vineri, 23 septembrie 2016

Noutati despre Sky News

Noutati despre Sky News -11 august 2016


Gheorghe Gradinaru
 

Poate ca ar fi interesant sa aflam la rubrica comentarii cea ce cred romanii/englezii despre articol.oricum aroganta tipului este enrvanta.

 

 

Sky News defends report on gun running amid claims of faked meeting

Romania's anti-corruption unit says broadcaster's segment featuring Stuart Ramsay at alleged arms deal was 'scenario made up by British journalists'

THEGUARDIAN.COM|BY JASPER JACKSON

 

Mihai Ion Turcu Intregul eveniment filmat este de un primitivism cras, neverosimil pentru oricine are cat de cata inteligenta. Sky News va trebui sa-si inghita ce a vomitat. Manipularea ordinara intreprinsa vine in completare la politica de Brexit in care Romania a fost cal de bataie. Nu putem fi ingaduitori.

 

Preda Mihailescu Se pare ca acest Ramsey are o veche agenda de scoopuri senzationale: penetrarea mafiei drogurilor din Mexico, isis si mai stiu eu ce. Daca toate sunt fabricate ca acesta, atunci welcome to the world of information. Se pare ca individul a raspuns pe twitter la sutele de critici scrise de romani cu strania replica "I am laughing my belly. Those who don't know how news are made just don't" Chestie care in context ar insemna, "Va faceti voi iluzii ca stirile sunt bazate pe contacte reale, ca imaginile sunt reale?" - oare?

Intr-adevar, trebuie o sanctiune remarcabila.


Smaranda Dobrescu Ce mai inseamna deontologia in presa? Daca voi vedea vreun jurnalist ca indiferent de orientarea publicatiei de care apartine e capabil sa scrie independent de aceasta si in concordanta si in disonanta, as renunta chiar si la vesnicele mele palarii de vara, aruncandu-le in inaltul cerului.. :-) In prezent media face concurenta politicii in a se fideliza stapanilor..

 

Mihai Ion Turcu Doamna Smaranda Dobrescu, nu renuntati la palariile de vara, din devotament pentru eleganta.

 

Preda Mihailescu Sustina indarjit ca este "real", ca nu a platit. Dar comentariile sunt blocate peste tot unde apare.

 

Draghi Puterityhttps://www.facebook.com/severin.adrian.mep/posts/1249292485114877

 

Adrian Severin

August 11 · 

De la "bani pentru amendamente" la "arme pentru teroristi"

In Marea Britanie huliganii nu au umplut doar stadioanele, ci si presa. O presa care se autodefineste drept "caine de paza al democratiei". In realitate un caine turbat care sub pretextul luptei impotriva hotilor, aplica democratiei muscaturi mortale.

Jurnalistul de la Sky News care a inscenat povestea cu traficul de arme - intr-un moment bine ales in care romanofobia creste in Occident iar Romania se afla in ancheta UE tocmai pentru comertul cu armament - nu este unul oarecare. El este o celebritate in lumea presei britanice si internationale, autor a numeroase reportaje realizate in zone "periculoase" si pe teme "sensibile", al carui "profesionalism" a fost recunoscut prin premii importante. Ma intreb cati alti nevinovati vor fi cazut in trecut victima acestui profesionalism jurnalistic pe care noi, prostimea, nu il intelegem?

Surprins in flagrant de inselaciune, omul continua sa sustina cu tupeul caracteristic speciei pe care o reprezinta, autenticitatea inregistrarii cu asa zisii traficanti, iar conducerea postului sau de televiziune considera reportajul ca "solid", deci veridic. Acolo unde s-a dorit decredibilizarea Romaniei, aceste elemente conteaza mai mult decat declaratiile DIICOT sau ale Ambasadei romane la Londra. Acolo rationamentul este simplu: este deja stiut ca toti romanii sunt corupti; nu este de mirare, deci, daca Guvernul roman, prins fiind cu ocaua mica, neaga evedintele probate prin filmul in discutie.

Culmea este ca jurnalistii de la Sky News, la fel cu cei de la The Sunday Times, care au inscenat afacerea "bani pentru amendamente" (in care am fost implicat) chiar cred ca sunt atletii dreptatii. Nu si ai justitiei! Ei spun cam asa: noi stim unde se comit nelegiuiri dar neputandu-le proba (ca, de altfel, si justitia), producem probe, evident false, si astfel alertam societatea si punem presiune asupra autoritatilor corupte; nu o fi asta justite dar este dreptate! Un om normal ii spune acestei "dreptati" monstruozitate. Cu atat mai mult atunci cand ea serveste unor cercuri mai mult sau mai putin oculte de interese, pentru care "dreptate" inseamna doar "profit personal".

Din nefericire asemenea conceptii s-au insinuat si in actiunea autoritatii judecatoresti romane. Aceasta nu mai face justitie ci isi inchipuie ca face dreptate. In cazul "Sunday Times / Severin", DNA si ICCJ au acceptat ca proba filme contrafacute, in pofida faptului ca inscenarea era evidenta. Actiunea ilegala a jurnalistilor de la The Sunday Times a fost validata chiar pe temeiul lozincii ca "presa este cainele de paza al democratiei". Asa scrie in hotararea judecatoreasca!!! Mai mult, exista corespondenta prin care procurorii trimiteau instructiuni jurnalistilor britanici in legatura cu ceea ce trebuie sa spuna pentru a acoperi caracterul provocator al actiunii pe baza careia se construise inscenarea. Suma acestui fel de dreptate este o imensa nedreptate.

Sa nu ne inselam! Tinta si victima principala a acestor acte de huliganism mediatic (si huliganii de pe stadion cred - nu-i asa? - ca fac dreptate) nu sunt persoane izolate, asemenea mie. Tinta si victima sunt, in cazul inscenarilor la care ma refer, Romania. S-a inceput cu reprezentantii ei cei mai incomozi (vezi inscenarea lui The Sunday Times) si se termina cu Romania insasi (vezi inscenarea lui Sky News). Fara cazul The Sunday Times nu s-ar fi ajuns (cel putin nu atat de usor) la cazul Sky News. Daca romanii au acceptat atat de usor ca unul dintre cei mai titrati reprezentanti ai lor poate fi cumparat cu cateva mii de euro, de ce sa nu se accepte ca si Romania vinde arme teroristilor?

Pe acest traseu justitia romana a fost complicele inamicilor Romaniei. Judecarea acestui complice ar trebui poate lasata in seama istoricilor. Reformarea justitiei romane trebuie sa fie insa opera urgenta si ferma a oamenilor. Astazi iar nu maine!

Prospectiv A-z .
Iata inca un bun motiv, oferit de acesta ilustrare a porcariei din mass media inglish si simtita de toti romanii, pentru aruncarea de pe rol a dosarului Severin!

 

Preda Mihailescu Ma gandeam, cand va fi pusa in evidenta asemanarea!

 

Mihai Ion Turcu Dupa incheierea demersului in justitie privind cetatenii romani care au participat la aceasta facere, este important ca acel demers sa fie juridic impecabil, daca ar exista temei legal , domnul in cauza ar trebui chemat in judecata cu publicitate bine orhestrata. Ma tem ca vom inghiti galusca considerand ca o atitudine mai moale daca nu face bine nici rau nu poate face. Raul mediatic cu rost politic, periculos, este facut. Romania trebuie sa se afirme ca granita solida a UE . Ce fel de granita este aceea pe care poate fi penetrata de trei traficantri de armament stupizi ?

 

Prospectiv A-z .
Greseala este ca Mihalache continua pe linia magarului roman la munte, nu conteaza cate i se pun in spate, la varful muntelui el va gasi o priveliste si prea putina vegetatie (pentru pascut/umbra)...

"The Romanian Ambassador to the UK, Dan Mihalache told Romanian press that the story was about "fake news" but that it should not be allowed to affect relations between Romania and the UK."

Mihalache trecea drept unul din pistoanele motorului KWJ.

 

Dinica Roman Rezistența Urbană scrie:

Înțeleg că pentru cei doi români care ar fi mimat vânzarea de arme jurnaliștilor SkyNews se va întocmi dosar penal pentru răspândirea de informații false care compromit siguranța națională. Dar legea se aplică și străinilor, mai ales că infracțiunea, dacă este dovedită, s-a petrecut pe teritoriul României? Deci îi vor face dosar penal și lui Stuart Ramsay? Un mandat de arest internațional?

Sau are imunitate diplomatică?

 

Draghi Puterity Nici macar pentru romani nu se aplica legea la fel. Altfel ar trebui intocmit dosar penal si Monicai Macovei pentru ce a facut in 2012. Sau ea are deja si alte cetatenii? ;)

 

Preda Mihailescu Ramsey este in orice caz foarte sigur de sine si arogant. Ma intreb daca toate "succesele" sale reportericesti se bazeaza pe aceeasi schema! Reactia lui este deja "Totul a fost real, nu s-au dat bani, guvernul roman 's-a incins' " - Daca aceasta aroganta nu cere replica .

..

Prospectiv A-z .
"Este vorba despre Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics și Attilla Szaba Pantics," 3 cozi din padurea lui Verestoy Attila.....

 

 

Doi dintre românii implicați în scandalul Sky News, reținuți

COTIDIANUL.RO

 

Alexandru Botu Halal sa le fie! Si celor ce vazand "piesa de teatru"vor incerca sa o legitimeze.

 

Mihai Ion Turcu Cotidianull - "doi dintre romanii implicati" necesita mai multa preciziune cum ar fi "doi dintre cetatenii romani ...."

Niciun comentariu: