duminică, 17 septembrie 2017

Fictiuni ale CNAS

Fictiuni ale CNAS – 2 septembrie 2017

Smaranda Dobrescu shared a link.
 

Mai ca-mi vine sa dau dreptate DNA daca se adeveresc acuzele. A lasa pe unii bolnavi imobilizati la domiciliu fara ingrijiri medicale si in schimb a incasa bani grei de la CNAS pentru cazuri fictive, cam miroase a crima..
"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe că, prin activitățile infracționale desfășurate de inculpați, activități pentru care s-a dispus reținerea, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane euro).
Concret, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat prin care, sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CSAMB) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CSAMB, sub protecția unor persoane din conducerea instituției, dar și din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În multe situații, dosarele medicale cu pacienți fictivi au avut prioritate la decontare și aprobare, în timp ce solicitările pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse și șterse date din sistemul informatic unic integrat al C.N.A.S prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane."

Direcția Națională Anticorupție - comunicat

PNA.RO

https://scontent.fotp3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-1/p64x64/21432977_10209857674819160_611707302410136541_n.jpg?oh=9133738aa8bc751c287bf0bd4b4915b6&oe=5A4F2B9BSmaranda Dobrescu

Stefan Kovacs Din ce am citit eu în altă parte se pare că o protejată a dlui. Duță- care a luat partea leului din îngrijirile astea între 2007-2011- a reclamat că a fost scoasă de la prăjiturică. Deci totul e o mânărie a lui Duță- care știe foarte bine cum făcea lucrurile cu această firmă- Alicia nu mai știu cum...

 

Smaranda Dobrescu Nici nu mi-am exprimat parerea ferma ci am spus: "daca se adevereste" . Alicia sau altii si cei care le-au facilitat porcariile sunt culpabili. E atata mizerie in sistemul medical, incat oricine contribuie la inrautatirea actului medical imbogatindu-se, merita aplicarea sanctiunilor legale. Fara drept de apel.


Dana Fantu Din păcate, deneaul şi-a auto-pervertit misiunea. A instrumentat atâtea dosare ca o veritabilă poliţie politică, încât cazurile în care chiar e posibil să fie ceva real, sunt privite cu suspiciune. 
Menirea ar fi fost să cureţe ţara de corupţie, în schimb a acţionat de parcă a dorit să menţină corupţia. Una din tactici e aceea de a se sesiza la mulţi ani după faptele pe care le cercetează, deşi ele sunt de notorietate. 
Da, dacă se adevereşte modul în care funcţiona mafia din sistemul asigurărilor de sănătate, e posibil să fim în prezenţa primului caz în care deneaul chiar îşi face treaba pentru care a fost înfiinţat. Şi da, dacă se adevereşte, acesta este un caz de organizaţie criminală.

 

Prospectiv A-z .
"Din păcate, deneaul şi-a auto-pervertit misiunea." Adica a avut vreodata o alta misiune?! S-o spunem pe sleau, misiunea DNA-ului dintotdeauna a fost: 
1) politie politica;
2) protejarea intereselor straine in Romania;
3) eliminarea concurentei economice autohtone din calea strainilor.

 

Dana Fantu Dacă şi ziare.com citează... 
Eu vorbeam, oricum, de rostul firesc, nu de cel atribuit.
http://m.ziare.com/.../tariceanu-continua-sa-atace...


 

Ziare.com

Stiri, articole, ziare romanesti, revista presei, ziare din fiecare judet, stiri online, revista…

ZIARE.COM

 

Eduard Virgiliu Grupul asta nu putea sa se creeze in doar un an de zile. Cred ca este un sistem mai vechi care doar a fost preluat.

 

Dana Fantu Sigur că nu. În interior se ştie dintodeauna. Doar că până acum s-au limitat la unii doctori şi la anumite spitale (publice), după cum era ordinul.

Niciun comentariu: