sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Noi si framantarile Europei



Noi si framantarile Europei – 6 ianuarie 2015
Smaranda Dobrescu
Framantarile Europei se pare ca nu ne- au molipsit si pe noi, aflati intr-o inertie lenevoasa dupa vacanta prelungita. In timp ce partidele de dreapta si extrema dreapta discuta din ce in ce mai apasat de lipsa unui viitor al UE si de iesirea din zona euro, iata ca hulitele partide asa numite de stanga radicala doresc o schimbare a politicilor Uniunii, o democratizare a institutiilor europene, stoparea masurilor de austeritate impuse de Germania, reesalonarea datoriilor. Acestea au mai degraba o tenta nationala, improprie pana de curand politicilor stangii. De fapt solicitarile partidelor apartinand stangii radicale, Syriza, Podemos, cel din Italia sau Portugalia seamana mai mult cu revendicari ale stangii clasice, inexistente de ceva timp pe scena europeana:
"Șomaj, austeritate, proclamarea dispariției statului providență, a pensiilor, ajutoarelor sociale, coduri ale muncii orientate către angajator, necum către angajat, presiunea economică și a culturii total diferite a muncii și a civismului din statele asiatice, populismul de dreapta si revirimentul mișcărilor anti-imigrație, dispariția solidarității sociale și tratamentele discriminatorii la care sunt supusi și așa abrutizații imigranți, negocierea unui parteneriat transatlantic care va marca impunerea modelului economic anglo-saxon pe continent. Acestea sunt rațiunile revirimentului stângii radicale in Europa, fenomen care, coroborat cu cel al ecologismului militant, a adus aproape de putere forțe politice mai puțin obișnuite în Grecia și Spania și tinde să ajute mișcările similare din Germania și nordul Europei."
http://www.cotidianul.ro/un-spectru-bantuie-europa-254361/
”Democrația nu se impune prin șantaj”, spune Alexis Tsipras, liderul stângii radicale elene, Syriza
cotidianul.ro
  Ionel Iani Velciov Sa zicem ca uniunea seamana cu un internat de baieti adolescenti ... Toti sunt energici, toti sunt activi, toti vor ceva ... Lipsesc fetele , plecate in excursie in China ...


  Fogarassy Paul ... si atunci unii isi elibereaza energiile neconsumate pe colegii mai slabi: Romania, Bulgaria, Grecia, Irlanda, Portugalia; pe magine se incalzesc Serbia, Macedonia si Albania (deocamndata).
  Marian Galben Si pe buna dreptate......
  George Roncea Albania nu-i deloc pe margine. revedeti datele economice si vectorul dezvoltarii...si-au luat viteza, o noua colonie...
  M.G  Numai noi suntem demantelati si aruncati la fier vechi...atat poporul roman cat si fosta industrie romaneasca.....
 I.I.V   A decomisionat industria nu-i bai .... ca am exportat reziduurile feroase in China iarasi nu-i bai .. Intrebarea este daca am reusit ca in locul fiecarei fabrici sa avem un aqualand productiv financiar sau macar cate un dracula parc comunal ...

  G.R  "Ca am decomisionat industria"? Cine sunt "am" astia?
  I.I.V  unii sunt activi ... altii nepasatori ... grosso modo aproape toti ... cu exceptia trambitelor singuratice ...
  G.R  Romania a fost ocupta militar in '89. tot ce a urmat, toate procesele subsecvente au fost determinate de acest mic "amanunt". industria a fost distrusa cu program, personal de Ion Iliescu si fostul sef FPS, Emil Dima, sub bagheta lui Ilici.
  Prospectiv A-z .
"industria a fost distrusa cu program, personal de Ion Iliescu si fostul sef FPS, Emil Dima, sub bagheta lui Ilici."
...Vezi mai mult
  Andrei Alexandru @Prospectiv A-z Problema e foarte complexă și merită dezbătută. Promit să scriu un comentariu pe care-l voi posta pe spatiul grupului.
"În ecuația care se prefigurează mai trebuie introdusă...
blog.prospectiv.org|De Grupul Prospectiv


Niciun comentariu: