joi, 2 iunie 2016

In Rusia exista cereri de mobilizare

In Rusia exista cereri de moblizare – 18 mai 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

"The Obama administration is acting to weaken Putin and Lavrov's hand, and therefore strengthening the hand of those in Russia calling for a full mobilization for war."

 

 

Putin Is Being Pushed to Abandon His Conciliatory Approach to the West and Prepare for War

BEIRUT -- Something significant happened in the last few days of April, but it seems the only person who noticed was Stephen Cohen, a professor emeritus ...

HUFFINGTONPOST.COM

 

Smaranda Dobrescu Parerile profesorului aparent critice la adresa Rusiei pot provoca in SUA o reactie colectiva de intensificare a pregatirilor militare, lucru care in aceasta perioada ar putea departaja in mod periculos candidatii prezidentiali. Fabricantii de tehnica militara vor fi din nou pe val..
Pana in prezent au mai fost cateva alarme false care ar fi putut conduce la un razboi nuclear din greseala. Cand tensiunile sunt inalte, astfel de alarme false sunt mult mai periculoase. Sunt destui actori rauvoitori (ISIS, al-Qaeda, conceptual si China) care ar putea sa-si doreasca sa instige o astfel de alarma falsa.

Dar...poate, sunt presupuneri..

 

Prospectiv A-z .
Circula o teza conform careia nazismul ar fi fost cauzat in Germania de interesele finantei interbelice de a porni inca un razboi. Asa ca parerile lui Cohen nu apar din neant, ci dintr-o alta citire a istoriei.

Articolul este foarte bun prin multiplele trimiteri si felul in care leaga puncte disparate pe linii de fortza altfel invizibile cititorului obisnuit cel mult cu distribuirile facebook.

Problema este ca la nivelul ierbii, acolo unde teoretic se decid alegerile, americanii nu discuta in asemenea termeni, desi repulisa la status-qvo este data de succesul lui Trump-Sanders. Sistemul a reusit sa ne pacaleasca nu doar atunci cand l-a instalat pe Bushulica in pofida votului popular, ci si atunci cand au umblat cu cioara vopsita in progresist. Ramane sa vedem ce va face de data asta, prospectul inclinarii votului electorilor in alta directie decat votul popular expune un mecanism de protectie a Sistemului, care face explicit potentialul nedemocratic al sistemului american.

Niciun comentariu: