duminică, 30 octombrie 2016

VAROUFAKIS & CHOMSKY @ NYPL

Cunosc cativa profesori de finante la universitati americane, din Romania. Ponta chiar a numit unul ca ministru la Finante. O fi vreun echivalent al lui Varoufakis printre ei? Caci situatia din Romania e similara cu a Greciei din mai multe privinte.
(video & transcript)
pentru cap si pentru inima, peromaneste sau in original, fara prescriptie peromanesteda click aici pentru cele folositoare mintzii si inimii, deopotriva
intelart.blogspot.com
Comments
Dinica Roman
Flavius Chircu
PAz
Ce mai suta de minute!


Intr-adevar, grecii par ca au avut in persoana lui YV omul potrivit situatiei. Ce nu-mi este clar, dar sper ca imi va deveni dupa citirea cartii, este motivul pentru care si-a dat demisia, desi electoratul daduse un mandat clar in sensul neacceptarii diktatului EUropean de neo-feudalizare.

Am aflat foarte multe despre lucraturile dela varful politicii EUropene, inclusiv confirmarea sugestiei facuta de cineva aici cum ca tinta (germana a) austeritatilor ar fi... Franta. As intreba distinsii pro-EUropenisti romani cum vad domniile lor rolul Romaniei intr-o astfel de constructie.

In lumina celor spuse de YV, eu vad deja altfel rolul Le Pen-istilor. Pe langa canalizarea nemultumirilor majoritatii cu absurditatile fatate in laboaratoarele elitei shizoide, Frontul National poate sa fie parghia prin care elita FRANCEZA, si nu internationalista a Frantei, sa refaca ceva din potentialul Frantei. Mai problematica pare situatia Italiei, dar macar italienii il au pe Mario Draghi la cateva butoane.

Asemanari cu Romania sunt multiple--inclusiv aceea a existentei unei piete virgine dpdv al creditelor. B(ex-)NRul ar trebui sa ia aminte pentru a reglementa institutia creditului in Romania, desi am vazut ca Grecia a fost obligata sa manance ciupercile creditului pana la urma. Oricum, partizanii 'prin noi insine'-ului ar trebui sa ia seama pregatirilor facute de Grecia in cazul decuplarii Greciei de catre EUropeni (am retinut ottusi ca imprumuturile conractate de Grecia erau sub jurisdictie greceasca!!!).

https://www.amazon.com/.../ref=cm_cr_dp_see_all_summary...

Niciun comentariu: