luni, 3 aprilie 2017

Recomandarile lui JK Juncker

Recomandarile lui J C Juncker – 6 martie 2017
 
Smaranda Dobrescu shared a link.

"Ce spune, de fapt, Jean Claude Juncker? Că acest Proiect nou pentru Uniunea Europeană trebuie să fie discutat în fiecare ţară, de către politicieni şi cetăţeni, urmînd ca toate propunerile să ajungă la Comisia Europeană înainte de a se lua decizia finală. Cu alte cuvinte, şi în România, în aceste două săptămîni, dezbaterea ar trebui să aibă un cadru larg, în care să se implice preşedintele, Guvernul, partidele şi cetăţenii! Trebuie să precizăm că România este repreznetată la Consiliul European de către preşedinte, aşa cum a decis CCR, deci cel cu care Juncker sugerează să se consulte eurodeputaţii români este Klaus Iohannis!"

 

 

Tocmai cînd ne pregăteam să urcăm în Mercedes, UE ne-a trimis iar în Trabant

Puţini sînt azi cei care ştiu că a existat cîndva o maşină de carton, numită „Trabant", care, la fel ca şi „Mercedes", se fabrica tot în Germania

COTIDIANUL.RO

 

Dorin Iubas Si cand a spus ca militeaza pentru o Europa cu mai multe viteze,s-a gandit exact la diferentele mari de dezvoltare economica existente intre membrii Comunitatii.

 

Smaranda Dobrescu Stim oare de ce drepturi actuale vor fi lipsite tarile din vitezele inferioare?

 

Rizea-manea Marius Dart care sunt vitezele reale ? si ce cutie de viteze e cea mai buna ? Se obtine preferential sau protectionist ?


Smaranda Dobrescu De curand, zilele acestea a fost o intalnire intre 4 presedinti de tari: Germania, Franta, Spania, Italia. Regulile ne asteptam sa le stabileasca Germania cu aport diminuat din partea celorlalte 3. Restul de 24 tari vor intra in ce nivel vor dori in ca drul vitezelor inferioare. Am inteles ca se vor propune cand va intra in functiune schema diferite reglementari. Fiecare tara va face optiuni daca va respecta sau nu acele reglementari. Unele vor respecta un numar mai mare, altele un numar minim, dupa putinta. Asa ca nu se vor stabili de la inceput numarul de viteze. Acestea se vor forma in mod natural. Temerile celor 23 tin de posibilitatea mentinerii drepturilor din trecut cum ar fi fondurile, libera circulatie a persoanelor, marfurilor si capitalului, cosul comun al KWH si metrului cub de gaz, etc Dupa cum se grabesc liberalii si BNR-ul sa accepte aceasta impartire, ma tem ca lucrurile sunt deja transate.

 

Alexandru Botu Cum, adica, " toate propunerile să ajungă la Comisia Europeană înainte de a se lua decizia finală"? Pai cate propuneri cred ei ca vor fi? Vreau sa spun propuneri pe care sa nu le stie, chiar daca nu le mai plac. Cat de multi au de gand sa se opuna? Si ce sa faca cu ele, daca de pe acum stiu raspunsul?


Rizea-manea Marius Stiu ,ei stiu ,dar se fac ca nu ,poate scapa vigilentului si nu mai conteaza dupa ,ramane ca-n pom .....https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/feb/2/16/1f642.png:) ))))

 

Rizea-manea Marius Nu ca s-at uita cineva ,ca nu despre viata noastra e vorba ci despre unii din galaxia aia noua descoperita

 

Smaranda Dobrescu Daca de exemplu noi la nivel de tara cadem majoritar la o concluzie si incercam in acest interval de timp ce ne-a ramas sa discutam avantajele acestei solutii cu alte 13 tari, votul pe aceasta solutie ar deveni majoritar in PE si ar avea sorti de reusita. Partea utopica pare a fi insa eficienta diplomatiei romanesti. Cel care ar fi reusit poate sta acum la racoare, cu fularul la gat ..

 

Alexandru Botu Poate ca si pentru EUROPARLAMENTARI se vor stabili nivele diferite de salariu, in functie de viteza permisa de pedalare si atunci fortati de interese personale se vor intelege intre ei cei din cele 13-14 tari mai amarate.

 

Alexandru Botu http://www.flux24.ro/merkel-a-batut-in-cuie-europa-cu-2.../

 

 

Merkel a bătut în cuie Europa cu 2 viteze cu liderii din Franța, Spania și Italia |…

FLUX24.RO

 

Smaranda Dobrescu "Un comisar european alimentează populismul
Întrebat de Handelsblatt dacă nu are în vedere reducerea fondurilor structurale pentru Polonia și Ungaria (țări care resping cotele de refugiați impuse de Comisie), Oettinger a spus: „Fondurile structurale au rolul de a întări regiunile slabe. Și o mare parte din banii pe care UE îi oferă Poloniei revin în Germania. Polonezii folosesc banii pentru a încheia contracte cu industria germană, pentru a cumpăra utilaje și camioane germane. Deci contributori neți la bugetul UE, precum Germania, au un interes mare cu fondurile structurale. Din perspectivă economică, Germania nu este un contributor net, ci un beneficiar net".
http://www.cotidianul.ro/germania-va-calcula-nota-de.../

 

 

Germania va calcula nota de plată a esticilor

COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu: