joi, 16 februarie 2017

Ce vrea Ministerul Educatiei..

Ce vrea Ministerul Educatiei – 31 ianuarie 2017

 

Gheorghe Gradinaru shared a link.

"Ȋn vreme ce copiii merg la școală cocoșați la propriu de ghiozdanele mult prea grele, fără chef și fără să mai descopere în lumea din jur rostul învățăturii, în vreme ce se tremură de frig în școli, iar la țară elevii încă mai merg la WC-ul din fundul curții, în vreme ce profesorii sunt desconsiderați de societate, deși salvarea acestei nații stă doar în ei, în vreme ce întreg învățământul românesc e în haos și-n cădere liberă, de ani de zile, și nicio guvernare n-a făcut nimic pentru a opri acest dezastru, Ministerul Educației vine acum și mai bate un cui la coșciug, modificând programele școlare, după dictarea altora.

La orele de Istorie și de Limba și literatura română, profesorii trebuie „să stimuleze asumarea multiculturalității și multiperspectivității", „să prevină orice forme de naționalism" și să vegheze la crearea unui „comportament empatic intercultural". "

 

 

Ministerul Educației vrea ca Istoria predată copiilor să formeze „mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naționalism". Ȋn plus, profesorii nu mai sunt…

ACTIVENEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Adica Ministerul Educatiei a preluat lucratura Comisiei de pe vremea lui Ciolos? Articolul e datat ianuarie 2017

 

George Pala e inca in regula cat avem nationalismul de pe stadioane .Acela ne va salva! astia continua ciolosiada

 

Smaranda Dobrescu La vremea respectiva am analizat propunerile comisiei lui Ciolos si ne-am imaginat profilul unui copil care absolva ciclul gimnazial: Creanga? Cine e Creanga? Ipotenuza? Ce inseamna ipotenuza? Mihai Viteazul? Pe asta-l stiu! S-a batut ieri in Rahova cu 10 mai mari decat el!. Viitor de aur tara noastra are!

 

Eugénia Paraschiv Experții Institutului de Științe ale Educației să ne definească termenul de multiperspectivitate, altfel cum va educa lipsa lor de logică? Cine ar avea legea bunului simț și legitimitatea de a - i considera pasibili de abuz în serviciu?

 

Smaranda Dobrescu Daca ai adus Eugenia vorba de abuz in serviciu, ma departez putin de forma abuzului posibil din educatie si incerc sa explic cat de usor poti comite un abuz in serviciu ca functionar de stat: Sa spunem ca ai cumparat un subansamblu la un calculator care s-a defectat dupa 10 ani de functionare. Il cumperi de la aceeasi firma sau daca l-a scos din fabricatie , de la alta care ti-l ofera in caracteristicile cerute. Evident ca il cumperi mai ieftin, caci tehnica de calcul se tot ieftineste. Curtea de conturi constata ca acel subansamblu initial putea fi cumparat si mai ieftin si fara sa ceara lamuriri te acuza de abuz in serviciu. Are dreptate guvernul sa umble la textul respectiv ca sa scape de puscarie pe astfel de "vinovati"?

 

Eugénia Paraschiv Să fii uitat aritmetica simplă și nu doar cu metodele de amortizare...?....sau alții dau/prescriu/rescriu algoritmii economicului în trena juridicului?

 

Smaranda Dobrescu Trena juridicului s-a dovedit mai sigura. Desi am incredere in Curtea de Conturi, si acolo consilierii sunt de diferite calibre..

 

Eugénia Paraschiv Evident, încrederea și siguranța merg mînă în mînă, reciprocitatea


Eugénia Paraschiv Dacă tot terminai serviciul, revenind la concept și definirea lui, din engleză în română nu ne scapă din vedere transplatul regresiv de la metateoria literaturii- scrierii creative ori ba, în metodicile predării-învățării.Poate ne lâmuresc cei îndreptățiți dupa cel definesc, care sînt criteriile transpoziției didactice din fiecare stil: interdisciplinar ori transdisciplinar?

 

Smaranda Dobrescu Daca tot terminasi serviciul, te rog Eugenia foarte mult sa-mi tii si mie locul vreo trei ore sa ma duc la serviciul meu. Nu te supara, te rog!Multumesc! (Nu suna soneria, iesi tu din cand in cand la usa https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/feb/2/16/1f642.png:-) )


Doina Nicolescu Noaptea mintii! Oare ministru actual a inteles ce se urmareste? Dece urmeaza linia guvernului Ciolos pe tema educatiei?

Niciun comentariu: