 3.400 de tone) există cu adevărat, „pentru că rezervele nu au fost niciodată verificate pentru autenticitate și greutate." Imediat au apărut speculații, cum că rezervele din străinătate au fost „reipotecate", topite, împrumutate sau vândute.
Germania a început să-și depoziteze aurul în străinătate în perioada Războiului Rece, de teama unei invazii sovietice în fosta RFG. Locația preferată au fost seifurile Federal Reserve, Banca Angliei și Banca Franței. Aurul depozitat în Franța s-a acumulat prin convertirea în metal prețios a unei părți din excedentul comercial german în relația cu țara vecină. Teoriile conspirației au apărut în perioada crizei economice, alimentate de temerea că aurul acesta ar putea fi împrumutat sau vândut.

Așa s-a ajuns ca, în 2013, Bundesbank să anunțe că a repatriat 37 de tone de aur. Cantitatea foarte mică în raport cu rezervele din străinătate a dus la speculații că aurul german a dispărut, motiv pentru care Bundesbank a decis să grăbească repatrierea, pentru a ajunge să aibă în țara 50% din rezerva totală. Germania are a doua cea mai mare rezervă de aur din lume, de 3.378 de tone (270.000 de lingouri). O serie de publicații economice susțin că motivul repatrierii unei cantități în valoare de 28 de miliarde de dolari rămâne totuși un mister.

 

Dinica Roman premiul nobel la economie
+29
ca sa fie acoperiti cand incepe razboiul sau mai precis anarhia mondiala

parerea mea
+12
Pe surse s-a aflat ca Germania se pregateste sa-si plateasca datoria catre Romania. O va face direct in aur, ca merge mai repede !

UNFORGIVEN
+32
Da, ca si aurul nostru, BNR il tine la Londra, ca sta mai bine acolo, fara dobanda si mai platim si custodie. Ce-i cu moda asta, sa-ti trimiti Au afara ca e mai sigur decat la tine in tara ?!? Si daca intri in conflict cu tara gazduitoare, se confisca, cruce-i pui. Asa ne tinem si noi tezaurul la rusi de vreo 70 de ani, de am si uitat cum arata. PS: Si nici ca-l mai vedem vreodata !!!

cucu @ UNFORGIVEN
+11
nu te speria ca nici aurul nu-l mai vezi vreodata


Lae @ UNFORGIVEN
+8
cred că la ruși e vorba de un ...secol (primul război )...cât privește aurul de la Londra ...are grije Manole de el ! ce să ne mai batem și noi capul....


QX
+14
Germani repatriaza aurul ca pot, noi il tinem la rusi din alte considerente si la englezi ca asa i s-a impus reprezentantului nostru (eternul guvernator) in Grupul Bilderberg - putinte si filozofii finaciare.


sicoe
+17
Si Mugurel al nostru nimic ,nimic,sau nu mai are ce repatria .....


Dan Căpitan de Plai
+15
Să nu uităm că rușii sunt adepții aurului ca măsurătoare a puteii economice. O fi vreo presimțire a nemților???!


Matei
+10
« De ce și-a repatriat Germania aurul din Franța » ? Din aceleasi motive pentru care de cativa ani Rusia foloseste aurul ca garantie pentru tranzactiile sale comerciale. Daca dolarul se prabuseste o seama de potentati, la nivel particular dar si de stat, se vor trezi cu importante depozite de maculatura in stoc, taman bune pentru un strasnic foc de tabara. 

marcu
+6
Bre oameni buni,se-mplinesc 47 de ani de când SUA a renunțat la etalonul aur pt.moneda americana.Aceasta mișcare a marcat începutul desfraului în finanțe, tipărirea de moneda din pix fără acoperire în aur sau in bunuri și servicii .Inflația reala este mult mai mare decat cea declarata oficial de toate tarile,inclusiv e americani.Așa se face ca haosul financiar a atins cote extrem de mari încât n-ar fi de mirare ca americanii sa încerce sa treacă din nou la etalonul aur pt a stabiliza situația. Știu ca republicanii aveau in plan încă din 2012 sa se încerce reîntoarcerea la etalonul aur.Cu Trump la cârma nu m-ar mira sa se producă acesta schimbare majora încă de la primul sau mandat.Germania a mirosit din timp manevra și vrea a nu fie prinsa pe picior greșit. Bravo lor !Bre oameni buni,poate n-o a va vina sa credeți ,dar la noi exista oameni care au păstrat etalonul aur,aceștia sunt țiganii ,care prin tradiție își transforma agoniseala în aur de mai multe generații. Ar trebui sa învățăm ăsta de la ei!

 

Prospectiv A-z .
Interesante parerea romancei din Franta versus a celorlalti! Doamna din Franta stie sau ne stie?

 

Dana Fantu Credeţi că mai are ce trimite după 27 de ani de jecmăneală?

 

Dinica Roman Cel putin dobanda (taxa de administrare) la ce am trimis deja!

 

Dana Fantu Asta da, să fie în trend https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:(

 

Prospectiv A-z .
Cum am mai scris, lumea se reface, NATO si UE cel mai probabil se vor rupe. Nu stiu daca ruperea EUropei va rezulta in doua sau mai multe entitati, dar separarea va fi generic intre Est si Vest.

Asta daca nu cumva cade Trump pe vreo banana globalista si capitalismul feudal va invingator in Vestul ramas unificat.

 

Dana Fantu Preocuparea mea este că noi nu ne vom găsi locul nici în varianta vest/est. Sau poate vom rămâne enclavă vestică între ţările din Est, să nu care cumva să rămână austriecii fără buşteni. Şi restul.

 

Preda Mihailescu Dana Fantu @ Poate. Dar atunci nu as numi enclava vestica, ci coloniala, pentru a nu sugera imposibilul.

 

George Pala este de admirat cum pe alocuri razbate putoare colonialsimului dirijat de multinationale si fundatii .Banul este o religie inodora,incolorainsipida .Dobitocii trebuie doar sa se inchine si sa practice cu evlavie ritualurile trasate de zeii cu stomac si zone erogene pe corpul lor https://www.facebook.com/lavraiedemocratie/videos/595838417206885/

 

La vraie démocratie

August 16 · 

Bill Gates, billionaire benefactor? : When Bill Gates's foundation earns money by investing in the arms, oil and alcohol industry.

Excerpt from the documentary: who; in the clutches of lobbyists

Read "the violence of the rich": http://amzn.to/2s4Mx0T

 

Dana Fantu Banii nu au miros, într-adevăr. 
Dacă ştirea de mai jos este reală, se aplică şi vorba aceea despre călcatul pe cadavre de dragul lor (a banilor).
https://m.activenews.ro/.../Iata-ce-vom-manca-in-viitor...„carnea-curata-145599

 

 

404 - această pagină nu există

Pagina solicitată nu a fost găsită pe server. Adresa sau link-ul pot fi invalide sau sunt…

ACTIVENEWS.RO

 

Dana Fantu A dispărut ştirea, acum văd. Mă întreb de ce. A dat-o fb de falsă, probabil.

Niciun comentariu: