marți, 18 octombrie 2016

Problema demografica

Problema demografica – 25 august 2016
 
Prospectiv A-z

Este problema demografica europeana o problema reala sau una creata de nevoia de forta de munca ieftina in capitalism? Un fel de efect neprevazut al sovinismului bunastarii...

Mai departe, problema demografica europeana este a 'oaspetilor' sau a gazdelor? Este o problema culturala sau una economica?

De notat este faptul ca SUA are aceeasi problema demografica daca excludem latino-americanii din SUA. Si aici este resimtita problema in termeni culturali si economici (deocamdata in viitor poate fi chiar mai mult), de unde si succesul candidaturii lui Trump...

 

 

The Most Disturbing Video on the Islamic Invasion of Europe You'll Ever See

The Most Disturbing Video on the Islamic Invasion of Europe You'll Ever See This is a re upload of my…

YOUTUBE.COM

 

 .
Lectii
https://youtu.be/x0nN9xPlrDY

https://external.fotp3-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQCbIGjAtOgEIBUe&w=90&h=90&url=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2Fx0nN9xPlrDY%2Fmaxresdefault.jpg&cfs=1&upscale=1

 

Bill O'Reilly Exposes George Soros! Hillary Clinton & Democrat Funding 8/16/16

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu Dupa parerea mea problema demografica este datorata in primul rand culturii: Daca in Europa un cuplu se reproduce in 1,38 copii prin vointa proprie sub actiunea factorilor culturali specifici, in lumea musulmana o pereche se reproduce in 4 perechi cu un numar mediu de 8 copii. Familia traditionala in destramare, incurajarea manifestarii orientarilor sexuale diverse, nevoia de cariera a femeii si crearea de cupluri si aducerea pe lume a copiilor la varste din ce in ce mai inaintate care sa nu mai ridice problema si celui de-al doilea copil , religia mai permisiva cu avorturile, la care se adauga si factorul economic autocenzurant in decizia de a avea copii sunt elemente culturale. Daca la toate acestea se adauga trendul consecvent sustinut prin diverse politici mondiale de amestec al populatiilor si raselor avem un tablou aproape complet al cauzelor demografice. 
Factorul economic, desi nu determinant, se adauga cauzelor de ordin cultural in acelasi sens al diminuarii populatiei ce apartin acestei culturi.
Nu ma pot pronunta insa asupra planului Kalergi de metisare a populatiei pe care nu-mi vine sa-l iau in serios. Rational il resping. Aceasta ar fi o descriere a acestui plan monstruos:
http://www.certitudinea.ro/.../temA-de-gandire-planul...

 

Smaranda Dobrescu Amestecul populatiei si folosirea mainii de lucru ieftine a imigrantilor este un fenomen incurajat de globalizare de care profita elitele pe un fundal de sovinism al bunastarii in care imigrantii sunt tratati inegal dpdv al salariilor .. Fara ei poate ar fi probleme de forta de munca, cu ei sunt motive de dezvoltare a unor comportamente radical nationaliste.

 

Rareș Jianu Tare Soros asta: http://www.jpost.com/.../Our-World-Soross-campaign-of...

 

 

Our World: Soros's campaign of global chaos

JPOST.COM

 

Smaranda Dobrescu Sa speram ca nu are urmasi directi. Doar daca nu am putea considera ca MonicaMacovei sau AMP nu sunt cumva pupile infiate. Nu stiu de ce autorul il considera finantator al stangii radicale, cel putin in State. E drept ca far right e in mod traditionalcunoscuta a fi pro natiune, dar lucrurile sunt mai nuantate. Daca ar fi sa ma iau dupa ONG-urile noastre, in majoritate sorosiste ele sunt ideologic mai degraba neoliberale cu imprumuturi serioase de multiculturalism de la o stanga europeana de acum 15-20 ani. Oare ideea cu tehnocratii si perpetuizarea lor tot lui Soros ii apartine?


Rareș Jianu zici ca-i susura înșelătorul în ureche:https://www.lifesitenews.com/.../breaking-leaked-e-mails...

 

 

BREAKING: Leaked e-mails show George Soros paid $650K to…

LIFESITENEWS.COM

 

Draghi Puterity Nu stiu de ce nu se corelează "problema demografica" cu automatizarea muncii in sensul ca ne-am putea lejer permite mai multi bătrâni. Păcat că asta nu se potriveste cu modelul capitalist.

 

Stefan Kovacs Nu există nici un fel de problemă demografică- ci doar provocări musulmane. Să nu uităm că Europa a fost depopulată serios de Marea Ciumă și de Gripa Spaniolă- bașca 2 războaie mondiale. Și ? În astfel de timpuri (de la marea ciumă încoace se știe)- salariile cresc.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Stefan Kovacs, ati spus un mare adevar care scapa tuturor mai putin celor cu intuitie/intelegere istorica la cum, intr-adevar, veniturile au inceput sa creasca in Europa abia cand mana de lucru a devenit mai putina--din cauza de boli si/sau razboaie. Aceasta idee este vehiculata de istorici care pun Plaga printre sursele modernitatii!

 

Smaranda Dobrescu Nu exista o problema demografica, sau exista o problema demografica in Europa? O problema demografica se defineste a fi prezenta cand intr-o societate rata demografica este mai mica de 2,1. Asta inseamna ca daca se doreste ca populatia respectiva sa se mentina la acelasi numar, este necesar ca in medie fiecare familie sa aibe 2,1 copii. Calculele din clipul prezentat facute in ultimii ani, demonstreaza scaderea dramatica a acestei rate demografice (media e 1,38, ceea ce inseamna cateva milioane ce s-au pierdut in ultimii 20 ani). Dar daca grupul foloseste doar considerente economice in aprecierea factorului demografic, atunci, fie cum spune grupul!!!

 

Smaranda Dobrescu Fara o problema demografica cu sau fara musulmani ar mai fi in criza toate sistemele publice de pensii? Indicele crizei este datoria implicita a guvernelor cu pensiile. Sunt tari europene a caror datorie depaseste PIB-ul. Sau, nu am inteles eu discutia intre colegii Kovacs si Chircu, caz in care-mi cer scuze.

 

Stefan Kovacs  Prospectiv A-z Ca să fiu foarte sincer- am citit chestia asta acum n ani- în Istoria Angliei a lui Maurois. Care povestea despre una din revoltele din Anglia- determinată exact de creșterea (exagerată) a salariilor muncitorilor englezi în urma ciumei- ...

 

Prospectiv A-z .
Cand datoria depaseste PIB-ul nu inseamna numaidecat ca problema e demografica--altfel luam de buna premiza cresterii infinite in capitalism, situatie care in biologie se numeste cancer. 

Ca gestionarii sistemului piramidal (din capitalism si socialism, deopotriva) facut posibil de industrializare, acum de financializare, cred ca solutia e demografica este adevarat. Numai ca robotii pot fi o solutie, dupa cum si cresterea in general a productivitatii si deplasarea ferestrei active de lucru in viata oamenilor (care stau mai mult in scoala, tocmai pentru a fi mai productivi). 

Iata aici o trimitere la legatura dintre demografie si capitalism:https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_capitalism...

Gestionarii sistemului vor drone, nu cetateni.


Smaranda Dobrescu Am spus: datoria implicita cu pensiile, nu datoria publica. Un sistem de pensii e in deficit cand populatia activa contributoare este considerabil mai mica decat populatia varstnica pe total sau pe grupe de varste. Ea depinde doar de factorul demografic si de speranta de viata la momentul pensionarii. Nu are legatura cu datoria publica, nici cu forma de guvernamant.

 

Prospectiv A-z .
De acord cu clarificarea, dar sistemul de pensii va fi si el regandit/refacut. Nu-i alternativa. De fapt, sistemul acum este sugrumat de datorii, sistemul de pensii fiind numai o parte. 

Cred ca anglo-saxonii (sponsorii actualului sistem, mai ales prin parghiile financiare) vor redescoperi virtutile... falimentului. Acest detaliu dintr-o aparitie publica a lui Donald Trump mi-a atras atentia.

 

Stefan Kovacs Smaranda Dobrescu Pentru a discuta despre o criză demografică ar trebui să avem niște date comparative- măcar de la 1914 încoace. Așa din câte îmi aduc eu aminte- o anumită "depopulare" provocată de catastrofe naturale sau umane era urmată de o perioadă de înflorire destul de accentuată. Nu putem vorbi- cred eu- despre criză până nu se pun laolaltă ceea ce pleacă - respectiv o forță de muncă pre-industrială și industrială- și ce rămâne. Europa aia pe care o descriau la Lisabona- cea bazată pe cunoaștere- eu cred că ar putea supraviețui foarte bine și cu un raport de 1:5 comparativ cu ziua de azi.

 

Smaranda Dobrescu O tara cu populatie mica nu e luata in serios. Nu are voce. Nu are piata de desfacere nici economie. Nu are identitate. Nu are viitor. Dintre indicatorii care vorbesc despre factorul demografic cei mai importanti sunt rata fertilitatii, care trebuie sa...See More

 

 

Catastrofa demografică a României. România cu 10 milioane de oameni

CULTURAVIETII.RO|BY ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @O tara cu populatie redusa si saraca nu este luata in serios.Cultura unei tari este imprimata de clasa superioara, superioara economic, la putere, ineresata de cultura, care finanteaza creatorii de cultura, consuma cultura si reprezinta modelul cultural si aspirational. La noi aductia si facerea posibila a urmarii modelului cultural occidental, a determinat si emigratia in occident si cresterea cheltuilelor unei familii pentru educatia copiilor.A tine un copil astazi la gradinita , prea putine, cele cu standard foarte scumpe, a devenit o problema financiara severa veniturile tinerilor fiind relativ reduse. Tot occidental este faptul ca in orase ambii soti tind sa aiba un loc de munca. Plasamentul copiilor in organizatii de ingrijire-cretere-educatie a copiilor pe durata (lunga) in care parintii sunt ocupati in servicii, este o necesitate care costa.Lagat de durata prelungita a calificarii fortei de munca tinere, casatoriile urvin tarziu si procreerea responsabila ( in raport cu cat costa un copil) justifica cumpatarea procreativa. Articolele necesare copilului mic si prescolar sunt foarte scumpe.Se adauga problema locuintelor. Populatia rurala, 40 %, este mimbatranita, nu mai procreaza. Ruralul romanesc este in criza , copii nu au nici prezent nici perspective in rural. Exista expansiune procreativa la populatia marginala, cultural nula. Calitatea asistentei medicale pentru gravide si copii a scazut dar s-a scumpit. In Europa fertilitatea barbatilor este in scadere (explicatiile sunt complexe, de la alimentatie, tip de activitati, noxe, stress, programul de munca, etc. printre altele cultivarea "neutralitatii" de gen, factor cultural). Europa bogata si tehnologica poate sa se mentina economic cu o populatie mai redusa, are cert bazine de alimentare cu forta de munca intraeuropeane. Problema trebuie sa fie atent constientizata si regandita. Noi ne putem aminti cate din elementele necesare unui spor demografic necesar erau subventionate de la buget si organizate de administratiile locale si de catre intreprinderi (crese gradinite tabere de vacanta, asistenta medicala completa si gratuita pentru copii, uzantele scolare etc.)

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu , Intr-o abordare tehnicista, sunt trei elemente care concura la diagnosticul de criza demografica:
a.Populatia pe segmente de varsta se incadreaza in piramida clasica de sustinere demografica?l
b. Rata de fertilitate este inferioara celei de mentinere constanta a populatiei care este de 2,1? La noi este 1,1, cea mai scazuta, alaturi de Spania din Europa.
c. Balanta demografica este pozitiva, adica se nasc mai multi copii decat cei care dispar natural? 
Avand in vedere acesti parametri pot spune fara rezerve ca Romania se afla in tr-o criza demografica tinand cont si de exodul lucratorilor (Chiar cu cei peste 2 milioane plecati, rata fertilitatii s-ar ridica doar cu 0,25 puncte.

Cui se datoreaza criza, factorului cultural sau economic? Am raspuns mai sus de ce consider ca factorul cultural este predominant ; cel economic se adauga sau se scade corespunzator. Daca predominant ar fi factorul economic(atitudinea consumerista, cum spune Alexandru Cosmin) se poate pune intrebarea de ce Africa se afla pe primul loc la numarul de copii, urmata de continentul asiatic, cand venitul pe cap de locuitor este atat de flagrant de mic?

Mai adaug ca metodologia OECD ( la care am apelat si eu in construirea bugetelor multi anuale ) foloseste modele de determinare a sustenabilitatii sistemelor sociale bazate pe cei trei indicatori. 
Abia in acest moment al discutiei-daca sunteti de acord- se ridica problema migratiei, fenomen fluctuant folosit si dorit cand ea este modica sau normala de catre tarile dezvoltate spre a atinge parametrul de ocupare deplina capabil sa sustina pensiile unei populatii in imbatranire evidenta in Europa.
Fenomenul imigrarii care atrage salarii mici nu doar strainilor, ci in timp chiar nativilor serveste maririi competitivitatii pe perioade determinate.

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @factorul cultural si "statul minimal" prost guvernat sunt cauza.


Prospectiv A-z .
Sa ne gandim totusi si la ce inseamna criza demografica pentru Romania, mai cu seama dpdv al gestionarilor sistemului care au indicat Bucurestiului sa gazduiasca cea mai mare moschee din Europa...

Pana acum, doar dl. Marian Munteanu a spus ceva despre asta, desi alegerile sunt curand, iar 'refugiatii' ajung deja in Romania.

 

Stefan Kovacs Înseamnă oare ceva ? Iarăși din amintirile mele din istoria recentă- noi aveam o problemă de supra-populare care a condus la revoltele țărănești - finalizând la 1907. În actuala conjunctură ar trebui să crească numărul locurilor de muncă și să se reducă procesele pe pământ.

 

Prospectiv A-z .
Depinde de ce viziune aveti pentru Romania, domnule Stefan Kovacs. Romania de azi e suprapopulata, in contextul lui 1907, doar daca va ganditi la economie preponderent agrara si de subzistenta. Daca va ganditi la economia cunoasterii, ar trebui schimbat contextul si gandit la Silicon Valley sau Elvetia.

 

Prospectiv A-z .
Iata un exemplu de gandire demografica *state of the art* 
https://www.facebook.com/rezistenta/photos/a.451543261586610.1073741826.451541878253415/1059994410741489/?type=3&theater

 

Smaranda Dobrescu Acum, eu nu-mi dau seama daca gluma cu tabelul de mai sus ii apartine lui Flavius Chircu, pus pe sotii sau D-lui indicat si valoroasei idei livrate de nu mai putin valorosul ong-ist-sorosist Claudiu Craciun. Daca nici cu numele de Craciun sub nas nu i-a venit autorului ideea ca familia traditionala e legata de credinta, biserica, obiceiuri si nu e functie de standardele de frumusete inoculate de media, atunci renunt la orice comentariu suplimentar.
Traiasca activitatea pro LGBT de sustinere a familiei traditionale!

 

Mihai Ion Turcu Sa mai analizam.Poate ne mai razgandim cu cate ceva....

 

Stefan Kovacs Din punct de vedere personal mi se pare mai gravă de-culturalizarea accentuată începută din 1990 și continuată într-un ritm susținut după 2008. Fără a fi nici ipocrit și nici vreun mare fan al anilor 80 mă îngrozesc când îi văd pe absolvenții de liceu de azi- nu pentru cât de rebeli sunt (deși mi se pare o nesimțire să vii la bacalaureat în short de plajă sau cu blugi rupți) ci pentru incapacitatea funcțională totală. Copiii ăștia nu au cultură generală, nu știu nici o meserie- copiii lor se vor exprima probabil prin semne...

 

Alexandru Cosmin Codreanu Foarte interesanta tema si foarte corecta intrebarea. Pentru a raspunde as oferi exemple NU locale, ci extrem orientale, respectiv abordarea asiatica a imigratiei: aceasta este un subiect tabu, iar migratia fortei de munca este um fenomen exclusiv temporar, fara nicio sansa de "aclimatizare" dpdv statistic.

Motivul este unul cultural, Asia fiind o cultura conservatoare, care pune traditiile pe primul loc. Exemplul cel mai bun aici este Japonia.

La polul opus este Europa care, pentru a-si putea justifica dorintele civilizatoare (a se citi expansioniste) a promovat toleranta drept valoare culturala suprema, o valoare care justifica orice pret, inclusiv cel al educatiei cu forta.

De aici diferente de abordare a imigratiei.

Cultura consumerista, in care niciodata o familie nu (mai) poate oferi destul unui copil a dus la scaderea dramatica a natalitatii, motivele fiind aici mai mult subiective decat obiective. 

La polul opus, culturile care au im centru familia, nu standardul de viata al acesteia, sunt eliberate de deciziile financiare cand vine vorba de familie.

Trebuie insa sa retinem ca aceasta abordare este specifica primei generatii de emigranti; cea de-a doua generatie, daca se integreaza, va imprumuta multe din cultura gazda, inclusiv consumerismul, cea ce va diminua considerabil apetitul pentru procreere.

 

Mihai Ion Turcu Cei care atentioneaza asupra efectelor ciumei in Europa, observa 1. Supravietuitorii care au castigat si imunitate fata de germenul ciumei, au mostenit averea rudelor decedate devenind mai bogati si mai influenti 2. Foarte multe case in orase , ramase fara proprietari, in unele locuri arse pentru a preveni raspandirea bolii, au permis modernizarea oraselor, foarte inghesuite fiind orase fortificate "burg", 3. Mana de lucru a devenit mai scumpa . Fara mana de lucru domeniile feudale ramn fara valoare. Feudalii au trebuit sa faca concesii taranilor, rezultatul fiind diluarea ordinii feudale. Sesiile taranilor dependenti au fost marite, 4. Dupa stabilizarea starii de lucruri au urmat cresteri vioaie ale natalitatii in conditii de viata si sociale mai bune.

 

Preda Mihailescu Europa nu poate sa aiba o problema de forte de munca, in masura in care pe vremea cand inca se producea in Europa, problema era rezolvata prin migratie interna de la Sud spre Nord. Si acum mai exista si Estul, dar de produs se produce in Asia. Deci aceasta baliverna nu poate fi luata in serios. 

Problema demografica si a platii asigurarilor, este reala, dar si ea este parca intretinuta, pentru a putea prezenta migratia ca panaceu. Nici aici nu este nimic real - deoarece statele fac rareori ceva pentru a incuraja familia, care este tot mai mult sub incercarea fluctuatiei locului de munca, a carierei duble, etc etc. Familia NU este o prioritate. Iar migrantii nu este clar ca au sansele de integrare necesare pentru a deveni elemente active in circuitul taxelor si asigurarilor. Sau cel putin nu este clar ca pot fi asta intr-o Europa inca Europeana - daca migreaza controlul, poate, dar atunci vor fi si unicii beneficiari, sau cei mai probabili. 

Nu vad nimic din tot acest lant de argumentari care sa faca fata confruntarii cu realitatea ... deci? Este vorba de altceva? Ce!

 

Mihai Ion Turcu O ipoteza in circulatie este intentia de a introduce in haos Europa si prin aceasta posibil impiedicarea consolidarii proiectului rusesc al eur-asiei.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cu ajutorul unui om numit Dr.Agbazara am reușit să rămân însărcinată prin rădăcină și ierburi. Sunt de 47 de ani, mi-a fost greu să rămân însărcinată, deși soțul meu mă iubește, dar chiar mi-a fost rău că nu am propriul copil, dar după mulți ani am întâlnit-o pe Dr.Agbazara, a cărei adresă de e-mail este ( agbazara@gmail.com) mi-a dat rădăcini și ierburi și am fost însărcinată o săptămână după ce i-am ajutat. Sunt acum 7 luni însărcinată și, de asemenea, îmi place să sfătuiesc pe toți cei care caută ajutor pentru a rămâne însărcinați să contacteze chiar pe acest om prin adresa sa de e-mail: ( agbazara@gmail.com )