luni, 3 aprilie 2017

A sasea varianta

A sasea varianta – 6 martie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

March 6 at 4:27pm

Paul Mason, autorul lucrarii Postcapitalismul- un ghid pentru viitor, propune o a sasea varianta in completarea celor 5 din Carta Alba a lui Juncker. In principal varianta prevede:
Harmonised minimum wage

Harmonised social welfare systems
Converged labour market regulations
New tools to exclude states which flout the rule of law
New tools to prevent the emergence of fascist parties
New tools to prevent offshore tax evasion
A pan-EU industrial strategy with preference for EU-first
The rapid assimilation of refugees and migrants
The member states would re-commit to the project of a converged social market economy, with free movement and open-ness to migration from the outside world.

 

 

 

Commission White Paper Option Six: A Europe of Democracy And Social Justice

The White Paper by Jean-Claude Juncker on 1 March 2017 is a poor answer to the crisis of the European Union.

SOCIALEUROPE.EU

 

Smaranda Dobrescu O observatie de inceput este aceea ca reputatul jurnalist britanic nominalizeaza si Romania alaturi de Ungaria si Polonia la categoria tarilor care au incalcat prevederile statului de drept. Daca cumva se gandeste la referendumul din 2012 si la demonstratiile actuale, atunci se cheama ca avem un aparat forte de propaganda in exterior.

 

Draghi Puterity Citind despre "exclude states which flout the rule of law", si nu numai, ma gandesc la situatia de la noi din "justitie" si la principiul GIGO. Adica daca ai input falsificat, si outputul e aberant. 

Cel mai important element ar fi ca factorii de decizie sa aiba acces la informatia corecta, si nu cea falsificata deliberat din interese nationale sau partinice.

 

Smaranda Dobrescu Mason crede ca toate tarile folosesc acelasi standard in aprecierea existentei statului de drept. El nu are nicio vina..Iar UE daca ii canta o privighetoare la ureche ca s-au furat 2 milioane de voturi si crede, atunci statul de drept este o notiune cu definitie variabila care trebuie scoasa din conditionalitati. (Absurd!)

Niciun comentariu: