marți, 18 octombrie 2016

Parerile lui Marian Munteanu

Parerile lui Marian Munteanu – 28 august 2016


Prospectiv A-z shared Marian Munteanu's post.

Ce parere aveti?

 

Marian Munteanu

August 28

Alianța Noastră România:
7 obiective politice prioritare
.

1.     Dorim un stat românesc demn și puternic, cu autorități eficiente și loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetățenilor săi și respectarea drepturilor și libertăților acestora. 
2. Pământul României este al românilor și reprezintă cea mai importantă bogăție națională, pe care statul o va proteja în mod eficient. Vom opri înstrăinarea pământului țării și irosirea resurselor, vom recupera terenurile și bunurile înstrăinate fraudulos, vom opri distrugerea pădurilor și a mediului înconjurător. 
3. Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia.
4. Alianța va stimula, pe toate căile, crearea unui puternic capital românesc, în condițiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilitățile și o importantă parte a resurselor. 
5. O națiune puternică este o națiune sănătoasă. Iar o națiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică rețea de policlinici și spitale moderne, finanțate corespunzător și cu un personal remunerat în mod corect. 
6. Aflată la frontiera sud-estică a NATO și UE, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată națională, bine înzestrată și antrenată, și de o industrie de apărare de prim rang.
7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului.

2.      

Alexandru Botu Frumoasa declaratie!

 

Prospectiv A-z .
Pai sa incep eu daca e mai greu. Daca ANR isi inchipuie ca poate realiza macar o 2/7 din cele de mai sus fara a creste taxarea la multinationale, inseamna ca virusul neoliberal/Cosea nu va da nicio sansa obiectivelor. In plus, ar fi nevoie de resursa umana care sa articuleze parctic ce e de facut, nu doar de declaratii/principii. Cum am mai scris recent aici, bani sunt, planuri sa fie!

Dar sa nu ne pripim cu evaluarile, ci sa asteptam substanta pe acest set de principii. Intre timp, vom semnala.

 

Alexandru Botu Cand cineva vine cu astfel de promisiuni, nu planuri bazate pe resurse predeterminate si functionale trezeste nedumeriri. Poate ca urmeaza sa demonstreze in viitor.

 

Smaranda Dobrescu Fata de observatia de principiu enuntata de Flavius, avand in vedere ca zilnic vedem cum se imputineaza padurile si ni se fura bogatia noastra pe care nu o au altii, as atrage atentia ca in fiecare an executivul poate propune si parlamentul sa voteze un volum diferit de masa lemnoasa pe picior admisibil sa fie taiata indiferent pentru nevoi interne sau pe contracte de export. Toti premierii sau presedintii incepand cu 2004 au avut aceasta posibilitate prin lege, dar, ghinion, nimeni nu s-a pus in calea austriecilor sau a suedezilor de la IKEA.
In toate partidele vor exista propuneri de marire a salariilor. Astfel, liberalii vor sa mareasca salariile primarilor (personaje cheie la alegeri) si medicilor, lucru agreat de tot romanul. Social democratii vor propune probabil ajutoare pentru familii, pentru copii, in sensul declaratiei recente a lui Dragnea de a fi atent la natalitate. As merge cu convingere pe propunerea majorarii salariului minim pe economie, gandind in primul rand la faptul ca nu mai avem lucratori cu pregatire medie si vocationala .Chiar daca suna mai social democrat nu ar condamna nimeni manifestarea revenirii la dialogul social. Dar, intru in prea multe amanunte. Principiile sunt toate ok.

 

Stefan Kovacs Interesant e. Problema mare e cu Marian Munteanu și credibilitatea domniei sale.

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ " Problema mare e cu Marian Munteanu și credibilitatea domniei sale." - La care problema va referiti exact: la credibilitatea reala a omului, sau la problema inscenarilor incepute din 1990 pentru a ii leza credibilitatea tocmai neplacut de acuta?

 

Stefan Kovacs Preda Mihailescu Mie nu îmi place- și oricum până să dau de dl. Munteanu în 1990 am mai văzut câteva clone de-ale domniei sale- așa că.... Chestia cu "înscenările" nu prea ține din mai multe puncte de vedere- pur și simplu a mințit într-un mod ordinar că ar fi fost închis de comuniști- asta odată și în al doilea rând nu erai primit în partid și nu ajungeai președinte ASCR .

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ O fi!

 

Stefan Kovacs Preda Mihailescu Programul îmi place, nu zic nu.

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ Da - sunt de acord ca mai e mult pana departe ... poate totusi pune ceva in miscare.

 

Niciun comentariu: