duminică, 30 octombrie 2016

"Trebuie să înlocuim actuala politică a globalismului... și să o înlocuim cu o nouă politică a..."

PAz shared Donald J. Trump's photo.
September 15
Marian Munteanu scrie: "Fraților, ce-ați zice dacă vom arunca la gunoi (prin vot, desigur) cozile de topor ale "globalizării", care își bat joc de resursele și truda noastră, și vom porni o Românizare politico-economică - adică un sistem în care munca și inițiativa să fie protejate și încurajate, spre satisfacția tuturor cetățenilor cinstiți ai României?
Iată ce zice candidatul cu cele mai mari șanse de a fi ales, peste nici două luni, președinte al Statelor Unite:
'Trebuie să înlocuim actuala politică a globalismului... și să o înlocuim cu o nouă politică a Americanismului' (Donald J. Trump)"
We must replace the present policy of globalism...and replace it with a new policy of Americanism. -DJT
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Suna bine o eventuala moderare a globalizarii, doar daca la acest demers cupleaza tot mapamondul, oferind un moment de respiro al goanei dupa competitivitate si productivitate. Noi si asa cu fondurile de dezvoltare de care nu prea dispunem iesim adesea in mod natural din competitie. Daca urmatoarea fraza, nerostita inca de catre D-l Munteanu va fi "prin noi Insine" nu putem decat sa extrapolam si sa ne gandim ca pasul urmator va fi "fara UE". Aceasta intentie daca s-ar dori materializata ar fi necesar ca romanii s-o cunoasca inainte de alegeri. Ar fi necesar si ca partidul respectiv sa constientizeze ce inseamna izolarea si ce urmari poate aduce in economie. Ceea ce spune Trump inca nu stim in ce se poate concretiza. Tipul sau de populism si aatitudinea sa anti-sistem poate nu sunt cele mai potrivite exemple deocamdata...
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Sa nu uitam ca presedintele Iohanis va pleca la Bratislava cu ideea sustinerii unei integrari mai mari a Romaniei in Europa si a Europei in general. Contextul despartirii in fapta de globalisti, desi tentant, nu are prea multi sorti de izbanda in actualul context..
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Nimeni nu este atat de bogat incat chiar sa poata influenta, schimba lucrurile, dar multi-ca politicieni- o pot declama. Suna frumos, dar parca imi vine sa cred mai mult intr-o "defectare/prabusire" a sistemului de la baza sa, care nu mai poate suporta.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Implozie..
 
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Cam asa, n-an fost in stare de prea multa precizie. Desi similitudinea cu turnurile gemene, comemorata de curand, ar fi trebuit sa ma clopoteasca.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Mai ales ca unele tari fac referendumuri de consultare a populatiei privind acceptarea de refugiati, altele gandesc chiar la exituri. Noi, insa, ne mentinem trendul ascultator, fara sa mai consultam populatia.. Avem doar un presedinte legitim, ne secondat si de un guvern la fel de legitim. Presedintele in caz de decizii majore nu poate hotari singur, fara parlament, fara consultare referendara.. Risca , cred eu., exact in programul de tara pe care-l asteapta...
 
 
Alexandru Botu
Alexandru Botu Uitandu-ma putin, si din acest motiv as putea pacatui, aseara la Realitatea TV unde vorbea Cristian Parvulescu, acesta chiar era un infocat sustinator al modului disciplinat in care se comporta Romania, fata de atitudinea putinista a lui Orban si a Ungariei. Si nu numai a Ungariei.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Alexandru Botu Poate ca exista o gandire in care trebuie sa nu avem nicio relatie cu tari vecine, sa ne asociem strategic doar cu mari puteri la mii de kilometri distanta..De ce nu am cerut sa avem discutii cu grupul Visegrad? De ce i-am parasit pe sarbi si bulgari?
 
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu ,Alexandru Botu,@ Roamnia nu poate fi autarhica, incercarea a fost facuta si a esuat cu pierderi enorme. Stim bine ca s-a convenit ca Romania Autarhica sa sfarseasca nu numai in singe dar si in praf si pulbere si a sfarsit. Urmeaza dezmembrarea daca nu stim sa manevram. Discursul antisistem globalist a lui T este binevenit. In EU nu putem avea cuvant singuri. Trebuie sa ne asociem cu Polonia si din pacate nu ne putem asocia cu Ungaria.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Eu nu sustin autarhia. Spun doar ca in cazul despre care se vorbeste ca va fi o minipiata comuna pentru Austria si tarile Visegrad plus Ungaria am fi putut fi si noi invitati macar la o discutie preliminara.NU stiu daca o formula in care am fi lmpreuna cu Ungaria si nu separati de ea nu ar estompa atitudinile revansarde ale acesteia..
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Nu numai minipiata dar si cuvant politic. Cauza nu este pierduta dar trebuie sa ne adunam pentru suntem pierduti in maruntisuri. Sa speram ca vom avea o majoritate parlamentara nepeticita si un guvern politic facut sa fie responsabil de catre o opozitie serioasa ambele tinute in sah de cetateni.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu  Daca "de cinci zile-ncoace, gura nu-i mai tace"-vorbesc despre televiziunile care reiau la nesfarsit injuraturile lui Boureanu si istericalele D-nei Tatoiu- , ce putem spera ca informatie de interes? De exemplu, cu ce propuneri va veni Juncker la Bratislava? Ele mai apar trunchiate in presa straina, dar la noi calitatea mijloacelor media este asemanatoare calitatii politicienilor preocupati de jumatate de an doar de propria soarta de dupa alegeri. Din ce in ce, presa isi ia informatiile majoritar de pe FB. Si noi cunoastem si subiectivismul de pe aici..
 
 

Anna Zelinski
Anna Zelinski Am serioase dubii că M.Munteanu nu-și aruncă afirmațiile în alt scop decât cel electoral. Dacă ar exista voință politică pt. a iniția un proces de - românizare politico-economic - deja suntem intr-un punct în care am pierdut f. mult. Pt. a recupera ceea ce este posibil pt. a ameliora o parte din tratate semnate de către decidenții actuali și foști, necesită forță, diplomație și (dacă nu sună bombastic) iubire de țară. Oricât de ... putinizat pare V.Orban, eu îl percep ca pe un premier care lucrează în folosul poporului care i-a încredințat mandatul și o apropiere de Ungaria o văd benefică. Fie și în spiritul filosofiei orientale (ține dușmanul aproape).
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Eu traiesc cu regretul ca cele doua partide care au asigurat in general guvernarea atatia ani nu au reusit ele sa ia masurile necesare unei politici romanizate . Asa ca vad posibil acest lucru chiar venind din partea opozitiei, presupunand ca Alianta Noastra va intra in Parlament. Impreuna cu alte partide din opozitie si ceva parlamentari din partidele mai mari ar putea sa initieze cel putin urmatoarele masuri:
1. Aplicarea programului de stopare a vanzarii terenurilor agricole si recuperarea celor insusite ilegal
2. Modificarea legislatiei referitoare la repatrierea profitului de catre companiile straine
3 Revizuirea legislatiei privind concesionarea si redeventele incasate
4. Daca pana acum am evitat protectionismul fata de companiile romanesti, aratandu-ne intreaga disponibilitate fata de cele straine, lucrurile s-ar putea rasturna, cu precautii de a nu leza prevederile europene.
5. Initierea modificarii Codului Muncii, daca presedintele tot s-a plans ca somajul in randul tinerilor este prea mare. , etc.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu 6. Elaborarea legislatiei care sa readuca in tara romanii plecati de-a- lungul anilor in strainatate. Nu am mai avea nevoie de consultanti in afaceri si de consilieri care sa ne faca programe de crestere economica de 5 % anual fara sa ne vanda si know-how-ul corespunzator
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Un efect direct al globalizarii sufocante: managerul inuman si cursa infernala cu pitbulli

Via Gheorghe Gradinaru:

http://www.comisarul.ro/.../dezvaluiri-despre-cretinii...
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
Genul acesta de manager este rezultatul oricarei structuri care a devenit prea complexa pentru a mai aplica balansat ratiunea si intelepciunea. Adica se opereaza cu masuri rationale la margine, cu efecte marginale/de nisa, dar fara prea multa intelepciune. Eficienta, bat-o vina!
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu In dauna capitalului social necesar echipei..
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
In momentul in care aplici masuri marginal rationale pierzi cel mai adesea agregatul din vedere. Inclsuiv agregatul social care este echipa. Efectele sunt muuuult mai nenorocite decat cancerizarea relatiilor interumane, ele ne izbesc pe TOTI in cele mai neasteptate locuri.
 
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Conex la o idee din articol:

https://www.ted.com/.../simon_sinek_how_great_leaders...
...See More
Simon Sinek has a simple but powerful model for inspirational leadership -- starting with a…
ted.com|By Simon Sinek
 
 
 
Flavius Chircu
PAz
Draghi, dupa recenta dezvaluire despre porcaria miliardelor neplatite in taxe pe profit nici in SUA, nici in Irlanda/UE, Apple ar trebui sa fie un exemplu suprem de actor antisocial, pe aceeasi scala cu...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity PAz - stiu, de aceea am spus ca nu e un model de urmat, insa punand lucrurile intr-o perspectiva ca cea din prezentarea de mai sus, nu se mai ajunge la punctul 3-5 din articol.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Si Basescu i-a pacalit pe multi (inclusiv coprospectivi de-ai nostri) ca ar avea o agenda nationala. In final a adus Romania la starea de semi-colonie americana. Parerea mea e ca Marian Munteanu incearca acelasi lucru.
 
 
Smaranda Dobrescu

Smaranda Dobrescu Eu as spune ca e nevoie de "Marian Munteanu" tocmai pentru a se implini cumva cerintele pe care bine sau rau inspirate le-am enumerat eu o postare mai sus. Din pacate, un sondaj, credibil sau nu, arata ca PAN are 1% intentie de vot si toate celelalte partide nationaliste se gasesc acum pe la 0,5%. La 7-8% gasim PMP-ul. Sondaj comunicat la A3 in urma cu o ora. Sigur, ca adevarul e pe undeva ascuns, intre speranta data lui ALDE si descurajarea presedintelui..


 

Niciun comentariu: