miercuri, 2 noiembrie 2016

Romania, te iubesc!

Romania, te iubesc! – 17 octombrie 2016


Dinica Roman shared Ioan Preda's video.

October 17 at 12:56am


Poate ma ajuta careva sa inteleg... https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/fcb/1/16/1f641.png:-(
Va multumesc!

Ioan Preda


October 16 at 4:23pm


Romania, te iubesc!

LE (after 24 hours): 
Vad foarte multe comentarii ce par desprinse din filmele de groaza de mana a doua, sau si mai rau, din perioade obscure in care oamenii nu aveau acces nici macar la carti, nu mai zic de mijloacele media de acum. 
Ma simt obligat sa fac un indemn la ratiune. Inainte de a varsa opinii scoase direct din burta, rumegati un pic. GANDITI!
Care e cel mai probabil scenariu? Care ar fi cea mai logica si mai de bun simt varianta a adevarului? 
Femeia nu este posedata. Este o aberatie de ev mediu pe care sunt stupefiat sa o vad la utilizatori de internet. E mai mult decat rusinos si jignitor la tot ce inseamna stiinta, medicina, biologie, etc... sa sustii astfel de halulcinatii absurde. Cel mai probabil nu e nici nebuna. Are momente de calm, este foarte inconsistenta in iesirile ei isterice. Merge pe picioarele ei, mainile ii sunt linistite, in afara de urlete si schimonoseli nu prezinta mare lucru. 
Ramane varianta cu prefacatoria. Si aici ar fi discutia pe care as accepta-o:
1. se preface pe cont propriu, vrea sa ajunga in fata, face pe nebuna ca sa nu stea la coada (patetic, dar plauzibil); si 
2. TOTUL ESTE O REGIE PUSA LA PUNCT DE OAMENII BISERICII, pentru a crea un caz, un exemplu, o DOVADA. Femeia este dusa prin fata intregii cozi, e bagata de jandarmi direct la "dubioasa", nimeni nu se impotriveste, smurdul, jandarmii, am vazut si niste costume militare... 
Va dati seama de ce am bolduit ultima varianta. Este ceea ce in companii se cheama marketing cu targetare. Este crearea unei confirmari ca "produsul" functioneaza. Este testimonialul de care au nevoie oamenii care stau la coada de prea mult timp si sunt poate un pic nerabdatori. Este si spectacolul ce se da pentru a trezi un interes in plus si a crea o viitoare legenda urbana ce la anul va aduce consumatori in plus. 
"Oameni buni, ganditi!" https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f57/1/16/1f609.png;)

 

Smaranda Dobrescu Cred ca are legatura cu moastele SF Paraschiva unde are loc o incercare de exorcizare reusita sub indicatiile babei in negru si privirile preotului. Este un film de propaganda impotriva obscurantismului. De fapt grupul care face aceste mici filme da impresia ca ar apartine comunitatii LGBT si ii cam blestema pe cei 3 milioane cu semnaturile...

 

Ioana Muresan Pai daca incercarea de exorcizare e reusita, atunci de ce filmul ar fi de propaganda impotriva obscurantismului? Cand, iata, avem o minune infaptuita de Sfanta.

 

Smaranda Dobrescu Exista si o a doua varianta pe care nu am amintit-o anume ca filmul ar fi facut de biiserica. Nu cred insa in ea avand in vedere orientarea participantilor la discutiile de pe pagina..

 

Mihai Ion Turcu Un comportament histeric (clinic tipic).Preotii, traim in secolul XXI, trebuie sa previna asemenea incidente.

 

Anna Zelinski Și mie îmi pare fraudă, bine/agresiv regizată. Dar, în domeniul credinței rațiunea este de prisos, astfel că, convinșii vor rămâne convinși iar scepticii rămân sceptici.

 

Ioana Muresan Imi aminteste de Tanacu de dupa dealuri. Multi nacajiti pe lumea asta. NCSF. :(

 

Smaranda Dobrescu O tristete..

 

Ioana Muresan Dar, evident, poate fi si o tanara speranta a cinematografiei romanesti. Poate fi orice.

 

Smaranda Dobrescu Trasatura principala a paginii pare a fi componenta LGBT a corectitudinii politice la care se adauga o atitudine clara impotriva bisericii si a ideilor conservatoare.. Unii ii denumesc hipsteri..Talentul cinematografic insa e o alta trasatura care poate aparea si dezvolta.Am stat cateva secunde pe pagina respectiva..

 

Smaranda Dobrescu Filmul este o parodie si o bataie de joc la adresa celor care asteapta de la moaste minuni. Femeia joaca un rol in care sfanta face o minune pentru ea. Daca vei citi comentariile cred ca imi vei impartasi parerea. Comentariile se citesc in spiritul paginii respective.

 

Ioana Muresan Sunt o multime de bolnavi care se linistesc cu un medicament placebo sau dupa mersul la psihiatru ori fel-de-fel de specialisti in exoterism. Cu ce ar fi mai prejos astia cu moastele ori pelerinajele la diverse locuri sfinte decat ceilalti? Toti au o credinta, spera intr-un ajutor. Daca ii ajuta intr-adevar, foarte bine, sa mearga.

 

Ioana Muresan Stiti de ce imi mai aduce mie aminte? Pe langa Tanacu de dupa dealuri... Imi aduce aminte de cozile crancene la benzina, de dinainte de rivolutie. Cum stateam in frig in masina cate o zi-doua, chiar si peste noapte. Si intotdeauna se gasea cate un istet care inventa cate ceva sa treaca peste rand.

 

Smaranda Dobrescu Lucrurile si viata fiecaruia iau o intorsatura buna daca ce fac in sensul asta il fac cu toata credinta. Eu nu am nimic cu cei care-si gasesc linistea in acest fel. ce nu stiu prea sigur este daca cei din grupul Ioan Preda care fac filmulete l-au facut ca sa rada de propaganda bisericii sau e facut chiar de biserica.

 

Ioana Muresan Smaranda Dobrescu Ei da, da. Imi pun intotdeauna intrebarea, cand ceva nu pare prea evident: Cui foloseste? :)

 

Smaranda Dobrescu Ioana Muresan, Poate fi o actiune incadrata in condamnarea bisericii si a despartirii spirituale dintre romani si biserica, caz in care grupa de hipsteri, cum ii numeste Iulian Capsali au realizat filmul sau ii foloseste bisericii spre a-si face prozeliti. Inclin spre prima varianta care e parte a politicii de pierdere a identitatii nationale.


Anna Zelinski Dacă este activitatea subversivă a hipsterilor, au văzut rolul bisericii în episodul Pungești.

 

Anna Zelinski Dar există un detaliu de final care ar veni în sprijinul celei de a 2-a ipoteze dezvoltată de Doamna Dobrescu. Cineva, rudă/însoțitoare a strigat, în timp ce era condusă către ambulanță, că nu are nevoie de ajutor sanitar.

 

Smaranda Dobrescu Anna Zelinski Avem parte de atatea mistificari in jur, incat ne vom ineca in supozitii care mai de care mai argumentate. Am inceput sa am impresia ca am un loc intr-un scenariu care nici macar nu a fost stabilit de la lectura piesei si care se schimba aleatoriu, functie de multe alte scenarii in care traiesc ceilalti. Lumile devin paralele iar lumea ta, cea personala, care te reprezinta devine in anumite momente inselatoare si interogata chiar de tine. Un fel de a ne instraina de noi. Labilitatea desfasurarii scenariilor si cerintele ambientului de a-ti schimba principiile, de a ti le "adapta" noii ordini, duc la alienare nu de putine ori.In cel mai bun caz, daca nu-ti poti schimba principiile ajungi la izolare..

 

Dinica Roman Va multumesc pentru raspunsuri! Dupa cum s-a mai discutat aici, mi se pare ca simbolurile romanitatii sunt sub asediu...
https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10207761755267675

 

Bogdan Duca

October 17 at 4:41pm · 

Teodosie Petrescu, ca şi Gabriel Oprea, sunt oameni cu o imagine praf- care îi face să fie ţapi ispăşitori sau ţinte ideale pentru a lovi....în BOR şi în Parlament.

Însă eu atrag atenţia asupra faptului că riscul de a lovi în Parlament şi BOR este mult mai mare pentru noi decât riscul de a nu vedea pedepsiţi oameni ca Teodosie Petrescu şi Gabriel Oprea.

Justiţia nu este despre dreptate- aia cu dreptatea e filosofie. Justiţia este despre pace în societate. Or o societate în care Parlamentul (adică democraţia în stat) şi Biserica (adică societatea civilă autentică) sunt lovite, numai la pace socială nu poate visa.

Şi Dumnezeu mi-e martor că nu am vreo simpatie faţă de Teodosie. Iar comentariile de până acum îmi sunt martore că nu sunt nici avocatul BOR- ba chiar un critic constant, de pe poziţii creştine, al instituţiei (şi îmi place să cred- ba chiar am semnale din interior în acest sens- că sunt un critic constructiv).
Părerea mea este aceea că Teodosie ar trebui, din dragoste faţă de Biserica Ortodoxă română, să se demită (să facă paretisis, pe "bisericeşte") şi să salveze BOR de o criză de imagine gravă.

 

Mihai Ion Turcu BOR nu are ceva a face cu un sindrom psihopatologic (Histeria).BOR nu strebuie sa confunde histria cu demonizarea. Histericul se da in spectacol cand are spectatori, niciodata fara, si cauta prilejul potrivit pentru a fi in centrul atentriei si a impresiona. In cazul de fata tanara urla " Nu ieeeees !!!! bis." Se referea la demonul care ar stapani-o. Model consacrat al pretinsului demon in p[rezenta unui obict sfant sau in procedura de exorcizare.In ambele biserici istorice este admisa demonizarea si exorcizarea. Nu discut despre demoni si demonizare ci despre "diagnosticul diferential" intre posesia demonica si histerie. In cadrul BOR se practica exorcizarea, cam dupa ureche privind indicatia. Biserica nu trebuie sa cada in capcana histericului ( care poate produce , dupa gustul si nevoiamproprie, ce fel de spectacol doreste, de la crize histero-eoileptiforme la paralizii, anestezii, "vorbire in limbi", etc). Demonii histericului sunt "extrem de rezisenti" nu-i parasesc decand atuncea cand vor posedatii sa ia o pauza. Pocedura de exorcizare nu produce exorcizarea scontata, cum toate bolile mimate de histerici nu se vindeca sub tratamentul medical specific dar nici nu se verifica (organic) ca existente (cauza-efect), sunt prezente toate efectele dar fara cauza (organica).Multi preoti de mir sunt asaltati de istericul parohiei care se da in spectacol exact cand nu trebuie dand peste cap o liturghie ( tipa, se zvarcoleste, trage de patrafire, rastoarna potirul etc) pe scurt compromite liturghia. Histeria este maladiva, nu este corect sa fie considerata contraventie sau infractiune, dar NU trebuie cultivata.Preotii ar trebui sa fie instruiti privind atitudinea potrivita ( la universitate plus dezbateri inchise intre cei cu experienta si cei fara). Cum a fost observat persoana care insotea "demonizata', mama, ruda, cerea insistent ca tanara sa nu fie preluata de personalul medical, probabil stia cu cine are a face si era diagnosticata. Actiunea paramedicilor a fost corecta, scoaterea persoanei din contextul public, esential pentru a se manifesta spectaculos, act in favoarea publicului si pacientei de ocazie. S-a revenit cu siguranta band niste apa sau primind o injectie cu ser fiziologic.Cine a adus aceasta persoana la procesiune este coautoare a spectacolului. Histeria nu se vindeca,nu ese o boala grava, histericul nu este "nebun" , nu face nici lucruri periculoase ( doar simulari) dar nici persoana comoda si decenta nu este.Foarte important este sa i se vorbeasca rece, calm, rational, fara agitatie in jur, fara "aplauze pentru spectacol", va renunta curand la demonstratie daca nu produce efectul scontat ( dobandirea poziriei de centru al atentiei). Un isteric poate declansa prin contaminare criza altor isterici. Este exclus ca organizatorii evenimentului sunt copartasi in sensul unei puneri in scena a episodului prods care a perturbat un eveniment destul de greu de organizat si tinut sub control.

Niciun comentariu: