joi, 16 februarie 2017

A inceput meetingul "Gasca si penalii"

A inceput meetingul "Gasca si penalii" – 22 ianuarie 2017


Smaranda Dobrescu

1.PNL, prin D-na Turcan numeste actiunea guvernului de legiferare actuala drept un atac asupra statului de drept. Liberalii fruntasi considera ca presedintele, ca simplu cetatean poate participa la orice manifestatie. 
2. Presedintele participa la un meeting neautorizat si numeste "gasca de penali" guvernantii care vor sa modifice prin OUG Codul penal. Acesta a fost adoptat ca OUG de altfel prin asumarea raspunderii Guvernului. Modificarea sa a fost facuta mai intai de Guvernul Ciolos tot prin OUG, fara nicio oponenta Asta in ce priveste forma problemei. 
3.Fondul problemei nu este definitivat, fiind in curs de consultare cu institutiile in drept
4. In luna decembrie 2016, Guvernul Ciolos a cumparat tehnica militara in valoare de 4 mld. euro de la nepartenerii militari Olanda si Germania fara acordul Parlamentului. Vigilenta tuturor actualilor protestatari era adormita.
5. Intreaga manifestatie nu are temei, cel putin deocamdata, in plus nici nu era autorizata.

Accept orice fel de manifestatie ca forma democrata de protest cu conditia sa aibe un temei si nu doar sa prolifereze insulte si lozinci injurioase. isi pierde credibilitatea pentru alte eventuale ocazii justificate.

 

Corina Leșan Mi se pare mie sau preşedintele statului vrea cu orice preţ suspendarea? Nu cumva, dacă nu iese referendumul de demitere, pot ieşi tinerii frumoşi şi liberi să ceară insistent demisia parlamentului care a cerut suspendarea? Atunci vor părea foarte îndreptăţiţi... Şi uite aşa, alegeri din nou, cu sprijin proPNL...

 

Smaranda Dobrescu Constitutia nu spune ca un referendum esuat e urmat de demisia Guvernului. Sigur ca presedintele poate sugera partidelor sale sa depuna o motiune. Pana atunci insa, mai faca unii si altii analize. Pacat ca Guvernul e tinut in loc. Ar fi avut poate sansa sa dovedeasca ceva. Exact asta nu se doreste, asa ceva trebuie impiedicat de catre dreapta lezata in alegeri.

 

Corina Leșan De aceea poate că e bine ca guvernul să meargă mai departe, ca şi când nu e afectat de manevrele lui Johanis et co. şi fără a sări impulsiv la suspendare.


Alexandru Stanescu Dacă liderii PNL consideră ce a participat ca simplu cetățean ,atunci ce căuta acolo acea gardă SPP ? Noi ca simpli și foarte simpli cetățen ....
Permanentele jignir și ironii de doi bani kila , merg ,fără dubii spre întregul popor ! Popor care nu-l mai vrea. Sondajele spun asta !
Nu cunosc , ìn țară se mai produce ceva ? Mai există industrie de apărare ? E clar că nu se dorește un mers firesc al lucrurilor , iohanis ca și băsescul desconsiderând parlmentul ! N-ar fi de mirare să auzim că parlamentul reprezintă o vulnerabilitate națională ! Ca și băsescul care afirmat că el nupoate conduce ìn mod democratic , iohanis are aceiaș atitudine !
Manifestația a fost clar opera sri , doi și-un sfert și ong-uri dirijate din exterior 
Am aceiaș părere cu d-l profesor Șerbănescu : am ajuns o colonie !
iohanis și cei dinainte sânt în slujba altora , că sânt austrieci sau germani sau..
Îl consider responsabil de starea de tensiune (nesiguranță) din această perioadă !

 

Smaranda Dobrescu Ce e sigur este ca-si doreste invrajbirea populatiei si ca nu are nicio propunere de proiect de tara sau societate coeziva, Dimpotriva declara ca il intereseaza un singur lucru: Penalii..S presupunem ca va reusi sa puna la racoare "penalii" . Ce va propune celor sanatosi si onesti apoi?

 

Alexandru Stanescu Mă gândesc că cine seamănă vânt ....

Niciun comentariu: