vineri, 18 martie 2016

Buget pentru invatamantul privat

Buget pentru invatamantul privat – 7 martie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Macar 0,2 % sa fi suplimentat guvernul bugetul pentru invatamant si scolile de la tara ar fi putut sa dispuna prin grija primariilor de autobuze scolare, rechizite gratuite, bonuri macar la inceput de an scolar pentru dotarea copiilor cu cele necesare imbracamintei, etc. NU! Guvernul tocmai ce a hotarat sa dea o subventie de baza pentru scolile private si confesionale la nivelul scolilor preuniversitare din invatamantul public. 
E o incercare pentru Parlament chemat sa-si manifeste grija pentru invatamantul public deschis tuturor categoriilor de copii.
Tocmai ce am auzit ca un prescolar de la o gradinita dichisita plateste 4600 lei pe luna.

 

 

Guvern: Scolile particulare vor primi finantare de baza alocata de la bugetul de stat

Unitatile de invatamant preuniversitar particular si confesional acreditat vor primi…

HOTNEWS.RO|DE HOTNEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Via Costel Gilca
Îi multumesc Guvernului tehnocrat pentru ca îmi va scădea taxa de la școală privata a Lizei.
Cat de dobitoc sa fie guvernul sa finanțeze ceva ce se finanțează singur și cu profit major în condițiile în care milioane de copii romani nu ai acces la sistem de învățământ! 
Nu eu am nevoie de finanțare, ci copiii expuși la sărăcie, la îndepărtarea fata de școală! 
E incredibil Cum pe bogați îi face și mai bogați, iar pe săraci îi face și mai analfabeți!

 

Alexandru Botu Guvernul tehnocrat este pentru bogat!

 

Mihai Ion Turcu Autobuzele scolare ( in America practica de cand s-au inventat autobuzele) in situatia drumurilor noastre poate fi mai scump si putin eficient , decat sa faci scoli primare si sa angajezi invatatori. Cndva, prin anii 60, am ramas cu gura cascata, eu si cativa straini veniti in Romania ( rar atuncea) care aveau in program sa viziteze catunul Trainei, o mica localitate locuita exclusiv de tigani , undeva intre paduri si livezi, oameni traind din impliterea de cosuri si confectionarea de maturoaie din nuiele. Ce sa vezi, in mijlocul catunului era - o scoala....

Niciun comentariu: