luni, 3 aprilie 2017

Ce mai concesioneaza Republica Moldova?

Ce mai concesioneaza Republica Moldova? – 6 martie 2017

 

Dinica Roman shared a link.

Parca se spunea ca Dodon e omul rusilor si anti-unionist. Asa o fi, dar cum se face ca 40% din Moldova e concesionata unei companii din Texas?! Mai jos, avem descrierea unei situatii d/in care intra/ies statele latino-americane si africane de zeci de ani.

Morala?
_______________________________
Concesionarea a 40% din Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat un contract de concesionare pentru 50 de ani a explorării și exploatării hidrocarburilor pe o suprafață de 12.000 de kilometri pătrați cu o companie americană din Houston, Texas. Printre fondatorii companiei se numără mai multe societăți offshore din Insulele Cayman, scrie mold-street.com. Actualul guvern este controlat de liderul Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc. Pentru primirea dreptului exclusiv de a explora (în faza inițială, de cel puțin zece ani) și de a exploata resursele din ceea ce înseamnă 40% din suprafața țării, Frontera Resources International LLC s-a angajat să investească nu mai mult de șase milioane de dolari și să creeze 300 de locuri de muncă.

Informația a fost relatată într-un mod critic de presa de peste Prut, însă nu așa s-a întâmplat în ianuarie, atunci când a fost semnat acordul inițial între guvern și compania texană. În 1995, explorarea resurselor a început tot cu o companie americană, Redeco, dar contractul a fost reziliat. Frontera, cu experiență în explorare în alte două state ex-sovietice cu regimuri prooccidentale - Georgia și Ucraina, s-a arătat interesată de zăcămintele din Moldova încă din 2011. A revenit cu o solicitare în 2013, însă comunicarea dintre presă și reprezentanta la Chișinău a companiei a fost mereu deturnată către firmele de PR americane. Încheierea contractului, pe 3 martie 2017, vine după ce compania americană a câștigat un concurs pentru concesionarea lucrărilor de explorare geologică. Concursul organizat de Ministerul Mediului a avut de fapt un singur candidat, deoarece compania contracandidată, Overseas Minerals Corporation, a depus la dosar informații ce nu corespundeau cu cerințele stipulate în caietul de sarcini. Poate fi relevant faptul că anunțarea câștigătorului acestui concurs a venit pe 14 noiembrie 2016, la o zi după victoria în alegeri a prorusului Dodon.

http://www.cotidianul.ro/concesionarea-a-40-din-republica-…/

 

 

 

Concesionarea a 40% din Republica Moldova

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat un contract de concesionare pentru 50 de ani a explorării și exploatării hidrocarburilor pe o suprafață de 12

COTIDIANUL.RO

 

Dinica Roman http://peromaneste.blogspot.com/.../despre-partea...

 

 

De/spre partea cealalta a Prutului

Despre cartea "Ortodoxie şi naţionalism economic" Sunt onorat să rostesc câteva cuvinte la lansarea, la…

PEROMANESTE.BLOGSPOT.COM

 

Dinica Roman http://fronteraresources.com/abou.../senior-management-team/

Senior Management Team | Frontera Resources

FRONTERARESOURCES.COM

 

Dinica Roman http://fronteraresources.com/about-us/corporate-overview/

 

 

Corporate Overview | Frontera Resources

FRONTERARESOURCES.COM

 

Smaranda Dobrescu Intram si noi in Greater Black Sea Strategy?

 

Dinica Roman shared a link.

Niciun comentariu: