joi, 9 iunie 2016

Polonia declara autonomie fata de Bruxelles

Polonia declara autonomie fata de Bruxelles – 22 mai 2016


Smaranda Dobrescu
 

Majoritatea din Parlamentul polonez a adoptat o Rezolutie cu trei zile inainte de expirarea ultimatumului pe care Polonia l-a primit din partea Comisiei Europene pentru a-si remedia criza legata de Curtea Constitutionala. Daca nu face pasi in acest sens, Bruxelles-ul a avertizat Varsovia ca va da, luni, un aviz legat de respectarea statului de drept.

 

 

Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: "Este de neimaginat" -...

AKTUAL24.RO

 

Preda Mihailescu Pai ce mai - ei cauta sa impuna direct sau pe sest autonomii pi peste tot, iar tari intregi serioase, sa fie aservite. Este bine asa - dar tot cu Dumnezeu inainte, sa nu iasa cu razmerita.

 

Smaranda Dobrescu Titlul pus probabil de Digi24 este mai sever decat Rezolutia in sine care solicita guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii. Cerinta este in concordanta cu Constitutia tarii, dar nu rezoneaza cu solidaritatea UE in fata unor probleme comune. De fapt daca ar exista un document european care sa relationeze transferul suveranitatii nationale la nivel superior, atunci Polonia ar fi in culpa. Nu cred ca Polonia doreste o rupere, ci doar o punere de acord a intereselor ei cu cele ale Uniunii.

 

Prospectiv A-z .
"De fapt daca ar exista un document european care sa relationeze transferul suveranitatii nationale la nivel superior" Cred ca deja problema aceasta ne plaseaza pe teritoriul semanticii. 

De facto, EUropa s-a miscat catre transferul suveranitatii incepand cu statele mici/slabe. Polonia, simtind ca-i vine randul, incearca o zvacnire. De jure, avem Tratatul dela Lisabona...

Acest transfer de suveranitate trebuie privit pe toata durata existentei UE. E o transformare cu caracter cumva legic. 'Surpriza' este a celor nou sositi care incearca fiecare alta stratagema. Prea mici, prea tazriu pentru a conta.

Cei care se opun EUropizarii vor avea dreptate numai daca 1) UE va colapsa sau 2) in felul asta isi obtin niste locuri mai bune in ierarhia eu-ropeana. Brexitul, cum se vede si dela Universitatea Princeton, e teatru politic (Andrew Moravcsik).

 

Mihai Ion Turcu Toate statele UE au constitutii de state suverane, monarhii si republici, suveranitati in contradictie cu proiectul federalist realizat pe sfert si blocat. UE pentru a nu se sparge, are nevoie de un concept solid confederativ si atat.Vede cineva posibil ca UK -Franta-Germania sa abandoneze suveranitatea si sa devina republica federala ?

 

Smaranda Dobrescu "Szydlo's government rejected criticism from abroad as Law & Justice lawmakers passed the non-binding resolution "in the defense of sovereignty of Poland and the rights of its citizens." The country will "never bend to ultimatums" and Poland "doesn't have a reputation problem, but the EU does," Szydlo said on Friday.
"Poland needs the EU, and most more importantly the EU needs Poland," Szydlo said. "I'm a European, but before all, I'm a Pole.""

http://www.bloomberg.com/.../polish-sovereignty-is...

 

 

Poland Warns Sovereignty at Risk From EU's Rule-of-Law Probe

BLOOMBERG.COM

 

Preda Mihailescu Si senzatia ca astia vorbesc ca sa nu taca, devine tot mai intensa.

 

Smaranda Dobrescu Le satisface probabil sentimentul de independenta. Evident doar urechile sunt incantate..

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Este istoria poloneza, Doamna Dobrescu. Au fost impartiti pe deplin peste 100 de ani, au fost practic executati in razboi - asta produce anumite reactii. Cum isi permit insa nataraii sa ii compare cu Orban? Orban face politica ungureasca in doua luntir, de 12 ani Jobbick este pe langa Putin, isi acopera spatele, este nationalist retrograd - singurul element comun este o anumita reprobare a incursiunilor in forta de la Bruxelles. Merita una peste ceafa cine vorbeste asa!

 

Smaranda Dobrescu Este de vreun an creat un automatism verbal de a alatura in intentii si actiuni fostele tari Visegrad datorita atitudinii lor asemanatoare in anumite probleme, in special in cele legate de refugiati si de neajunsurile pierderii de suveranitate. In rest, cum spuneti, nicio asemanare.

Niciun comentariu: