marți, 18 octombrie 2016

Taxele si sanatatea

Taxele si sanatatea – 26 august 2016

 

Dinica Roman shared Brandon Weber's photo.

Aviz amatorilor de privatizare a sistemului medical in Romania! In SUA, sistemul este in faliment (financiar, tehnic, moral etc.).

Niste jmekeri(sic!) cumpara drepturile legale la medicamente dezvoltate cu bani publici cu decenii in urma, incorporeaza o noua entitate medicala intr-un paradis fiscal, dupa care ridica pretul la medicament de zeci/sute de ori.

Socialismul era mic copil pe langa genul asta de capitalism. TTIP-ul ar ridica aceasta practica la cotele Everestului responsabilitatii sociale corporatiste.


 

Mihai Ion Turcu Malthisoanism .

 

Smaranda Dobrescu Sa ma mai mir odata: de ce oare D-l Voiculescu, ministrul sanatatii, adulat de manifestantii ce-au schimbat guvernul si poate si de liberali, a propus trecerea in administrare privata a spitalelor? A facut mentiunea ca pacientii nu vor plati nimic in plus doar ca spitalele vor fi construite in parteneriat public-privat iar administrarea se va face tot privat. Primele doua spitale ce se vor renova si vor fi administrate in acest fel vor fi CC iliescu Fundeni si Marie Curie.Poate ca administrarea de catre Cocos a unor unitati medicale sa se fi constituit intr-un exemplu? Oare administratorii privati vor aduce medicamente, aparatura, materiale sanitare mai ieftine sau mai scumpe? Cum se va acoperi diferenta daca acestea vor fi mai scumpe? Vor fi concediati medici si personal mediu?

 

Doina Nicolescu Din aceeasi cantitate de bani se extrage o parte pentru beneficiul privatilor. Suma care ramane, mai mica ca in prezent, va asigura servicii mai slabe. QED, simplu.

 

Preda Mihailescu Cam asa se pare!

 

Smaranda Dobrescu Daca Ministerul Sanatatii, nu are niciun interes sa-si mentina in viata Institutul Cantacuzino, care a primit de 20 ani mereu lovituri sub centura, atunci iata ca intervine biserica:
""Eu aş desfiinţa Guvernul. Serios, ăsta e un atac la siguranţa naţională. Să desfiinţezi Institutul Cantacuzino ca să aduci pe piaţă vaccinuri expirate ăsta nu înseamnă să-ţi supui poporul la un holocaust?", a spus preotul Necula."

Oare aceasta complacere in situatie nu e similara problemei "Hexipharma" asa cum ne-a oferit-o Tolo in prima faza? 
De ce oare cazul bebelusilor din Arges si Bacau a fost abandonat si nu a avut o explicatie publica?
http://cuvantator.blogspot.ro/.../preotul-constantin...

 

 

Preotul Constantin Necula, atac dur la aleşii ţări: "Eu aş desfiinţa Guvernul! Ăsta e…

CUVANTATOR.BLOGSPOT.COM

 

Mihai Ion Turcu Problema fara solutie (?) sunt partidele politice.Cata vreme partidele politice au la varf figuranti si in substanta compradori nu putem avea "guvern".

 

Smaranda Dobrescu Din 1998 m-am interesat de problema Cantacuzino. Spitalele Victor Babes, Matei Bals erau cele care pierdusera vaccinurile uzuale. Am vorbit de cateva ori cu ministrii sanatatii din perioada (intamplator doi maghiari) , am insistat, am facut un calcul ca ne costa mai mult importul decat mentinerea efectivului si cumpararea materiilor prime necesare , mi s-a dat dreptate, dar nu s-a intamplat nimic. De atunci am inteles ca sunt prea multi producatori de vaccin in lume, iar noi facem concurenta neloiala cu preturile noastre oneste. Daca ar fi doar figuranti, ar fi bine.

 

Mihai Ion Turcu Cinismul si iresponabilitatea sunt specifice compradorilor.

Niciun comentariu: