miercuri, 7 decembrie 2016

O alta propunere a societatii civile

O alta propunere a societatii civile – 4 noiembrie 2016

 

Smaranda Dobrescu

Un alt segment al societatii civile are o propunere.

 

 

Societatea Civilă Românească şi-a desemnat premierul

Douăsprezece entități juridice care au încheiat protocoale şi parteneriate de colaborare cu ONG-uri din educație, sănătate, cultură, energie, diplomație şi mediul de afaceri au transmis clasei politice și președintelui Klaus Iohannis…

RO.SPUTNIK.MD|BY SPUTNIK

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Şi eu cred că ar fi bun. Dar, obligat trebuie sprijinit de un partid politic.

 

Smaranda Dobrescu Daca am considerat guvernul Ciolos nelegitim, nu avem cum sa consideram alta formatiune care nu participa la alegeri si nu obtine o majoritate singura sau impreuna cu altiele, legitima.In conditiile actuale, cand e tardiva declararea si inscrierea unui alt partid in cursa, acest premier ar putea fi a doua optiune de premier, dupa ce nu trece prima prin Parlament si ar fi sprijinita de o majoritate politica.


Smaranda Dobrescu "Călin Georgescu: Pâmăntul arabil al României poate fi al românilor din nou"
Acesta este si primul deziderat al ANR. Daca cele 3 milioane ar sustine intrarea in Parlament a formatiunii politice, s-ar schimba ceva din unicitatea variantelor avuta in vedere: PSD+ ALDE vs. PNL+ USR

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu Guvernul Ciolos este legitimat prin vot de parlament. Daca ar fi avut inteligenta sa gestioneze doar o situatie de vid guvernamental, generata de demisia surpriza a Domnului Ponta si sa organizeaze corect alegerile ar fi fost foarte bine. Pentru ca s-a depasit mandatul avem o falsa tema de campanie, referinta la "guvernul tehnocrat".Guvernul tehnocrat si "partidul tehnocrat" nu participa la alegri si nu urmeaza sa guverneze. Urmneaza sa guverneze PSD sau PNL dupa un an in care neguvernand au avut regaz politic pe care nu l-au fructificat. Guvernul tehnocrat este guvernare cu sustinere parlamentara PNL si PSD plus Presedintie.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Guvernul Ciolos e dificil sa spun ca este legitimat. Dupa unele pareri ale constitutionalistilor straini, legitimitatea unui executiv este de gradul 1, adica cea rezultata din votul alegatorilor si nu de o forma de tip derivat din reprezentativitate de gradul 2. De altfel investitura s-a aprobat cu 389 de voturi "pentru" si 115 contra. Nu se stie cate din cele 389 voturi au apartinut PSD sau PNL, cele care au format USL-ul votat majoritar in alegeri si aveau reprezentativitate. Pentru ca nu a fost o legitimitate clara si mai ales din cauza ca guvernul Ciolos si-a asumat sarcini inexistente in programul de guvernare si in general in sarcina unui guvern tehnocrat- vina purtand-o cei care nu l-au motionat - e de preferat sa nu mai avem cazuri de premieri propusi de grupari non-politice nevalidate de votul popular. Ideea pe care am avansat-o eu relativ la propunerea din postare poate nu e cea mai buna, nu e suficient analizata, dar sunt putine alte variante pentru a fi validata.


Preda Mihailescu Ah, CE BINE AR FI!

 

Mihai Ion Turcu Ce bine ar fi sa recuperam pamantul arabil praduit ? Ar fi obligatoriu.

 

Smaranda Dobrescu L-am auzit aseara pe Presedinte la televizor (l-am prins pe sfarsite) cand i se adusese la cunostiinta ca 1/3 din pamantul arabil nu mai ne apartine. Sigur ca ca nu a fost de acord, dar a declarat ca nu cunostea acest amanunt(!!). Daca presedintele ar iesi cu o propunere de rezolvare, poate ca ar mai stationa din caderea rapida in popularitate.

 

Doina Nicolescu Se pare ca la administratia prezendintiala sunt niste angajati lenesi care uita sa-l informeze pe presedinte! Afla ultimul problemele tarii. Va amintiti cand a aflat de la televizor de inundatiile din Galati?

 

Preda Mihailescu Adica presedintele nu poate sa se informeze de ceea ce stie toata lumea. Indiferent de sfatuitori, ar fi obligatoriu sa petreaca o ora pe zi in internet, anonim. Sau sa o faca sotia lui pentru el. Daca ar naviga fara partis pris si ochelari de cal, nu poate sa nu afle!

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Stie foarte bine. Stim si cat de greu este recuperat acest pamant. Cat de greu pot fi anulate toate cedarile comise. KWI nu s-a propus sa fie popular. Politica adevarata externa este complicata.

 

Prospectiv A-z .
Dl. Calin Georgescu e cunostinta mai veche a veteranilor coprospectivi. Vad ca revine ca o cometa la momente de rascruce. Sa aflam mai multe! 

http://pefacebook.blogspot.com/search?q=georgescu

 

Smaranda Dobrescu Ar trebui sa apara elemente noi programatice fata de 2014 ca sa-mi schimb parerea.

 

Prospectiv A-z .
Parerea noastra n-o ia careva in seama. Cred ca ideea aici este alta, 
S-a copt sau nu aceasta solutie Georgescu 
versus 
Ne-am copt noi sau nu pentru solutia Georgescu?



 

Niciun comentariu: