miercuri, 7 decembrie 2016

Cine va dori unificarea cu Romania?

Cine va dori unificarea cu Romania? – 5 noiembrie 2016

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu

 

 

Oricare ar fi câştigătorul alegerilor din Moldova, nu va dori unirea cu România

 

Preda Mihailescu Asta este o exprimare de jurnalist stupid. Adica va dori nu va dori ar fi o chestiune de preferinta personala, care la gustul pentru cafea. Dodon va dori ce va dori Moscova. Iar Maia Sandu poate sa fie influentata de dorinta populara care se indreapta crescand spre dorinte unioniste - dar desigur va fi politician, si va fi influentata si de jocurile mari de puteri. 

Daca Moscova prin absurd va dori unirea, Dodon o va dori - nu ca ar fi foarte probabil, nu este insa nici imposibil. Exista mereu iarasi voci din Rusia care isi aduca aminte ca Romanii sunt un popor, ca de fapt nu sunt dusmanii rusilor, etc.

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Stupid, şi mai cum ? O să faceţi pietre la rinichi, oftica .....

 

Mihai Ion Turcu Foarte adevarat. Sa dmitem ca unirea s-ar putea face prin persiune populara, singura posibilitate care poate fi luata in considerare ca ipoteza, ignorarea uzantei de implicare a marilor puteri cu interesele lor, care nu au ceva a face cu ce vor sau nu"romanii" ("cantitate neglijabila") ar avea imediat urmari obstructive. Unirea mai mult sau mai putin dorita, pentru cine o are in vedere prin optica interesului propriu, poate fi realizata doar negociat.

 

Preda Mihailescu Bochis Borşanu Alexandru Silviu @ Nu cred ca rinichiul este conditionat de acceptarea stupiditatii. As fi preferat sa imi indicati cu ce nu sunteti de acord in ce spun... Credeti ca "dorinta" unui conducator este factorul determinant al Unirii. Vrea el, se face, nu vrea el, nu se face? Eu la asta ma refeream!

 

Vasile Gheorghe Autorul articolului servește interesele Federației Ruse

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Vasile, încă nu ai învăţat să citeşti. Concluzia : Unirea este inoportună acum ! Aşa a spune şi ambasadorul SUA la Chişineu.


Prospectiv A-z .

https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1269464846450427/

 

Prospectiv A-z  to Atelier *Grupul Prospectiv*

November 4 · 

Nu mai inteleg nimic. Citesc acum cateva zile o analiza care o compara convingator pe Maia Sandu cu Monica Macovei. De atunci incoace, ici si colo, observ ca multi din cei care n-ar fi prietenii Monicai Macovei in peisajul politicii romanesti o sustin totusi pe Maia Sandu. Asta ma face sa intreb: Ce nu-i bun pentru Romania e bun pentru Moldova?

 

Claudia Giurca La dezbaterea intre Maia Sandu si Igor Dondon, Maia Sandu a spus ca va respecta dorinta populara in ceea ce priveste unirea cu Romania.

 

Prospectiv A-z .
Doamna Giurca, la momentul acesta este un raspuns precaut care n-o angajeaza cu mare lucru. Daca Dodon ar avea ceva de castigat, ar putea sa spuna si el acelasi lucru.

Nu sunt sigur care mai sunt sansele reunificarii, dar elita bucuresteana a pierdut multe trenuri. Acum, Basescu pare a ne da un exemplu dela firul ierbii despre ce s-ar mai putea face: Adoptarea cetateniei moldovenesti...

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Corect. Numai că peste 70% nu doresc unirea.

 

Claudia Giurca Prospectiv A-z, eu cred ca nimeni nu ar trebui sa ceara cetatenia moldoveana, pentru ca ii consideram romani si ne dorim sa se uneasca cu noi, iar daca acest lucru nu pare a avea sorti de izbanda, a cere cetatenia moldoveana ar fi ca si cand ai recunoaste ca nu exista nici o sansa pentru unire. Sa grabesti capitularea.

 

Vasile Gheorghe De ce ar fi de preferat Dodon, mai ales că este prorus și vrea federalizarea Moldovei?

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Nu-l preferă nimeni dintre români. El e omul Moscovei, dar nu doreşte unirea. Asta ar fi culmea ! Eu preşedintele unei ţări, las tronul şi îl cedez unui neamţ !

 

Dinica Roman Daca iese Dodon, clar nu se va dori. Daca iese Sandu, ne-au spus-o deja ambasadorii...

 

Smaranda Dobrescu Si asta complet independent de dorinta noastra.

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Corect ! Recitiţi declaraţiile ambsadorului USA la Chişenu.

Niciun comentariu: