marți, 1 august 2017

formula ideala pentru a-i satisface pe toti?

Contributiile sociale pentru pensii si sanatate, in viziunea guvernului vor ramane cam la acelasi procent doar ca sarcina platii lor va reveni doar angajatului. (nu stiu vreo tara europeana in care sa nu existe coparticipare patron-angajat in acest domeniu) . Pentru a nu suferi prea mult salariul net al acestuia, guvernul va hotari majorarea salariului tarifar. Nu stiu care e cadrul legal care poate dispune privatilor acest lucru, decat poate un acord de tip CES. Problema e alta si comporta cateva aspecte:
Functie de salariul propriu de incadrare, prin preluarea platii de catre angajat, nu toti isi vor pastra salariul net existent. acesta putand sa scada.
Noii lucratori vor trebui insa sa fie angajati in virtutea Codului Muncii si a contractului individual de munca. Patronul poate sa le propuna un salariu mai mic decat cel oferit pentru acelasi tip de slujba si calificare decat a facut-o prin majorarea salariului conform noii legi. Iar noul angajat va prelua integral cei 25% contributii dintr-un salariu negociat, probabil mai mic.
Nu s-a pronuntat guvernul asupra unui amanunt important: Aceste contributii vor fi deductibile la calculul impozitului sau se va mari si impozitul in consecinta?
Nu stiu daca masura este doar pentru bugetari(n-ar avea sens) sau pentru toti angajatii.
In concluzie, in viitor, patronii vor fi exonerati de plata contributiilor sociale iar marirea salariilor vor fi obligati sa o faca doar la cei angajati in munca. Restul, e negociere.
Daca e asa, nu doresc sa aflu mai multe..


Mery Sivu
Mery Sivu Din pacate si Italia foloseste acest mecanism - pentru cei ce muncesc trebuie sa-si plateasca singuri contributiile .. forma contractuala se cheama co.co.co .... si din anul acesta casa de pensii in sfirsit a facut clar percursul... se pare ca <importam> mult din ce nu <functioneaza> .... https://www.inps.it/nuovoportaleinps/default.aspx...
COLLABORATORI COORDINATI E CONTINUATIVI I collaboratori coordinati e continuativi (c.d. co-co-co) sono anche detti lavoratori parasubordinati, perché rap...
inps.it
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Aceasta pare a fi o invitatie catre angajati sa opteze intre sistemele publice si cele private. Multi vor prefera sa adere la fonduri private de pensie in speranta capitalizarii. Cum economia nu-ti mai ofera predictibilitate ca de altfel nici unde in lume, aceasta intentie a devenit deosebit de riscanta.
Nu m-ar mira ca cel putin la sanatate sa se reduca pachetul de servicii oferite in reteaua publica, tocmai pentru a incuraja o oferta de servicii medicale complexe, obtenabile doar in privat.
O alta intrebare ar fi daca si cine va plati ajutorul de somaj care iata, devine un risc neacoperit nici de catre angajat nici de catre patron. Poate se va trece la ajutoare sociale minuscule acordate pe o perioada scurta. As iesi in piata sa cer: Unde-i ajutorul de somaj????
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu Corect..... sincer nu stiu ce sa spun... deja aici s-a privatizat si sanatatea ... exemplu trebuie sa faci o radigrafie, sau un examen specialistic in conventie... nu e loc .. decit dupa 2 ani... daca platesti si in aceeasi zi ... deci .... situatia e destul de grea.... au distrus <crucea rosie> ... inchizind efectiv un bun percentual din ceea ce aceasta istitutie oferea... din rau in si mai rau....
 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z.
Discutam la Grup inca din timpul Guvernului Ponta ca masurile fiscale anapoda erau semnul falimentului, evitat prin noi transe de imprumuturi-privatizari-concesii samd.


Romanii se incapataneaza sa creada ca n-au nimic de invatat din lectia greaca--nu-i asa, grecii sunt greierii EUropei, acolo chiar ar fi coruptie si lene. Eu as spune: Atentie la imprumutul Basescu-Isarescu, scaderea CAS (Ponta), scaderea fiscalitatii la multinationale, cresterea bugetului apararii (Grecia era la 2,5%). La dinastiile politice, grecii ne-au depasit, lor nu le-a venit in cap DNAizarea politicii.

Cred ca este de preferat o masura imperfecta de extragere a mai multa valoare in folosul romanilor decat sa stau sa caut formula ideala pentru a-i satisface pe toti.
 
 
Smaranda Dobrescu

Smaranda Dobrescu Poate ideile pe care le tot vantur de cateva luni, pe care de fapt abia le-a dezvaluit usor fostul ministru al finantelor, Viorel Stefan sunt explicate mai clar in articolul de mai jos:
http://www.cotidianul.ro/inovatia-guvernului-tudose.../
Românii vor primi mai puțini bani din salariu dacă…
cotidianul.ro


 

Niciun comentariu: