luni, 6 iunie 2016

Brazilia si Venezuela in prim plan

Brazilia si Venezuela in prim plan – 12 mai 2016


Dinica Roman
 

Uitandu-ma la ce se intampla in tari ca Venezuela sau Brazilia ma gandesc ca in Romania verii lui 2012 sau toamnei lui 2015 n-a fost nimic diferit de o corectie de la centru aplicata unor tendinte pe care le pot banui doar ca centrifuge. Am citit destule referinte despre aceste episoade ale democratiei originale romanesti ca sa ma intreb cat de mult poate devia o tara in lumea unipolara de la basism/tehnocratie si cu ce costuri. Daca raspunsul este nu, s-ar putea face in Romania un basism cu fata umana, ca n-am gasit alta rima, sau tocmai imposibilitatea asta vrea sa ne demonstreze tehnocratia?



Mihai Ion Turcu Pentru ca o tara sa fie o democratie este necesara o puternica claqsa mijlocie autohtona, structurata in organizatii civile ( non stat, non biserica, non partide, care sa persiste indiferent de fluctuatiile politice), si sa genereze o elita cu autoritate, intr-un stat suveran.

 

Dinica Roman Primatul oului sau gainii? Parca preconditia obtinerii prosperitatii pentru majoritate era tocmai democratia. Acum conditionam democratia de atingerea prosperitatii?

 

Stefan Kovacs Dinica Roman Nu poți avea democrație cu oameni săraci dintr-un motiv foarte simplu- ai putea să-i cumperi pe toți cu niște pui sau găleți.

 

Mihai Ion Turcu Democratia n-a venit cadou. Clasa mijlocie a reusit s-o impuna si mentina pentru ca a ajuns sa fie o forta economica si financiara.

 

Smaranda Dobrescu Tehnocratia noastra vrea sa mimeze un fel de democratie participativa importata cu drag de tinerii frumosi din America si au si dorit sa dovedeasca ceva reusite. Din pacate ministrul pentru relatia cu societatea civila nu a reusit sa preia de la grupurile de doritori sa conduca tara prin co-participare aproape nicio doleanta caci erau prea multe glasuri care doreau in mod diferit alte si alte revendicari. Asta inseamna lipsa unor repere de guvernare sau program pus de acord cu cine vor tennocratii. (nu cu alegatorii, ca ei nu au asa ceva)

 

Doina Nicolescu Situatia va continua pana cand romanii vor uita zicala "capul plecat sabia nu-l taie".

 

Prospectiv A-z .
Si eu as cauta raspunsul partial in zona asta. Sa asteptam pana un partid politic declara si actioneaza in sensul acesta sau raul e mai profund in sensul ca poporul e cameleonizat de geografie?

 

Prospectiv A-z .
Imi amintesc distinct cum ni se tot spunea ca ce ne despartea de mai bine era caracterul nedemocratic al regimului X sau Y. Cand s-a instituit democratia, cca. 1996, ni s-a spus ca absenta pietzei ne despartea de mai bine. Cand Romania a fost declarata ca avand economie de piata, cca jumatea deceniului trecut, ni s-a spus ca venise timpul coruptiei sa ne desparta de mai bine. Acum, jucam batuta pe loc in jurul coruptiei. 

Basismul nu cred ca poate capata fatza umana, prea s-au carat banii cu sacosa din Romania. Mai mult, daca romanii vor fi condusi de cetateni internationali, nu va putea fi umanizare pana lumea buna nu trece de Criza...

 

Prospectiv A-z .
Dupa cum spuneam, partitura zilei... http://www.cotidianul.ro/plusurile-si-minusurile.../

 

 

Plusurile și minusurile Summitului Anticorupție

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
O problema suplimentara a media-cratiilor (democratie + mass-media) este costul in crestere al campaniilor electorale. Pentru a putea arunca cu bani in vant la fiecare alegere, politicienii, in majoritatea covarsitoare a lor, depind de *donatii*, care *corup* chiar si atunci cand sunt legale.

Problema aceasta, desi a fost recunoscuta chiar in SUA, locul unde donatiile sunt ca azotul atmosferic, nu isi gaseste deocamdata rezolvare. In conditiile acestea, sa fie coruptia Calcaiul lui Ahile?

 

Dinica Roman https://patriceayme.wordpress.com/.../is-britain-the.../

 

 

Is Britain The World's Most Corrupt Country?

PATRICEAYME.WORDPRESS.COM

 

Dinica Roman The House member — a Democrat who is either still in Congress or served sometime over the past two decades — says more time is spent fundraising than reading bills and calls Washington a "sinkhole of leeches."

"Business organizations and unions fork o...

 

 

'We're running a f—ing casino:' Politician tells all in manifesto

NYPOST.COM

 

Preda Mihailescu Asta este schimb de experienta, sa mai aflam cum este coruptia la altii, sau vor sa fie seriosi?

 

Dinica Roman When a Sanders supporter criticized superdelegate Howard Dean for sticking with Clinton despite Sanders' landslide victory in Vermont, Dean tweeted back: "Superdelegates don't 'represent the people' … I'll do what I think is right for the country."

...

The Democratic Party's bizarrely undemocratic process raises an obvious question: Why did it choose to institute such a system? To answer that, you need to go back to the Hunt Commission, which in 1982 invented the superdelegate.

The proceedings of the Hunt Commission were never published, so In These Times went to the National Archives in Washington, DC, to study the transcripts of the seven-month-long discussions. The records paint a picture of a party eager to win and convinced that, in order to do so, it must return control of the nominating process to top officials. It's a strategy that reflects a shift in the party since the 1970s, away from the grassroots — a shift that has led to tensions within the party that are boiling to the surface with Bernie Sanders' campaign.

...

Party higher-ups concluded that the 10-year experiment with democratization had been a failure. 

http://billmoyers.com/story/secret-history-superdelegates/

http://inthesetimes.com/.../hunt_commission_what_are...

 

 

The Secret History of Superdelegates - BillMoyers.com

BILLMOYERS.COM

 

Mihai Ion Turcu "Basismul" insemneaza Basescu.

 

Prospectiv A-z .
Tocmai ca nu, domnule Turcu. Basismul este aidoma regimului fanariot cu observatia ca pricipele e local, din Romania. Cand uselistii aveau in program doar 'Jos Basescu!', incepeam sa inteleg ca ei cel mult ne ofereau un basism cu fatza umana.


Mihai Ion Turcu Prospectiv A-z Asa zisul domnitor fanariot era un guvernator cu rang de pasa cu trei tuiuri. Intituirea domniilor fanariote respecta si incalca "capitulatiile" (un axord de vasalitate nykta vreme respectat de ambele parti), respecta in sensul ca nu se islamiza principatul si "domnitorul", era crestin, incalca prin faptul ca era numit nu doar confirmat fiind ales din "os domnesc" pamantean, numit dintre functionarii imperiali crestini (ai ministerului de externe), la fel mitropolitii numiti direct de Patriarhul Ecumenic , insusi un inalt functionar imperial. Ce refuz este institutionalizarea conceptului "basism" fapt care tocmai pune in relatie o realitate politica dictata dinafara cu un personaj decartat de penibila amintire.Important este sa fie inteles sistemul detasat de incarnarea lui la un moment dat.

 

Prospectiv A-z .
"Ce refuz este institutionalizarea conceptului "basism"" Cand veti privi cu detasare la ispravile sibianului si guvernului lui, imi veti da dreptate, basismul e dincolo de Basescu...


Dinica Roman Romania si-a pastrat guvernatorul
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4803273,00.html

Niciun comentariu: