luni, 3 aprilie 2017

FMI se ofera..

FMI se ofera.. – 10 martie 2017

 

Dinica Roman shared a link.

Bucurestiul vrea sa impace si capra si varza sau e plin locul de nauci? Ultimii intrebati ar trebui sa fie FMI si BM. Sa se inceapa cu fondurile suverane: norvegian, chinez, arabesti...

"Fondul Monetar Internațional va consulta Guvernul Grindeanu în privința a trei proiecte: insolvenţa persoanelor fizice, crearea Fondului Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii și restructurarea companiilor din portofoliul Ministerului.

Joi, 9 martie, la Ministerul Economiei, a avut loc o întâlnire între Mihai Tudose, ministrul Economiei şi delegaţia FMI, condusă de Reza Baqir, și pe discuţiilor s-au aflat: priorităţile ministerului, Fondul Suveran pentru Dezvoltare şi Investiţii şi principiile implementării guvernanţei corporative, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei. "Ne dorim o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experienţa dumneavoastră în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acţiona ca un instrument prin care vor fi finanţate programe de investiţii în domenii precum infrastructură, energie, agricultură, sănătate şi în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie şi o creştere a performanţei şi eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societăţii", a i-a spus demnitarul român șefului delegației
FMI.

În ceea ce priveşte implementarea prevederilor OUG 109/2011 aprobată prin legea 111/2016 privind guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, ministrul Tudose a spus acest proces a fost deja demarat la companiile din portofoliul ministerului, ţintă fiind că anul acesta se fie finalizat pentru toate societăţile, exceptând industria de apărare. De asemenea, s-au stabilit grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor în cele trei proiecte menționate."

www.cotidianul.ro

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman Gusti-Bus
+26
Un dar otravit. Ignorati-l.

Varvara @ Gusti-Bus
+1
Nu este dar, e prestatie contra plata.Intr-un fel sau altul suntem datori FMI, iar de data asta nici nu stim care este pretul, e mai tare decat pana acum.Se impune termenul 'pleasca'. Alminteri cuvantul 'transparenta' are o sonoritate placuta.


Leon
+22
Cand o sa avem si noi un guvern care sa ii de afara pe acesti escroci cu gulere albe de la FMI si sa le inchida birourile odata pentru totdeauna?

 

Smaranda Dobrescu Nu stiu daca la concurenta, dar la indigo fata de propunerea din Ianuarie a Bancii Mondiale se inghesuie si FMI-ul pe aici. Daca va fi sa luam un imprumut pentru know-how sau idei de restructurare/privatizare, acesta ne va costa probabil mai mult decat am putea sa investim noi cu Fondul suveran de investitii in tot atatia ani cat vom rambursa. PSD-ul trebuie sa trateze acest fond in termenii programului de guvernare. Este poate unica prevedere de dezvoltare a economiei. Sa nu o transformam intr-un imprumut cu termeni impusi!!
http://www.mediafax.ro/.../banca-mondiala-interesata-de...

 

 

Banca Mondială, interesată de structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi…

MEDIAFAX.RO


Dinica Roman Adica, oficial vorbind, Romania tot priponita ramane.

 

Doina Nicolescu Priponirea sau nu este optiunea noastra. FMI a intrezarit o oportunitate in beneficiul ei si putin ii pasa de beneficiul nostru.

Niciun comentariu: