vineri, 23 septembrie 2016

Defrisarile masive

Defrisarile masive.. – 10 august 2016


Alexandru Cosmin Codreanu
 

Unele resurse naturale sunt mult mai valoroase dacă sunt lăsate la locul lor. Pădurile reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens.

Când valoarea resurselor este judecată și gestionată de alții, valoarea lor constă exploatarea agresivă, contratimp.

 

 

GEOGRAFILIA: Defrișările masive din România. 10 imagini satelitare sugestive

GEOGRAFILIA.BLOGSPOT.COM

 

Smaranda Dobrescu Ce sperante poti avea cu stoparea defrisarilor, cand ministrul mediului, al mediului, deci, declara ca nu se pot opri taierile de paduri caci ar ramane fara materie prima industria de prelucrare a lemnului. Parca tocmai ar fi iesit de la o fructuoasa intalnire cu mai marii industriei de mobilier..

 

Prospectiv A-z .
E ca si cum ar spune: "Nu opriti masacrul ca vom lasa groparii someri!"


Mihai Ion Turcu Padurea, in anumite conditii, se reface, in urmatorii 80-100 de ani, in pericol este solul care va fi spalat, specialistii ne pot spune in cat timp se structureaza un cm. grosime de sol fertil, si regimul apei pluviale. Padurea retine apa de ploaie pe care o reda in circuit treptat. Fara padure apa se scurge rapid pe versanti, produce eroziune si mari pagube dupa care prin rauri ajunge la destinatia finala, parcurs nefolositor

.

Prospectiv A-z .
Daca o fractiune din energia disipata pe fb s-ar realoca opririi acestor taieri, camioane cu busteni, pichetarii ambasadelor straine, crearea de organizatii civice/cetatenesti care sa coordoneze eforturile cu organizatii ecologice mondiale etc. am fi un popor cu o tzara. Cand scriu oprirea trebuie sa se inteleaga oprirea fizica a taierilor si camioanelor in transport si verificarea legalitatii lor.

 

Dinica Roman Inertia romanilor e semn ca strainii inca n-au terminat ce si-au pus in plan in Romania.

Niciun comentariu: