duminică, 30 octombrie 2016

Ambasadorul SUA despre ridicarea imunitatii

Ambasadorul SUA despre ridicarea imunitatii – 21 septembrie 2016


Smaranda Dobrescu

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a aratat "dezamagit" in urma votului de luni de Senat, care a refuzat sa ii ridice imunitatea lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.
Senatorul Gabriel Oprea este un om lipsit de carisma, poate nu suficient de indreptatit sa fi ocupat functiile inalte pe unde a fost postat; asta nu are insa nimic de-a-face cu valul de resentimente nascut in opinia publica urmare hotararii Senatului de a nu aproba deschiderea dosarului penal in cazul decesului regretat al motociclistului . Asta are insa de-a- face cu trambitarea adunarii ong-istilor frumosi si liberi la Bucuresti si Cluj, pentru a protesta energic impotriva unei hotarari legale a Senatului Romaniei, adica a unei actiuni ce tine de statul de drept. Anuntul adunarii e facut la radio, televiziuni si desigur, pe FB. Vorba unui prospectiv: De data asta nu se pune problema schimbarii unui guvern, ci cel mult a mentinerii lui!
Schimbarea Constitutiei, daca e ceruta de popor in sensul eliminarii oricarei imunitati ar fi solutia satisfacerii glasului poporului. S-o facem, cum spune Dragnea!. In sfarsit ne vom evidentia ca unica tara intr-un anume domeniu!

 

Preda Mihailescu Babilon - ver - Klemm - t.

 

Smaranda Dobrescu O precizare: Oprea e urmărit penal in dosarul morții lui Gigina inca din 3 Februarie, ca urmare a cererii votate cu larga majoritate de Senat. Pentru infractiuni care au maximul pedepsei de 7 ani, nu de 5, ca uciderea din culpa..

 

Preda Mihailescu Dar ce este treaba lui Klemm? A venit ambasadorul German la socoteala in cazul procesului lui O.J. Simson?

 

Smaranda Dobrescu De nenumarate ori s-a explicat ambasadorilor textul Constitutiei. In caz de refuz al Senatului, judecata isi urmeaza cursul,, parlamentarul putand fi judecat si arestat. In cazul lui Oprea, el are pe rol un dosar penal privind abuz in serviciu in cazul mortii motociclistului, iar dupa mai putin de trei luni DNA iil poate aresta preventiv pentru acelas caz, in alt dosar dar cu invinuirea de "ucidere din culpa",Oprea nemai fiind parlamentar. Nu am absolut niciun interes sa-i iau apararea lui Oprea (eu nu am acceptat niciodata escorta, si de multe ori am circulat la volanul masinii mele in toate locurile pe unde am fost). Intervin ca macar prospectivii care citesc acesasta postare sa stie cum e legea si cum nu-l exonereaza nimeni pe Oprea de pedeapsa..

 

Preda Mihailescu Care este atunci metoda practică pemtru a-l ridiculiza public pe acest cetățean?

 

Smaranda Dobrescu Singurul care poate sa-i explice a n-a oara cum sta cazul, cred ca e Tariceanu, pana una alta. Poate si Serban Nicolae.

 

Gheorghe Gradinaru Nu stiu daca ar putea fi ridiculizat(in sensul de a fi eficient) dar cred ca scrisori de protest la dep de stat, congres comisia de politica externa din partea a cat mai multi romani din tara si sua i-ar putea crea mari probleme de credibilitate( normal daca ar veni si din partea oficiala romana ar avea mult mai multa greutate)

 

Dinica Roman "Atunci când printr-o serie de manevre politice nu tocmai principiale, Gabriel Oprea devenea, ca vice-premier, cel mai puternic om din executivul României, reprezentantul unui guvern occidental mi-a spus că aceasta reprezintă transformarea inacceptabilă a unui stat și așa oligarhic, într-unul mafiot. În consecință, dacă se insista în respectiva structură și componență a Guvernului, acesta avea să fie forțat să cadă, iar Oprea avea să fie tratat de o manieră care să îl scoată pentru totdeauna din joc. Chiar dacă eram de acord cu diagnosticul, nu puteam accepta terapia, întrucât eu continui să cred (poate prea naiv) că românii sunt aceia care trebuie să își facă singuri curățenie în propria curte. Oricum, „predicția" s-a adeverit.

Cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2014, tot dintr-o sursă externă, am aflat că în măsura în care rezultatul votului pentru alegerile prezidențiale nu se va răsturna în turul doi (ceea ce probabilistic era greu de presupus), vor fi organizate demonstrații acuzând frauda electorală și cerând invalidarea alegerii candidatului PSD. În mod neașteptat numărătoarea voturilor a dat un alt câștigător iar recunoașterea rapidă a înfrângerii de către PSD a rezolvat problema, dar nu a mai fost timp pentru oprirea tuturor demonstranților. Așa se face că am asistat la manifestații de stradă care cereau… ceea ce deja se obținuse.

Cu mai multe săptămâni înainte de incendiul de la Colectiv, câțiva dintre foștii mei colaboratori de la Bruxelles m-au avertizat că Guvernul Ponta urmează să cadă. Întrebânu-i cum se va ajunge la aceasta, mi-au răspuns că se fac presiuni și se duc negocieri în acest sens iar dacă nu se va ajunge la un acord, Guvernul va cădea prin acțiunea străzii. Câțiva dintre prietenii mei români pot depune mărturie că le-am anticipat insurecția „tinerilor frumoși și liberi", sfătuindu-i ca indiferent de nemulțumirile lor să nu cadă în capcană și să se alăture tulburărilor care prindeau a se înmulți și inflama în principalele orașe ale țării."
http://adrianseverin.com/spre-o-noua-lovitura-colectiva/

Spre o nouă lovitură colectivă? - Adrian Severin

  Puține refuzuri parlamentare de autorizare a unor măsuri judiciare au fost mai vădit corecte decât respingerea cererii DNA de a-l pune sub urmărire pe fostul vice-premier Gabriel Oprea pentru presupusa comitere a infracțiunii de omor din culpă. Antipatia de care se bucură necarsimaticul acuzat nu…

ADRIANSEVERIN.COM

 

Mihai Ion Turcu Indiferent de cine ar fi trasa cu cheia DNA doasrele s-ar cere sa stea in picioare juridic.


Smaranda Dobrescu Televiziunile repeta ca maine vor fi doua intalniri la ora 18: una la Guvern, o manifestatie pozitiva, de sustinere a lui, alta la Parlament de infierare a Senatului. Nu cred ca poate iesi ceva de rasunet, sper sa nu fie asa. Am incredere ca nu se lasa tinerii manipulati din nou. Multi dintre ei au mintile limpezi, cred, sper.

 

Doina Nicolescu Zilele acestea se pregateste o noua manevra emotionala, fara nicio legatura cu prostii ca adevarul, justitia etc. Sa vedem cati vor iesi in strada! D-na Kovesi si-a aratat indignarea ca o mama ramane nerazbunata! Deci a fost aruncata in lupta si mama politistului Ghighina! Probabil ca seful de santier care a lasat groapa nesemnalizata nu este prea bogat si nu are posibilitatea sa plateasca niste daune de milioane, asa ca nu va fii facut vinovat!

 

Draghi Puterity DNA-ul se ocupa mai noi de razbunari, si nu de coruptie?

 

Draghi Puterity Klemm e dezamagit ca nu poate sa i-o traga (mediatic in primul rand, vezi mai jos!) celui care le-a scuipat in supa americanilor, cand o puneau de un "Maidan-Colectiv" la Bucuresti. 

Gabi Cretu remarca si o alta treaba, care pare sa ii fi scapat excelentei sale:

"Sunt de acord cu ce spune Georgică Severin.
Cu o precizare!

Gabriel Oprea este urmărit penal in cazul Gigina!

In data de 3 februarie, acelasi Senat, a votat cu cvasi unanimitate începerea urmăririi penale a fostului vicepremier pentru suspiciunea de abuz in serviciu si alte infractiuni din Codul Penal, sanctionate cu pana la 7 ani inchisoare, daca instanța considera probele de la dosar suficiente. O majoritate covârșitoare a considerat ca abuzul de putere ar trebui cercetat, intrucat erau ratiuni ca el s-a produs.

O majoritate, din pacate mai putin covârșitoare, a votat luni impotriva solicitării de urmărire pentru ucidere exact din acelasi motiv. Abuzul de putere - de data asta a DNA - nu trebuie lasat sa se manifeste!
Acest vot a fost un test al puterii de caracter si al libertății de conștiința! Nu doar pentru ca multora le era frica de presiuni externe.
Era vorba de a aplica legea depășind propriile resentimente fata de Gabriel Oprea; ele sunt foarte puternice la o parte a membrilor PSD, de exemplu, care s-au simțit mereu tradati in favoarea "interesului national" si care au plătit politic din cauza lui. Putea fi momentul răzbunării.

Si a mai trebuit sa alegem, pentru mine garantez, intre aplicarea legii si linistea democratica; deja se lucrează cu spor la subminarea parlamentuluii si democratiei; "scandalul" pe care unii il vor organiza, folosind acest vot ca pretext, era de presupus! Manipularea mediatica de catre cei interesati, de neoprit!

Am ales sa respectam Constitutia si legea!"

 

Mihai Ion Turcu Intr-un proces echitabil partile au ondere egala si judeca judcatorul. Exista cai de atac pana la o sentinta definitiva si irevocabila pentru ca si judecatorul se poate insela. Mai mult Ministerul Public are misiunea de a acuza in numele statului dar si de a apara cetatenii fiind reprezentantul statului. In cazul in speta DNA nu are competenta. Uciderea din culpa nu are a face cu DNA. Este greu de inteles cum poate ucide cineva care sta intr-un vehicol ca pasager pe bancheta din spate, pe cineva. Daca exista alte suspiciuni rezonabile privind culpa acuzatului in acest nefericit accident, acelea nu pot conduce la ideea de "ucidere din culpa".Cu alte cuvinte DNA a cerut avizul pentru trimiterea in judecata a unui demnitar formuland o incriminare neverosimila. Fiind vorba de un inalt demnitar se implica suspiciunea ca DNA, fortand lucrurile ar putea urmari un interes politic care nu este compatibil cu statutul institutiei si magistratilor.Totul poate fi suspectat de abuz impotriva cuiva care legal, ca parlamentar este aparat de abuzul altei puteri din stat prin imunitatea parlamentara. Imunitatea parlamentara are rostul sau. Atat parlamentarii cat si Presedintele trebuie sa fie aparati constitutional de abuz. Este vorba de demnitari in spatele carora sta vointa suverana a cetatenilor care i-au mandatat sa-i reprezinte, vointa care trebuie sa aiba greutate si sa fie respectata. Fara aceasta protectie procuratura poate desfiinta majoritatea parlamentara care sta in spatele unui guvern , incalcand vointa electorilor si destabilizand statul. Ar deveni nerelevant ca dupa un lung demers judecatorii care infaptuiesc justitia ar judeca ca acuzarea este netemeinica si retinerea a fost abuziva. Avem urgenta nevoie de o lege a raspunderii magistratilor in exercitiul puterii lor.Toate puterile in stat, inafara de controlul reciproc trebuie sa aiba limite.

 

Smaranda Dobrescu Corect! Uciderea din culpa nu este de resortul DNA. Punct. La fel de grav daca ar fi desfiintata in acest mod opozitia. Teoretic, chiar mai grav..

 

Eugénia Paraschiv Unde se adună tineretul, doamnă Smaranda Dobrescu?

 

Smaranda Dobrescu Bucuresti, Cluj, Brasov, Braila, Iasi. Asta am auzit ieri la radio. La Bucuresti sigut in dreptul Parlamentului.

 

Draghi Puterity La Timisoara nu? Nu mai e banatu' fruncea? https://www.facebook.com/images/emoji.php/v5/f57/1/16/1f609.png;)

 

Smaranda Dobrescu Va tin la curent.

 

Eugénia Paraschiv Draghi Puterity e-n așteptarea capitalei....)))))))))))))

 

Eugénia Paraschiv O, Caragiale vino iar cu mustul/lustruiește zarea...

.

Smaranda Dobrescu Miscare slaba de inceput. S-au intamplat doua lucruri intre timp: 
1. Oprea a declarat ca isi da demisia din parlament ca sa poata fi pus la dispozitia DNA (cum ramane cu "uciderea din culpa " care nu e de competenta DNA?). 
2. Dragnea in ziua votului a declarat ca toti pesedistii au liber sa voteze conform constiintei. Azi a fost inregistrat declarand ca nu mai exisra disciplina in grupul parlamentar intrucat daca s-a hotarat in grup sa i se ridice imunitatea, asa trebuie sa ramana (ce sunteti de capul vostru, ce-o fi aia mandat imperativ?)
Cand in sfarsit Parlamentul ii declarase DNA ca nu e atributia ei sa ceara asa ceva, Oprea si Dragnea, au facut o miscare de retragere, aparent asemanatoare demisiei lui Ponta in demonstratia Colectiv. E ceva putred in relatia DNA-dosare-santaj-politicieni.!

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1751707868410933&id=100007152090607

 

Cristian Dogaru

September 22 · Bucharest · 

Hai tati luati-va tara inapoi in proportie mai mare!..cei 400 din Bucuresti n-au cum s-o duca singuri, chiar daca li se livreaza la pachet si proportionata....nu uitati sa treceti si prin Piata Victoriei ca si Dacian are nevoie de o masa de cateva zeci de persoane pentru moralul de campanie...ce Dumnezeu, daca nici lacrimogenul de Tapalaga nu scoate decat atat, ce se mai poate face? Asteptati sa vina musiu Klemm in persoana sa dardaie pentru societatea civila, drepturi si libertati? Ingratilor, indolentilor, hipsterilor lesinati, fesibucisti de doi bani, huo, huo!

Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1751524248429295&id=100007152090607

 

Cristian Dogaru

September 22 · Bucharest · 

Cine vine la mitig azi? Ala cu Oprea? Poate bagati si niste bannere cu "Mugurel, lup moralist/E supraveghetor lobbyst"...cred ca hipsterii nu comenteaza, sunt datori pana peste urechi multi....Sigur, ar mai marge, la acoperire, si "Sus guvernul tehnocarat/Ca ne-a scos iar din c....dezechilibre macro"-asta daca ajungeti si la marea adunare de sustinere a micului tenocrat cu cheita in spate...

 

Smaranda Dobrescu In Bucuresti la ora asta ar fi vreo 1000 oameni. NU par sa aibe ceva cu Oprea cat cu senatorii.. Oare in scoli nu ar fi binevenit in ultima clasa de liceu un curs de Constitutie?

 

Doina Nicolescu Este foarte necesar, dar contravine trendului de spalarea creierului!


Dinica Roman Iata ca ni se arata si modelul

https://www.facebook.com/kathryn.hardage/posts/10207595902157499

 

Ioan Sorin Leoveanu Nu stiu dacă acasă în USA domnul Ambasador ar avea aceeasi opinie în legătură cu un caz care nu are consistentă juridică. Dacă ar avea aceeași părere că la București, nu ar mai ajunge în diplomatie. Acum, dacă tot suntem plătit ca diplomat American, ne dăm cu părerea. Dacă am fi viteaz si am dori binele tării în care suntem Ambasador, am avea grijă ca mafia transpartinica să se mai subtieze prin acuzatii si dovezi care stau bine pe picioare si in viitor. Altfel din acest circ va cîstiga chiar Oprea, pe care îl spală "gratis" ?

 

Mihai Ion Turcu Tocami cand se pune problema de a fi ridicate vizele pentru romani avem parte de o avangarda d tigani care au cerut azil in SUA sub motiv ca in Romania sunt marginalizati. In UE inainte de a junge imigrantii romani au ajuns avangarda tiganeasca cu pasaportul RSR in mana pretinzand ca au fost persecutati de regimul Ceausescu.

 

Preda Mihailescu Cei din vremea lui Ceausescu fusesera trimisi de el cu scopul precis de a diacredita refugiati politici din Romania- cum facuse Castro cu 20 de ani in urma.

 

Ioan Sorin Leoveanu Nu stiu din ce cauza, aceat diplomat musca toate momelele pe care le vede sau le scot ONG-urile platite de UE (dupa selectia facuta de comisiile majoritar PPE-iste). Or fi fost infiintate de Soros, dar de mult nu mai sunt sustinute financiar de el. Poate ca nu a anuntat nimeni si Ambasada SUA din Romania sau poate ca este ambasadorul Germaniei ?


Smaranda Dobrescu Constantin Gheorghe
1 hr · 
Din 2004, de la venirea la putere a Sistemului Ticăloșit, care l-a scos în față pe băsescu, am asistat la o progresivă fragmentare a puterii politice, la o segmentare a instituțiilor, segmente care apoi au fost asmuțite unele împotriva celorlalte. De 12 ani România consumă aproape toate resursele de care dispune, în termeni de oameni, idei și bani, pentru a alimenta acest stupid război româno-român.
Ceea ce este tragic în toată această nebunie generalizată e că, în final, până și Sistemul Ticăloșit pierde. Pentru că nu mai poate controla nimic în acest război. Cei angrenați în el sunt prea mulți, prea înverșunați, și prea ocupați să se căsăpească unii pe ceilalți, încât nu mai aud și nu mai reacționează la ordinele primite.
Un exemplu, printre multe altele: schimbarea lui Ponta. Care este opera unei părți a unui serviciu de informații. Parte care și-a format și o "echipă de intervenție", generic numită "TFL", tinerii frumoși și liberi". Au adus la putere "guvernul tehnocrat". După care au constatat cu oroare faptul că alții profită de pe urma "muncii" lor, că Julien și a lui ceată este în slujba altora, că ei au rămas cu buza umflată. Acum speră să-și scoată pârleala, mizând pe unii din politică. Doar că, între timp, o altă grupare din servicii a pus mâna pe "unealtă", pe TFL, și o folosește împotriva celor pe care mizează inventatorii "guvernului Julien". Iar rămân cu buzele umflate. Perspectivă care nu le surâde în niciun fel. Drept pentru care pregătesc următoarea mișcare.
În condițiile astea vă mai mirați că "politicienii" au reacții de oi capii? Că iau decizii de oameni nebuni? Că una spun acum, și alta peste o oră? Că și-o trag cu frenezie unii altora, că acum sunt cei mai buni prieteni, și peste o clipă își scot ochii? Confuzia păpușarilor este și confuzia păpușilor.
Cei care au puterea, așa fragmentată și limitată cum e ea, au făcut pogoane de victime, directe și colaterale, pentru nimic. Dintr-un motiv simplu: nu știu la ce s-o folosească. Ei au vrut puterea de dragul puterii, nu pentru a face ceva cu ea. Au pus o țară la pământ pentru nimic. Și demența continuă. Pentru că în spatele lor vin cei care au cu adevărat putere, și care au transformat România într-o colonie, pe care o jefuiesc fără milă.

 

Mihai Ion Turcu Competitia pentru putere nu este doar de dragul puterii. Detinerea puterii a protejat afacerile sponsorilor puterii care insisi nu participa la exercitiul public al puterii. Raul vine de la organizarea legala privind banii ca suport financiar pentru activitatile economice. Legislatia noastra omoara activitatile economice. O acivitate economica care sa produca profit nu se poate organiza in mod legal. Ceva din legi trebuie sa fie eludate. In consecinta toate activitatile economice pot fi amendate legal. Grupul care detine puterea la un moment dat este protejat de urgia organelor de control a legalitatii.Produce rapid bani prin eludarea legii, sponsorizeaza puterea si cumpara inactivitatea organelor de control a legalitatii. Platesc "taxa de protectie". Schimbarea puterii aduce mari necazuri, pierderi de bani, de unde si preocuparea de a spala banii si a-i plasa in siguranta.Cineva care ar vrea sa aplice inexorabil si uniform legislatia care omoara economia, devine dusmanul tuturor si trebuie sa dispara. Inadecvarea legilor rezulta din incpompatibilitatea realitatilor economice romanesti cu cele UE care impun legi inaplicabile. Se mai adauga legiferari bonus pentru interesele de moment ale unui gruyp sau altuia si masiv legi care sa permita totusi contituirea unui buget national. Cine vrea sa fie legal si sa plateasca taxele si impozitele nu rezista financiar si afacerea moare. Marile catarofe economice s-au produs prin concursul varfului puterii si in avantajul marelui capital, sub presiune politica si cu beneficiu pentru varful puterii. Prototipica a fost interventia SUA UE pentru anularea referendumului pentru demiterea presedintelui Bsescu. Basescu a fost mentinut in suprema demnitate, insusi fiind unul care s-a si imbogatit. Nu este singurul. Nici Nastase nu este sarac etc.

 

Smaranda Dobrescu Exista un amestec de incalcarea legilor, coruptie si justitie inconsecventa si partinitoare. Prin justitie se inlatura de la putere o formatiune sau alta, daca aceasta nu e inlaturata prin vot . Justitia este cea care aplica legea dar nu intotdeauna cea interna ci legea care ne mentine in starea de protectorat."Taxa de protectie" se manifesta in primul rand in cazul contractelor cu statul obtinute contra comisioane grase in majoritatea cazurilor. Societatile romanesti gafaie si multe se sufoca din acest motiv iar cele straine isi scot banii din taxa de protectie prin repatrierea profitului. A fost un exemplu dat de Costel Galca in care se spunea in anul trecut ce capital au introdus in tara firmele straine pentru productie si ce capital a iesit din tara in acelasi an sub forma de profit: aproape dublu.Si nimeni nu schimba legislatia, desi UE s-a manifestat ca profitul obtinut trebuie folosit si reinvestit in tara in care a fost obtinut.
Diagnoza lui Constantin Gheorghe atinge pinctual cauze si tehnici vicioase. De acolo reiese odata in plus campul de experimentari de tot felul in care evoluam in mod defensiv... La ordinea zilei: desfiintarea democratiei prin atacuri repetate la Parlament, folosondu-se in mod parsiv tocmai lozinca democratiei..

 

Mihai Ion Turcu Am o parere proasta despre "partidele politice" care s-au despecificat, nu numai la noi. Sistemul "democratic" devenit oligarhic le presupune. Un partid politic care nu aduce in politica interesul functional al unui mare grup nu are specificitate. Toate sunt la fel pentru ca se reprezinta doar pe ele si sunt finantate si folosite de oligarhi.


Draghi Puterity Desi sunt de acord cu afirmatia dumneavoastra la nivel de principiu, eu nu vad lucrurile la fel ca dumneavoastra, domnuleTurcu. Exista multe criterii dupa care partidele pot fi diferentiate.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ " Exista multe criterii dupa care partidele pot fi diferentiate." In discurs sau in fapte? Vorbeam cu un socialist traditional neamt despre fuziunea Bayer - Monsanto, despre care in mod evident si el credea ca ne va aduce pe sub tapet toate otravurile Monsanto in Europa. L-am intrebat daca nu este o sansa inca la comisia de monopol. 

Replica seaca: acolo este socialistul, Sigmar Gabriel, si pe acela il cumpara usor, nu va opune nici o rezistenta. Deci - cum se pot distinge concret?

 

Smaranda Dobrescu Cel mai clar exemplu cu efecte in economic care ar putea diferentia partidele ar consta in fiscalitate. Cu timpul au fost mult mai multe elemente de diferentiere, dar cel putin in cadrul UE datorita globalizarii si masurilor comune acestea s-au imputinat aproape de disparitie. La noi, elementele de departajare s-au chemat diminuarea TVA, cresterea mica dar regulata a salariului minim, si readucerea salariilor si pensiilor la nivelul ante crizei hotarata de Basescu. Le-a facut PSD-ul. Ce nu a facut insa partidul de stanga, aliniindu-se dreptei in sustinerea marilor companii a fost modificarea Codului Muncii,persistenta in redevente mici si concesionari masive, privatizarea unor unitati strategice, nemodificarea volumului de masa lemnoasa permis a fi taiat si exportat anual, desi legea o permitea, acceptarea vanzarii masive de terenuri agricole.. Tehnocratii daca vor reusi prin voie straina sa ramana vor nivela totul ca sa fie multinationalele multumite si cu profit repatriat. Piata de desfacere va lua din ce in ce locul dezvoltarii interne ca si a exportului de produse prelucrate. . Daca situatia va ramane aceeasi, singura solutie va fi probabil accederea unui partid suveranist care sa gandeasca in alti termeni interesele strainilor si ale romanilor pe teritoriul unui stat ramas din ce in ce fara identitate.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Doamna Dobrescu, mi se pare ca se poate sintetiza ce spuneti intr-o formula aplicabila si in Occident. "Toate partidele colaboreaza in a oferi avantaje de facto marilor corporatii si a le proteja de taxe, a le spori reveniturile. Dincolo de asta - ele pastreaza de ochii lumii acea traditionala dihotomie: stanga mareste salariul minimal, impinge usor taxele catre mijlocul piramidei de salarii (in timp ce varfurile sunt lasate in plata domnului sa exporte capital in paradisuri artificiale, fara sa aiba nici o consecinta, lege universala!), apoi vine dreapta si oscileaza usor in directia cealalta". Dar grosul - sunt avantajele corporate si fuga de capital in paradise fiscale, si acestea sunt untouchable, dela varful Greciei la Trondheim si dela Bucuresti la Lisabona!

 

Smaranda Dobrescu Corect!

 

Prospectiv A-z .
Iata-l pe Oprea in toata splendoarea suveranista:
Dragi prieteni,

Cei care mă cunosc, chiar și cei care nu m-au plăcut niciodată, pot să confirme că am fost și sunt un bun român, că țin cu țara mea, România. Se pare că acest lucru este de neacceptat de către unii. Plătesc de fapt pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul național, despre valori tradiționale, despre Armată și Biserică, pentru că am îndrăznit să pun tricolorul românesc în ținutul secuiesc, pentru că am încurajat arborarea drapelului. Iată că tot ceea ce am facut din suflet și dintr-un patriotism sincer, așa cum am fost educat în familie și în Armată, se întoarce acum împotriva mea.

Unii vor spune că exagerez. Înainte de a face judecăți pripite, uitați-vă la ce se întâmplă în jurul nostru. Veți vedea o campanie susținută de tăiere a oricăror rădăcini cu adevărat românești. Veți vedea luate în râs și ideea de interes național, și ideea de Biserică, și ideea de patriotism. Se spune că în spatele acestei mișcări de deznaționalizare și a protestelor din ultimii ani, nu doar din România și nu doar împotriva mea, stă o rețea de luptători pentru ștergerea identității și a valorilor naționale. Punctul principal pe agenda acestei rețele constă în susținerea oricarei inițiative care slăbește identitatea națională. Credeți că este o întâmplare faptul că Biserica este atacată sistematic de fiecare dată când există câte un protest de stradă? Lozinca "vrem spitale, nu catedrale" credeți că este spontană? Credeți că este o întâmplare faptul că aceleași cercuri, aceiași oameni și aceleași ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România? Eu cred că nu. Am văzut prea multe ca să mai cred în astfel de coincidențe.

Nimic nu este întâmplător, atunci când vine vorba despre parcursul României din ultimii ani. A căzut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scoși din jobenul "european", s-au fabricat partide și a fost distrus sistematic principiul separării puterilor în stat. Prin acuzații aberante s-au desfăcut guverne, s-au dat jos miniștri, s-au schimbat majorități. Cine crede că este o întâmplare este naiv.

Uitați-vă cu atenție și veți vedea propaganda ipocrită cum se dă de gol. Cei care aplaudă când vinovăția se stabilește în stradă, sunt exact cei care vorbesc mieros despre drepturile omului. Cei care aplaudă dosarele aberante prin care se schimbă premieri, miniștri, guverne și majorități sunt exact cei care dau lecții savante despre separația puterilor în stat. Cei care îmi urează să mor, nu doar eu, ci și toată familia mea, sunt tocmai cei care vorbesc despre toleranță și despre prezumția de nevinovăție. Cei care răspândesc conștient minciuni abernate despre mine – contrazise inclusiv de procurori – se dau mari somități ale jurnalismului românesc și dau lecții de integritate, profesionalism și obiectivitate. Se premiază între ei, se susțin, se promovează, se pun în funcții. Iar când scopul o cere, se coordonează atent și planifică asaltul. De curiozitate, verificați hățișul de ONG-uri și asociații și veți vedea cum sursa fondurilor este permanent disimulată prin finanțări încrucișate, prin proiecte și premii care rotesc aceiași 30-40 de oameni prezentându-i ca mari deținători ai adevărului absolut. Este o lume deloc mai bună decât cea pe care o înfierează cu mânie proletară.

M-am întrebat adesea ce și cui am greșit. Eu știu că am fost mereu un om corect. Nu am furat, nu am luat mită, nu am făcut afaceri ilegale. Nu am niciun dosar, nicio suspiciune de corupție, nici măcar un articol de presă în care să se spună cu subiect și predicat că aș fi făcut ceva ce intră în categoria faptelor de corupție. Am fost verificat de zeci de ori și mereu concluziile au fost clare: am respectat legea, iar averea mi-am făcut-o pe căi cinstite și verificabile. Această avere mi-am construit-o înainte de a intra în politică și am prezentat-o încă din 2001, fiind primul politician care a făcut acest lucru, într-o vreme în care declarațiile de avere nu erau obligatorii.

Nu numai că n-am furat bani de la stat, ci am încercat să fac cât mai mult bine. De altfel, cum poate fi vinovat un șef de instituție care a luptat să doteze pe căi legale Poliția Română cu un număr impresionant de autoturisme. Cum poate fi vinovat de ucidere din culpă un om care era pasager într-un autoturism neimplicat în accident? Această speță, în care pasagerul de pe bancheta din spate este cercetat pentru ucidere din culpă, este cred o premieră mondială.

Când am făcut lucruri bune nu am mers cu presa după mine și nu am ținut prelegeri despre patriotism sau filantropie. Dar, doar ca exemplu, câtă vreme am fost Ministr al Apărării, am donat tot salariul meu plus fonduri personale pentru copiii militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații. Nu v-ați întrebat de ce presa nu a vorbit niciodată – deși toți din minister știau – de faptul că pe toata durata activității mele ca ministru al Apărării naționale am folosit pentru toate deplasările mașina personală și am suportat din banii mei carburantul si restul cheltuielilor?

Toți cei care mă cunosc pot confirma că am susținut Justiția, l-am susținut pe președinte, fie că a fost vorba de Traian Băsescu sau de Klaus Iohannis, pentru că am crezut în ideea națională. Puteți să-i întrebați pe cei doi președinți și pe toți cei care au condus sau conduc DNA, SRI și SIE care a fost atitudinea mea în acești ani de când sunt în politică. Vă asigur că am luat mereu deciziile bune pentru țară și că i-am susținut necondiționat atunci când a fost vorba despre interesul României.

Dar, la un moment-dat, se pare că interesele unora nu s-au mai potrivit cu valorile mele. Și de-atunci, asaltul. Ca la manual: elaborat, planificat și coordonat după toate regulile propagandei, cu atacuri, cu denigrări, cu minciuni, cu proteste.

Demisia mea, pe care am transmis-o președintelui Senatului, i-a liniștit. Deocamdată. Însă vreau să-i anunț că românii își iubesc țara. Și chiar dacă cei mulți nu ies în stradă, asta nu înseamnă că au fost reduși la tăcere. Nu înseamnă că înghit pe nemestecate minciunile propagandei.

Eu unul, am fost învățat să-mi iubesc țara, să respect valorile naționale și să păstrez credința strămoșească. Am fost educat cu steagul și icoana în casă. Tatăl meu a fost militar, iar Armata mi-a fost familie de când m-am născut, mi-a fost casă, școală și reper. Cine vrea să facă din România un experiment, mă va avea adversar. Nu ca senator, nu ca ministru, nu ca premier. Ca simplu român. Ca unul dintre cei mulți care nu ies în stradă să-și facă poze. Ci ies să-și apere familia, națiunea, țara. Demisia mea încheie lanțul deciziilor pe care le-am luat cu singurul scop de a se da curs acțiunilor în justite, acțiuni pe care nu le-am obstrucționat niciodată. Am totuși credința fermă că orice om rațional înțelege ca sunt cu totul nevinovat și că, după ce justiția se va pronunța, va înceta și acest val de agresiuni la care am fost supus de atâta amar de vreme.
https://www.facebook.com/gabrielopreaoficial/photos/a.1781398558772762.1073741828.1723168864595732/1830803357165615/?type=3

 

Gabriel OpreaSeptember 26 · 

Dragi prieteni,

Cei care mă cunosc, chiar și cei care nu m-au plăcut niciodată, pot să confirme că am fost și sunt un bun român, că țin cu țara mea, România. Se pare că acest lucru este de neacceptat de către unii. Plătesc de fapt pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul național, despre valori tradiționale, despre Armată și Biserică, pentru că am îndrăznit să pun tricolorul românesc în ținutul secuiesc, pentru că am încurajat arborarea drapelului. Iată că tot ceea ce am facut din suflet și dintr-un patriotism sincer, așa cum am fost educat în familie și în Armată, se întoarce acum împotriva mea.

Unii vor spune că exagerez. Înainte de a face judecăți pripite, uitați-vă la ce se întâmplă în jurul nostru. Veți vedea o campanie susținută de tăiere a oricăror rădăcini cu adevărat românești. Veți vedea luate în râs și ideea de interes național, și ideea de Biserică, și ideea de patriotism. Se spune că în spatele acestei mișcări de deznaționalizare și a protestelor din ultimii ani, nu doar din România și nu doar împotriva mea, stă o rețea de luptători pentru ștergerea identității și a valorilor naționale. Punctul principal pe agenda acestei rețele constă în susținerea oricarei inițiative care slăbește identitatea națională. Credeți că este o întâmplare faptul că Biserica este atacată sistematic de fiecare dată când există câte un protest de stradă? Lozinca "vrem spitale, nu catedrale" credeți că este spontană? Credeți că este o întâmplare faptul că aceleași cercuri, aceiași oameni și aceleași ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România? Eu cred că nu. Am văzut prea multe ca să mai cred în astfel de coincidențe.

Nimic nu este întâmplător, atunci când vine vorba despre parcursul României din ultimii ani. A căzut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scoși din jobenul "european", s-au fabricat partide și a fost distrus sistematic principiul separării puterilor în stat. Prin acuzații aberante s-au desfăcut guverne, s-au dat jos miniștri, s-au schimbat majorități. Cine crede că este o întâmplare este naiv.

Uitați-vă cu atenție și veți vedea propaganda ipocrită cum se dă de gol. Cei care aplaudă când vinovăția se stabilește în stradă, sunt exact cei care vorbesc mieros despre drepturile omului. Cei care aplaudă dosarele aberante prin care se schimbă premieri, miniștri, guverne și majorități sunt exact cei care dau lecții savante despre separația puterilor în stat. Cei care îmi urează să mor, nu doar eu, ci și toată familia mea, sunt tocmai cei care vorbesc despre toleranță și despre prezumția de nevinovăție. Cei care răspândesc conștient minciuni abernate despre mine – contrazise inclusiv de procurori – se dau mari somități ale jurnalismului românesc și dau lecții de integritate, profesionalism și obiectivitate. Se premiază între ei, se susțin, se promovează, se pun în funcții. Iar când scopul o cere, se coordonează atent și planifică asaltul. De curiozitate, verificați hățișul de ONG-uri și asociații și veți vedea cum sursa fondurilor este permanent disimulată prin finanțări încrucișate, prin proiecte și premii care rotesc aceiași 30-40 de oameni prezentându-i ca mari deținători ai adevărului absolut. Este o lume deloc mai bună decât cea pe care o înfierează cu mânie proletară.

M-am întrebat adesea ce și cui am greșit. Eu știu că am fost mereu un om corect. Nu am furat, nu am luat mită, nu am făcut afaceri ilegale. Nu am niciun dosar, nicio suspiciune de corupție, nici măcar un articol de presă în care să se spună cu subiect și predicat că aș fi făcut ceva ce intră în categoria faptelor de corupție. Am fost verificat de zeci de ori și mereu concluziile au fost clare: am respectat legea, iar averea mi-am făcut-o pe căi cinstite și verificabile. Această avere mi-am construit-o înainte de a intra în politică și am prezentat-o încă din 2001, fiind primul politician care a făcut acest lucru, într-o vreme în care declarațiile de avere nu erau obligatorii.

Nu numai că n-am furat bani de la stat, ci am încercat să fac cât mai mult bine. De altfel, cum poate fi vinovat un șef de instituție care a luptat să doteze pe căi legale Poliția Română cu un număr impresionant de autoturisme. Cum poate fi vinovat de ucidere din culpă un om care era pasager într-un autoturism neimplicat în accident? Această speță, în care pasagerul de pe bancheta din spate este cercetat pentru ucidere din culpă, este cred o premieră mondială.

Când am făcut lucruri bune nu am mers cu presa după mine și nu am ținut prelegeri despre patriotism sau filantropie. Dar, doar ca exemplu, câtă vreme am fost Ministr al Apărării, am donat tot salariul meu plus fonduri personale pentru copiii militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații. Nu v-ați întrebat de ce presa nu a vorbit niciodată – deși toți din minister știau – de faptul că pe toata durata activității mele ca ministru al Apărării naționale am folosit pentru toate deplasările mașina personală și am suportat din banii mei carburantul si restul cheltuielilor?

Toți cei care mă cunosc pot confirma că am susținut Justiția, l-am susținut pe președinte, fie că a fost vorba de Traian Băsescu sau de Klaus Iohannis, pentru că am crezut în ideea națională. Puteți să-i întrebați pe cei doi președinți și pe toți cei care au condus sau conduc DNA, SRI și SIE care a fost atitudinea mea în acești ani de când sunt în politică. Vă asigur că am luat mereu deciziile bune pentru țară și că i-am susținut necondiționat atunci când a fost vorba despre interesul României.

Dar, la un moment-dat, se pare că interesele unora nu s-au mai potrivit cu valorile mele. Și de-atunci, asaltul. Ca la manual: elaborat, planificat și coordonat după toate regulile propagandei, cu atacuri, cu denigrări, cu minciuni, cu proteste.

Demisia mea, pe care am transmis-o președintelui Senatului, i-a liniștit. Deocamdată. Însă vreau să-i anunț că românii își iubesc țara. Și chiar dacă cei mulți nu ies în stradă, asta nu înseamnă că au fost reduși la tăcere. Nu înseamnă că înghit pe nemestecate minciunile propagandei.

Eu unul, am fost învățat să-mi iubesc țara, să respect valorile naționale și să păstrez credința strămoșească. Am fost educat cu steagul și icoana în casă. Tatăl meu a fost militar, iar Armata mi-a fost familie de când m-am născut, mi-a fost casă, școală și reper. Cine vrea să facă din România un experiment, mă va avea adversar. Nu ca senator, nu ca ministru, nu ca premier. Ca simplu român. Ca unul dintre cei mulți care nu ies în stradă să-și facă poze. Ci ies să-și apere familia, națiunea, țara. Demisia mea încheie lanțul deciziilor pe care le-am luat cu singurul scop de a se da curs acțiunilor în justite, acțiuni pe care nu le-am obstrucționat niciodată. Am totuși credința fermă că orice om rațional înțelege ca sunt cu totul nevinovat și că, după ce justiția se va pronunța, va înceta și acest val de agresiuni la care am fost supus de atâta amar de vreme.

 

Prospectiv A-z .
Iata-l si din partea cealalta:

Baciu Nistorel Da, Gabriel, noi te intelegem:
Noi intelegem ca esti un impostor care a sarit peste gradele militare si care a ajuns, fara o zi de lupta intr-un teatru de razboi, general de brigada. Ai incalcat o tona de reguli si ai reusit.
Noi te-am auzit vorbind si am ramas cu impresia unui semianalfabet, care avea mari probleme in a articula cuvinte, a compune fraze coerente, cu acord intre subiect si predicat. Te-am vazut, odata, silabisind juramantul, la depunerea oficiala de la Cotroceni. Penibil, un general care nu stie sa citeasca corect.
Ai ajuns profesor universitar prin combinatii demne de cosa nostra, ai primit derogari si transferuri cat restul armatei. Te-ai facut doctor cu o lucrare plagiata grosolan. Ai condus doctorate, din postura de analfabet functional, si ti-ai facut pile in sistem.
Fiul tau conduce o masina de 100.000 de euro, Fiica ta are de la tine donatii de milioane de euro. Ai cumparat terenuri, ai vandut case, te-ai bagat pana-n gat. Ambii copii au doctorate.
Secretara ta a primit distinctie prezidentala. Incredibil cum ai manipulat doi presedinti. Secretara ta are zero merite reale. Deci aveai si presedintii tarii la breloc.
Ai transformat ministerul apararii in mosia ta, ai taiat capete si ai ridicat mediocrii la rang de genii. Lumea te uraste pentru ca foloseai coloana oficiala ca pe propriile sosete. Noi stim ca a fost o vreme cand veneai la serviciu, la mapn, cu elicopterul militar. Aia aroganta. Dar militarii nu vorbesc.
Ai distrus viata familiei Gigina. Da, de pe bancheta din spate. Noi stim ca toti traiau cu sabia deasupra capului, ca bazaia musca si ca cine indraznea sa spuna ceva era zburat (pe interceptari tu folosesti un termen mai neortodox).
Ai infiintat Academii fantasmagorice, cu obiect de studiu inexistent pe planeta. Ai dat niste bani profesorilor tai, lunar, de la Puie Monta.
Ai deviat un curs de apa, sa-ti faci cartier de vile.
Esti un hot: de carti, de bani, de functii, de oameni.
Poate ca suntem multi, dar nu suntem toti si prosti Gabriele.

 

Preda Mihailescu Oprea este cel ce spune acest domn. Ceea ce insa nu explica mobilizarea absurda, care urmareste telul unei "Romanii fara coruptia", dar se focuseaza pe eliminarea unui singur infractor - si poate chiar considera a fi un adevarat pas inainte faptul de a fi obtinut retragerea acestuia.

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z  splendoarea lui Oprea poate fi subiectul unui roman palpitant. Postarea prezenta nu se refera insa la el ca personaj ci la modul de interpretare al Constitutiei de catre Parlament, Presedinte, DNA si cei din strada.Postarea vizeaza statul de drept. Statura D-lui Oprea nu intra in discutie.Aceasta postare ar putea fi de altfel conexata cu cea despre disparitia parlamentarismului. Ce parere ai?

 

Prospectiv A-z .
Intr-o lume ideala, statura lui Oprea nu intra in discutie. In lumea noastra, nu stiu cum se face ca pe locurile patriotilor candideaza numai ingeri cazuti ca Oprea.

 

Draghi Puterity Oprea, prin anti-carisma lui e un vehicul ideal pentru manipularea maselor (TFL). Restul criteriilor "obiective" sunt irelevante in ecuatia asta.

 

Prospectiv A-z .
Foarte de acord, Draghi. Dar de ce se face atat de usoara treaba manipulatorilor?!

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z  - Din ignoranta. Inca nu stim sa contra-manipulam, iar populatia nu are inca un sistem imunitar care sa o apere de asa ceva.

 

Prospectiv A-z .
Ma asteptam sa aud ceva si despre politica de cadre..

.

Draghi Puterity Exact asa au facut si cu oameni infinit mai capabili si mai elevati decat Oprea. Gandeste-te de ex. la Adrian Nastase.

 

Smaranda Dobrescu Ultimele doua partide nou infiintate care doresc sa intre in Parlament sunt expresia entuziasmului strazii. DEMOS si POL (Tg. Mures). Sa le transmitem ideea cu politica de cadre..

.

Prospectiv A-z .
Draghi, din anti/profilul facut de comentator nu reiese problema lipsei de capabilitate, ci a IMPOSTURII obraznice.

 

Draghi Puterity Impostura e doar un pretext, care poate sa corespunda sau nu realitatii. Basescu nu a fost un impostor? Si cat a slujit "cauzei" a fost vandut ca erou.

 

Prospectiv A-z

Smaranda, vor mai fi astfel de partide. Pe care, in general, le-as expedia in cateva cuvinte la origini. Ce fac ceilalti?!

 

Prospectiv A-z .
Draghi, inclusiv Iliescu a avut o problema cu Nastase, desi nu-i singurul. 

Nu se poate ignora cu totul opinia publica, ori plavani ca Oprea exact asta fac. Fara sa fi vazut ce au facut dpdv al patriotismului...

A fi patriot insemna deja mai mult decat sa dai declaratii in sensul asta dupa ce ai fost aruncat in cap.

 

Draghi Puterity Perception IS reality, Flavius. O politica de cadre ar ajuta poate la corectarea realitatii, care insa in momentul de fata nu contribuie decat cu un procent foarte mic la formarea perceptiilor maselor. Estimez ca max 10%. Oricat am optimiza in aceasta directie, tot nu putem contracara cei 90% care vin prin PSYOPS.

 

Prospectiv A-z .
ABSOLUT de acord, Draghi. Si ce-i de facut?

 

Draghi Puterity Lucrat acolo unde e buba mare. Contra-manipulare pe termen scurt, si sistem imunitar pe termen lung.

 

Smaranda Dobrescu Daca vor continua sa lase libertate deplina judetelor si sa nu impuna un procent de numiri la alegerea lor si un procent numit de conducerea centrala unde functioneaza departamentele tehnice ale partidului vom continua sa avem in toate partidele oameni bogati care-si sustin campania lor si pe a altora dar care nu se pricep la mai nimic. In loc de varsta as introduce conditia exercitarii unei meserii macar cativa ani de catre candidatii la parlament. Sunt prea multi electricieni si depanatori radio in legislativ. Poate gresesc!?

 

Prospectiv A-z  .
Draghi, n-a luat nimeni apriporic in brate pe careva aici la Atelier *Grupul Prospectiv*. Buba mare este cu Clotilda si ceilalti neo-basisti, dar mi-as dori mobilizarea cator mai multi prin eliminarea motivelor facile de a zdruncina edificiul romanesc.

In fond, unul s-ar putea intreba: Cu ce mi-e mai bine cand ma fura Cocos/abuzeaza Oprea decat cand o face Carefour?

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - nu cred ca gresesti. Dar ai irosi o multime de oameni cu adevarat valorosi daca nu reusesti intai ca ei sa fie perceputi ca atare de populatie. Si facand asta, le-ai lua pofta si altora. Poate lumea ar fi trebuit sa asculte mai atent ce spunea Daniel Barbu despre conditia politicianului in Romania de azi.

 

Draghi Puterity Sorry, Prospectiv A-z dar dupa mine buba mare nu e Clotilda, neo-basistii, si in general X sau Y. Ei sunt doar simptome. Boala e manipularea. Putem trata simptomele, insa nu cred ca e solutia ideala.

 

Smaranda Dobrescu Aveti dreptate cu perceptia maselor: Cu ocazia respectiva din Senat, M--me Gorghiu a amenintat cu greva daca nu se reface votul si daca nu i se retrage imunitatea lui Oprea. Nimeni nu a invinuit-0 ca nu cunoaste Constitutia si Regulamentul atata vreme cat ea a primit de la populatie cu aceasta ocazie puncte importante pentru alegeri. Politicienii sunt specialisti in imagine. Cei care spun: nu, asta nu e posibil pentri ca... sunt ajutati sa-si termine cariera.. IPOCRIZIA politicii, asta e cauza

 

Smaranda Dobrescu Draghi, Daniel Barbu e pus in discutia partidului acum..

 

Prospectiv A-z .
Manipularea este o constanta a existentei noastre. Nici cand Cristos se plimba printre oameni n-a fost altfel dincolo de cercul restrans, si variabil cateodata, al discipolilor.

 

Prospectiv A-z .
Leon
0
Gura pacatosului... Nu stiu ce se intampla, dar pe toti ii apuca brusc "sentimentul national" - Nastase, Severin, Ponta si mai nou Oprea se alatura "trendului". Aveti dreptate Dle Oprea, dar a-ti avut destul timp sa va ocupati de problema. A-ti avut majoritate parlamentara si posibilitatea de a pune in ordine situatia ONG-urilor. Acum, ca va afecteaza personal, realizati pericolul. Prea tarziu. Charisma si patriotismul adevarat sunt caracteristici principale ale ale unui adevarat politician. Nici unul dintre sus numitii nu le aveti.

para
+11
Da , are dreptate, din pacate cind esti om politic nu te reprezinti pe tine ci partidul, tara, guvernul. Acum poate vorbi, pacat ca nu pina la capat. Oricum a avut coloana si el si Ontanu si acum platesc, cum a platit si saracul Stefan Andrei, acuzat de gogu radulescu (seful internationalistilor din pcr) ca e nationalist. Deci, atentie: Iubirea de tara se pedepsepste cu puscaria de catre urmasii lui Paucker/ Brucan/Soros. cind va hotariti sa iubiti Romanica, asa cum e ea, vai de rochia ei, faceti-va trusou de pirnaie.

Toate vechi si noua toate
-7
D-le, nu ati mers in instanta avand probe adunate de procurori in favoarea dvs., ati facut circ cu senatul si ati scos oamenii in strada (sigur, cei cu hatisul de O.N.G.-uri, adica le-ati dat mana libera) plus jandarmeria, ati actionat invers dupa cum va prezentati preocupat de stabilitatea statului etc., acum sunteti acuzator locvace cu referire la ce noianul de rele versatile, abundente si grave intamplate in mandatul dvs. de vice-premier si in sarcina dvs. de a contribui la destramarea asaltului anti-national ca ministru de interne; ce resurse incredibile de aroganta, ce parere proasta aveti despre cetateni si nu stiu pe ce va bazati, acum ne scrieti, trageti clopote de alarma, doar, doar reveniti in politica, in ministeriate, in profesorate, in doctorate si asta este, in masini de lux sa ne vorbiti inocent si important despre interesul national.Bine, textul transmis a fost doar comandat, asumat, dar apararea trebuia facuta demn, in fata instantei de judecata sa stie tot poporul ce s-a petrecut ca sa nu se mai faca; spuneti ca vinovatia nu se stabileste in strada si asa este, dar adevarul nu are nicio sansa nici pe strada, nici in judecata, indiferent care este acesta. Mi se pare destul de versatil.

Mesterul
+11
Sunt acuzatii grave si coincidentile din ultimul timp cit si impulsionarea ONG-urilor si Fundatiilor sponsorizate din exterior ne face sa credem ca unele probleme sunt adevarate. Daca asa stau lucrurile atunci urgent Parchetul General trebuie sa declanseze o ancheta cu acest organizatii care se cred deasupra legii. In privinta lui Oprea acesta si-a dat demisia urmeaza alte proceduri legale si nu cred ca scopul protestelor a fost Oprea ci acest a fost un pretext pt. alegeri cu un scop bine determinat, compromiterea unora si salvarea altora care scad vertiginos in sondaje, deci manipulari ca la carte. Dar tineti cont ROMANII NU SE VOR LASA MANIPULATI IAR SI VOR VOTA CUM VOR CREDE DE CUVIINTA FITI SIGURI ONG-istilor.

?
+16
...eu ştiu că ai dreptate, domnule Oprea...în fiecare cuvânt rostit...acum...şi nu când erai la putere...şi mai ştiu că eşti nevinovat în acel stupid accident de circulaţie...dar...vezi cum este să mori nevinovat şi cu dreptate-n mâna...?...

un fost coleg
+1
Pentru taierea pensiilor militare cand o sa plateasca domnul Oprea? Pentru cei care au murit (si care au fost adevarati militari nu ca dumnealui), pentru familiile distruse, pentru copiii cadrelor militare in rezerva care platesc chirii si nu au case ca si copiii dumnealui, pentru visele distruse, pentru sotiile de cadre in rezerva ramase ca vai de ele, pentru bolile provocate, pentru viitorul distrus a mii de persoane cand o sa raspunda? S-a imbolnavit doamna dumnealui? Dar la sotiile noastre s-a gandit? Fiul dumnealui este revoltat de ce se intampla? Dar la copiii nostri s-a gandit cand ne-a distrus cu legile pe care le-a dat si aprobat? Totul in viata se plateste. Poate asa o sa vada cat rau a facut fostilor lui colegi si daca o sa mai aiba ocazia sa repare tot ce-a stricat prin hotararile luate.

JE SUIS RARINCA
+18
Bravo domnule Oprea, nu am sa-ti mai spun Izmenar despre aceasta postare de exceptie. Dar o critica tot am sa-ti aduc, aceste lucruri spuse de matale, de noi toti erau stiute sau banuite. De ce nu ati facut ceva in a opri aceasta caractita a acestor tradatori si nemernici de prin ONG-uri incepand de la Pipidi si terminand cu Sorin Ionita, Cumpanasu, si Mircea Toma. Exact in acest moment, aceasta haita de derbedei vor din rasputeri sa blocheze activitatea primarului general al Bucurestiului Gabi Firea prin fel si fel de aiureli si bazaconii, punand practic bete in roate consiliului municipal in a a dopta proiecte de dezvoltare a Buc. cat si proiecte legislative. Tot nu este prea tarziu, daca nu spuneti toti ce stiti fata de acesti golani nemernici de prin ONG-uri din fosta dvs. calitate de ministru de interne. Mai destupati la cap multi prostani si tampiti, cei pupa la dosul Kurului pe acesti Alogeni. Veti fi iertat de multe pacate daca veti face aceste lucruri domnule Oprea .!! Stelu..

LIleana
+21
Avand in vedere ca GAbriel Oprea a detinut functii in institutiile statului, toti acestia vizati sa iese si sa dea declaratii fata de aceste acuzatii grave -Presedintia, Guvernul, Ministerele, serviciile ,partidele politice. In primul rand,referitor la "aceleași ONG-uri care poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România". Vinovatiiles au nevinovatiile lui GAbriel Oprea se stabilesc de catre Justitie. Independent de acest fapt, fapteles si fenomele enumerate se petrec , nu se poate contesta ca nu a detinut date si informatii clasificate in functiile avute, tocmai din aceste motive institutiile raspunzatoare in care a activat, nu pot ignora, lua atitudinea strutului fata de aceasta declaratie !"Verificați hățișul de ONG-uri și asociații și veți vedea cum sursa fondurilor este permanent disimulată prin finanțări încrucișate, prin proiecte și premii care rotesc aceiași 30-40 de oameni prezentându-i ca mari deținători ai adevărului absolut."-Cerem DIICOT, DNA< serviciilor sa verifice semnalarea acestor actiitati subversive ,in special dnei Kovesi Codruta LAura, editat. Si o intrebare pt. dansa si dl Iohannis Klaus Werner : CINE SUNT EI,DE CE TAC ? 

Doctor de doctor Oprea
+5
Patriot nationalist as vrea sa fiu si eu si sa am puterea ta , de nunta fiicei mele , sa ii fac cadou de nunta ....un bloc pe terenul de la Ontanu PS2.....si sa o mai si angajez la ASF pe money for nothing..... Daca erai patriot erai modest, dar ingamfat si fudul ca tine nu mai exista ! 

gelu
+1
La fiecare demonstratie ONG finantate de Soros sa iesim masiv in strada la o demonstratie anti-Soros. Ongistii sunt buni de gura dar putin in comparatie cu restul populatiei.


NLeon @ gelu
0
Asta este buna, dar mult mai eficienta era o legislatie dupa principiul "follow the money" in privinta ONG-urilor. Legislatie de care se putea ocupa Oprea.. Nastase, SRS, Severin, Ponta (care il baga pe Cernea in Parlament). Acum, se lamenteaza toti pe Facebook?!

http://www.cotidianul.ro/gabriel-oprea-a-demisonat-din.../

 

 

Gabriel Oprea a demisonat din Senat, cu un atac la ONG-urile care deznaţionalizează

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu Codul de etica al ONG-urilor spune priintre altele:
"ONG-urile respectă principiul de a nu se implica în conflicte de discriminare rasială, religioasă, etnică, culturală şi politică. . ONG-urile au obligaţia de a nu se ralia sau a se opune unor guverne aparte." 
In calitatea sa de ministru si membru al guvernului avea la indemana mijloace de a preintampina sau sanctiona pana la desfiintare ong-urile care au incalcat aceste reguli. Apoi, de ce nu a facut aceste declaratii in timpul mandatelor sale, sa puna populatia in tema? Teama de inlaturarea de la putere se pare ca e mai presus decat adevarul si interesul public. Cel putin in cazul lui. Ar fi putut incepe acel procedeu de antimanipulare despre care vorbeam mai sus. 
Daca aveti timp,, cititi sau recititi excelentul articol al lui Mircea Platon despre impactul negativ al ong-urilor finantate din exterior.
http://blog.prospectiv.org/.../despre-cum-onegeurile...

 

 

Despre cum onegeurile-dronă înăbuşă gândirea democratică şi creează…

BLOG.PROSPECTIV.ORG

 

Mihai Ion Turcu Se face o confuzie folosindu-se sintagma "societate civila" . Multi subinteleg prin SC ansamblul cetatenilor, ceea ce nu corespunde definitiei SC. definire fluida.Conceptul apare in secolul al XVIII-lea (A Ferguson).In analiza intra conceptul la Hegel si Marx.Hegel considera SC ca un intermediar insitutionalizat intre familie si stat.Marx si Engels opereaza o dihotomie SC (ansamblul relatiilor socio-economice si fortele de productie) si stat(manifestarea suprastructurala a relatiilor de clasa). In Ideologia Germana, 1845,considera ca SC este motorul si teatrul intregii istorii.A.Gramsci(1971)considera ca intre relatiile coercitive ale statului si sfera economica si a productiei se situeaza SC( acea arie a vietii sociale care se contituie intre cetani privati prin consens individual).L.Althusser adaugaproblema relatiei intre ideologia statului si forta represiva a statului.(apud AbercrombieN. Hill S, Turner B.S. D.of S. Penguin).In usul nostru curent prin SC se inteleg organizatiile civile (non stat, non biserica, non partid politic).In spirit occidental ,se considera ca o societate democratica, inafara de constitutie si stat organizat democratic, societatea civila este ingredient definitoriu pentru ca este organbizare civila independenta de stat, persistenta si activa , consistenta, statul politic putand suferi in niste limite fluctuatii. In consecinta ne-am straduit sa avem societate civila, dupa modele occidentale si sub ghidaj (si finantare) occidentala. Ce am reusit nu este autogen si posibil suspect daca suntem suspiciosi.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Vom inceta sa fim suspiciosi cand vom vedea la manifestatii o multime eterogena, venita ad-hoc, in trecere, sau o multime organizata, cu lozinci si pancarte tematice convocata de sindicate. Cand vedem pancarte cu "Jos Parlamentul" ne uitam dupa Nicusor Dan, Clotilde si alti oengisti de marca cum ar fi Claudiu Craciun, etc (nu-i demasc :-) )

Niciun comentariu: