marți, 18 octombrie 2016

Alianta Noastra Romania si Guvernul Ciolos

Alianta Noastra Romania si Guvernul Ciolos – 20 august 2016

Prospectiv A-z
 

"Alianța Noastră România" incepe sa capete contur. Iata pozitia Aliantei vis a vis guvernuLUI Ciolos:

" În pofida creșterii economice, calculată la 6%, Guvernul este departe de a urmări o reformă administrativă. Dovada este că întreaga creștere economică se duce prin rectificare exclusivă în direcția creșterii plăților sociale.

Noile alocări se îndreaptă și în direcția instituțiilor de forță. Lupta împotriva corupției este concepută de echipa Cioloș exclusiv prin întărirea instituțiilor coercitive, în timp ce o reală ofensivă împotriva corupției înseamnă și reduceri de impozite, stimularea achitării acestora, îmbunătățirea mediului de afaceri."

Am ridicat aici si la pagina d-lui Munteanu intrebarea despre rolul lui Cosea, odinioara mare privatizator, acum guru economic al Aliantei. Sunt de opinie ca memberii Aliantei ar face bine sa se instruiasca si in mecanismele economiei de extractie, subiect pe care Cosea a preferat sa-l uite...

https://external.fotp3-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAoocjUR4kQCSUn&w=476&h=249&url=http%3A%2F%2Finvalid.invalid%2F&cfs=1&upscale=1&sx=0&sy=0&sw=600&sh=314

 

Comunicat de presă - Alianța Noastră România – AGERPRES

Rectificarea bugetară pune economia pe butuci Modul în care este făcută rectificarea bugetară demonstrează faptul că Guvernul Cioloș nu este tehnocrat ci politic.…

AGERPRES.RO

 

Smaranda Dobrescu Pe cat m-au atras principiile expuse in conferintele de presa de catre Marian Munteanu, in egala masura m-a deceptionat critica complet populista adusa rectificarii bugetare.
1. Nu se stie la ora aceasta cresterea economica, cu atat mai mult cifra de 6%. Se cunosc doar veniturile din primele doua trimestre, mai mari cu 3 mld. lei decat cele prognozate in buget.. Acestea s-au dus la rectificare sa finanteze legi care nu mai aveau acoperire in bani pana la sfarsitul anului, astfel:
- sanatate: salariile din sistem a caror majorare stabilita prin lege nu mai avea sursa de finantare; finantarea programelor de sanatate (cancer, TBC, etc); 
-educatie: plata pentru acoperirea majorarii salariilor facuta de Ciolos la inceput de an
- Social: asigurarea platii pensiilor pana la sfarsitul anului, plata si celui de-al doilea an a concediilor mamelor cu copii mici, reglarea indemnizatiilor pentru persoanele cu handicap
Agricultura: asigurarea unei parti din subventia necesara pentru motorina.

Cum s-ar fi putut sa ia masuri de crestere si incurajarea businessului daca capital nu exista si colectarea profitului scade asimptotic spre 20%.? 
Asta nu inseamna ca guvernul Ciolos pana la rectificare a facut ce trebuia. Le voi lasa placerea sa descopere singuri, chiar daca nici eu nu le stiu pe toate. Discurs de genul asta am tot auzit la neoliberali.

 

Mihai Ion Turcu Guvernul Ciolos este un interimat.

 

Smaranda Dobrescu Legile mai importante pe care le-a elaborat au fost cele de salarizare, mai bune pentru medici, mai slabe pentru invatamant si nimica toata pentru ceilalti bugetari. Am mai spus aici ca salariile din sanatate s-au majorat prin primavara in sensul ca fondul de salarii la o institutie medicala ramanea acelasi dar salariile se puteau majora cu conditia disponiblizarii de personal. Legea de salarizare atat in sanatate cat si in celelalte ramuri bugetare nu a fost consonanta cu mentinerea intregului aparat. Acolo unde ne doare cel mai tare, in sanatate s-au mai pierdut un numar de medici. Aici, m-ar fi rupt D-l Munteanu daca ar fi spus cati au mai plecat. Eu asa as fi facut. Pe el insa nu-l servea amanuntul la sustinerea ideii ca s-au dat bani doar in domeniile sociale. In continuare sper sa-si ia alaturi consilieri, nu glume..

 

Alexandru Botu http://epochtimes-romania.com/.../comunistii-si...

 

 

"Comuniştii şi securiştii îşi văd visul îndeplinit!" - Pro-PNŢCD despre…

EPOCHTIMES-ROMANIA.COM|BY EPOCH TIMES

 

Prospectiv A-z .
"Repet pentru cei care acordă credit unor comentarii tendențioase sau zvonuri: Alianța Noastră România NU face fuziuni sau alianțe electorale, nu "înghite" partide și nu preia patrimoniul nimănui.
Avem acorduri de COOPERARE cu diferiți parteneri (partide sau asociații), care doresc să ne sprijine în lupta noastră politică. Aceștia își păstrează în totalitate identitatea, patrimoniul și prerogativele lor legale și statutare.
În funcție de criterii de integritate și potențial politic, anumite persoane vor fi invitate să candideze pe listele Alianței, la propunerea și cu susținerea organizațiilor din care provin."

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=769667669802753&id=666050556831132

 

Alexandru Botu Nimeni nu poate controla o Alianta Nationala....

 

Prospectiv A-z .
Una calda, una rece:
"M-am întâlnit astăzi cu domnul Radu Golban, un eminent politolog, jurist, doctor în științe economice și un neobosit susținător al drepturilor românilor, cu care am avut o lungă discuție cu privire la soluțiile de care avem nevoie pentru redresarea economică a României.
Mă bucur că a acceptat, cu entuziasm, să se alăture Alianței Noastre și echipei de experți coordonate de Profesorul Mircea Coșea.
Îi urez bun venit !"

https://www.facebook.com/666050556831132/photos/a.687675931335261.1073741828.666050556831132/771558262947027/?type=3

 

Alexandru Botu ....Mierlita cand e bolnava
Vine cucul si-o-ntreaba:
Ce-ai, tu, surioara draga?....

Mie asa mi se pare. In cantec, cucul, nu schimba soarta Mierlitei, asa cum nici in Miorita nu se schimba ce este sortit, dar promite ca va jeli.
Cine-i cucul, cine-i Mierlita? Cine o va mierli?....
Si ANR si USR nu sunt decat umerii crescuti in laboratoarele de experimente pentru clonari, pe care sa planga cei care au contat pe Marele Partid....

Mihai Ion Turcu "Securistii" sunt clar definiti. Sunt apartenentii la o organizatie de forta specifica regimurilor totalitariste, parte din retelele lor, descendentii, avand o anume mentalitate structurata organizational, beneficiari de informatii si relatii, care au constituit o parte din neoburghezia tranzitiei, introdusi in afaceri cu statul, relativ bine situati, pensii bune, sigure, si venituri din afaceri, o "fratrie privatizata". "Comunistii"sunt mai greu de reperat si definit acuma. Imediat dupa colapsul regimului politic "scoialist" unii au plantat parlamentul, FSN si derivatele, diferite institutii si organizatii, sub titlul de dizidenti sau birocrati, totul la vdere. Am avut un presedinte comunist si altul securisto-comunist, fiecare cu 10 ani de exercitare a puterii in maniera specifica. Care ar fi paternul "comunistilor" actuali ?

 

Alexandru Botu Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, intrebati: Care ar fi paternul "comunistilor" actuali ?
Greu de definit, de precizat. Chiar si Dumneavoastra ati pus ghilimele, ceea ce inseamna ca sunt ca aisbergul care se vede doar putin din ceea ce este in realitate. Si acestuia, aisbergului, ca si ceior al caror patern ar fi nevoie de stabilit ii vedem doar "fata" oferita, nu pe cea desfasurata, de jur imprejur.

 

Smaranda Dobrescu Poate ca acest patern trebuie cautat sub o forma noua, mult teoretizata si acoperita de percepte ale filozofiei politice. In speta, tot Marx si Lenin stau la baza. Curios insa este ca intalnim acest model la foarte tineri si educati. Inainte de a nu fi de acord cu ei- ceea ce este evident cel putin la mine, ar trebui sa ne intrebam ce anume i-a impins in aceasta postura uneori sora buna cu anarhia. Raspunsul cel mai simplu este ca pe masura ce liberalismul a imbratisat forme radicale si a produs inegalitati in crestere permanenta in societate, forta de respingere are tot un caracter radical.Radicalismul in societate poate naste destui monstri, nu in ultimul rand dictatura de tip fascist..

 

Mihai Ion Turcu Posibil. Marxismul doctrinar , o creatie occidentala, tocmqai nepotrivita Rusiei, contributia lui Lenin a insmnat exact contraargumentarea acestei sustineri a lui Marx, mai este in Romania cunoscut de foarte putini, profesionalizati in cercetarea doctrinelor.Punerea intrebarii urmareste producerea unei discutii. "Comunist" a devenit o eticheta.Etichetele nu mai au continut cognitiv. Partea de doctrina a fost complet trivializata si bagata pe gatul "maselor" cu diferite variante functie de interese de manipulare momentane.Reiau o relatare. Studentii nostri miloitari , in mediul specific, suprareglementat, ordonat, scriau articola la "gazeta de perete" un panou luxos din lemn furnirat cu spatii de afisare sub sticla etc. Obisnuiam sa citesc cate un articol. Erau scrise de mana cu caligrafie topografica. Am intrebat in clasa cine a scris artiolul? S-a deirat jenat din banca un elev cu aerul celui care urmeaza sa fie hupuit de viu. Ce urma sa se inteleaga din ce a-ti scris? (Tacere).Am citit un fragmen.... " Haideti Domn Profesor cine dracu citeste articolele de la Gazeta de Perete inafara de Dumneavoastra!?" a intervenit rezolutiv un camarad. Caietele de notite pentru invatamantul politic ale ofiterilor erau scrise impecabil ( sir nesfarsit de citate din ziare). Erau verificate periodic de secretarul cu propaganda din Comitetul PCR. Erau scrise de elevi, unii cu scris frumos. (!?) Am fost luat la rost pentru calitatea substandard a propriului meu caiet. Tovarase Maior, insumi sunt licentiat in filozofie, notez doar ce cred ca ar fi nou fata de ce stiu la nivel de specialist. In plus caietul meu este scris de mine....

 

Alexandru Botu http://www.fluierul.ro/.../art.../indexDisplayArticle.jsp...

 

 

CAL TROIAN. Marian Munteanu vrea ca România să-și exploateze RESURSELE…

FLUIERUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Iata aici transfer nord-american de tehnologie, aceea electorala. Toti, dela Iliescu la aspiranti, lucreaza cu aceasta. Numai ca investitorii sunt autohtoni.

http://www.cotidianul.ro/democratii-si-republicanii-au.../

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/permalink.php...

 

Smaranda Dobrescu Actualele contracte de redeventa au scadenta treptat, nu toate deodata. IN momentul incetarii contractului acestea pot sa nu fie reinoite sau pot fi prelungite in conditii de redeventa modificata. ASTA trebuia sa spuna Marian Munteanu, daca chiar se gandea la proprietatea romanilor.In partea introductiva, nu am inteles prea bine cine a redactat-o, se vorbea de necesitatea scoaterii proprietatii publice din administrarea centrala sau locala si apelarea la un organism independent ales democratic la doi ani care sa decida eventusalele instrainari. Cred ca modelul este SAFER-ul francez, o astfel de organizatie care cumpara orice pamant agricol vandut de cetatenii francezi si hotaraste cat si in ce conditii poate fi acesta instrainat. SAFER este acum si in atentia Poloniei care gandeste ca daca va ramane in UE, moratoriul de 12 ani inceput in 2014 ajunge si el la termen si incearca soluti alternative. Francezii au insa observatii care ar trebui luate in seama

Capital si tehnologie cred ca se traduce in ideea lui Marian Munteanu prin fracking. Daca gresesc eu, voi regreta, dar atitudinea AN fata de exploatarea gazelor de sist trebuie clar stipulata inca de acum. Doar daca aceasta nu face parte din insusi pretul pachetului de sustinere promis...

 

Mihai Ion Turcu Fracking-ul este mai rau decat vanzarea pamantului. Ce ramane este devastat.


Prospectiv A-z .
http://cyd.ro/mostenirea-nestiuta-a-lui-ceausescu.../

 

 

Mostenirea nestiuta a lui Ceausescu! Americanii sunt stupefiati despre ce…

CYD.RO

Prospectiv A-z .
Dupa 20 ani. La Europa Libera.
https://www.facebook.com/666050556831132/photos/a.687675931335261.1073741828.666050556831132/773341549435365/?type=3

 

Marian Munteanu

August 24 · 

Doamna Doina Alexandru s-a alăturat Alianței Noastre. Poetă și jurnalistă de mare sensibilitate, realizatoare a unor emisiuni dedicate românității și valorilor creștine, cu o experiență de 20 de ani la postul "Europa liberă", este autoarea excepționalului volum-document de interviuri cu Corneliu Coposu "Confesiuni, dialoguri cu Doina Alexandru".
Vom căuta, cu sprijinul Domniei Sale și împreună cu alți profesioniști din mass-media, cele mai bune abordări pentru încurajarea și dezvoltarea jurnalismului de calitate în România. 
Bine ați venit, stimată doamnă Doina Alexandru !

 

Mihai Ion Turcu Discutam acum o jumatate de ora telefonic cu un coleg german despre lipsa de orizont al politicienilor (germani). I-i atrageam atentia ca politica este o pragmatica, pragmatic a fost cancelarul Reichului Wilhelmian impachetandu-l pe Lenin in valiza diplomatica impreuna cu niste milioane de marci aur spre a-l trimite in Rusia pe care a reusit s-o bage-n haos si s-o scoata din razboi, in orizont de timp si stare ulterioara urmand sa se lupte cu URSS-ul lui Stalin si sa piarda razboiul. Politica implica politicini care fac manevre spre a ajund sa detina si sa se mantina la putere, scop in sine. Politicile financiare, economice, sociale le fac altii. Domnul Marian Munteanu trebuie sa vorbeasca in asa fel incit sa nu i se rupa gatul imediat si sa obtina un numar de locuri in parlament, cu observatia ca in "lupta politica" poti sa-ti pierzi frizyra daca nu cumva si capul.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Este ceva ironic intr-adevar in succesiunea pe care o mentionati. Daca nu ar fi si ceva adanc inscris in urban mythologies. De ce spun aceasta? Pentru ca eu cunosc doua versiuni: prima, cea pe care o mentionati, care afirma ca Lenin a fost trimis cu vagoane de aur acasa, de cancelarul insusi, cu scopul de a usura efortul de razboi. Period - un om politic pragmatic. A doua versiune se uita putin si la sursa banilor, niste bancheri vechi din familii care si azi mai controleaza bancile internationale - e.g. Warburg - se pare ca au contribuit partea leului la "cheta" respectiva. Iar daca agenda lor era identica cu cea a cancelarului, nu este evident!

Like · Reply · 1 · August 26 at 9:27pm

 

Mihai Ion Turcu Sunt exacte ambele si interesante. Partea "interesanta" este chiar socanta dar face parte din "teoriile conspiratiei" sunt considerate "neserioase".

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Orice explicatie de functionare a motorului masinarii sociale si istorice tinde sa primeasca aceeasi eticheta. Oare motivul din spatele acestei legitati nu este similar cu ceea ce se denunta ca ar fi fost "interesul bisericii de a tine oamenii in obscuritate". Astazi, istoria nu are cauze, ci narativele momentului - si omul trebuie sa fie atat de prost incat sa nu remarce nici macar schimbarea rapida a acestor narative. Caci risca sa i se puna in fata cuvantul cheie "conspirat" - tocmai de vreun "constipat".

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @Domnul Todea pune in circulatie un interesant fil astronomic, conex este o alta scurta stire. Regina Regatului Unita, ar urma sa abdice (?) se spune ca depunand coraoana si restul accesoriilor regale la locul lor, s-ar fi exprimat catre asistenti, ca ar fi frustrata de faptul ca nu i se permite saq-si previna supusii despre un pericol funest care-i paste. Ce a spus ar fi aparut in prsa fiind imedit cenzurat.Cel mai interzis lucru in lume este de a se vorbi despre Warbrurg et co. Avem si lege in acest sens.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Nu mai vorbim dl Turcu, decat de finantatorii principali ai organizatiei acelea din tara fjordurilor. Uite cum readuce legea nebunilor pe romani la cumintenia poeziei si a metaforei. In ceea ce priveste vestea reginei - unii o ascund, altii o interpreteaza, dar mai mult decat ca este important si unic in zeci de mii de ani, ca eveniment, nu pare sa stie nimeni. Caci tocmai fluctuatiile cuantice subtile, care nu sunt de loc straine de vointa si atitudinea noastra, deci cumva de spiritualitatea colectiva - par sa joace un rol esential, si socul cuantic produs de excitarea solara poate fi in egala masura o promotie intr-o vibratie mai benefica cat si un fel de 'judecata divina' produsa prin insusi amplificarea unor elemente din noi. Se incruciseaza multe intelepciuni si moduri de cunoasterea - concluzia singura la care pot ajunge, ca este bine sa fim linistiti si sa ne vedem de treaba!

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @Nici n-am avea altceva mai bun de facut.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Tocmai! Dar unii vor spune ca ..


.



Preda Mihailescu Este Marian Munteanu atat de inalt? Sau este aceasta femeie atat de micutza? Sau ceva cu fotografia - el stand eventual pe o treapta? Efectul este ciudat!

Niciun comentariu: