luni, 30 mai 2016

Partidul hipsterului pitic, verde si LGBT



Partidul hipsterului pitic, verde si LGBT – 13 mai 2016

Stefan Kovacs

Partidul hipsterului pitic, verde și LGBT
----------------------------------------------------
Există un banc un pic cam porcos, care spune cam așa- un el și o ea se aflau în dormitor. El zice "Stinge lampa........" Ea "Asta nu". El "Alta n-am". Cam așa e și cu clasa politică din România. Aiurelile astea cu să dăm jos Parlamentul, să resetăm (ce cuvânt bar-bar) clasa politică, să ne dăm noi măreți că suntem tineri , frumoși și curați - sunt pur și simplu aiureli. A, da, presupunem că există o majoritate care nu face parte din clasa politică. Presupunem că acea majoritate ar conține în cadrul ei o mulțime X de oameni care nu sunt corupți (pentru că n-au avut ocazia) și care s-ar comporta mai bine în anumite situații decât Y sau Z care sunt cu adevărat niște penibili și n-au făcut nimic. Presupunem. Trista realitate- poate fi învățată un pic dacă ne uităm la istorie. După primul război mondial a existat o astfel de mișcare la nivel European împotriva "vechilor politicieni" care au împins Europa în război. Ok. Cu ce ne-am ales din această mișcare ? Păi cu Stalin, Mussolini și Hitler. Și ca să fim foarte sinceri- această resetare- Codreanu-->Marian Munteanu, etc. n-a prea condus de nici un fel la democrație. Dacă Hitler și-ar fi jucat mai bine cărțile astăzi am mărșălui în pas de gâscă. Europa- asta pe care o știm noi- s-a cam predat cu arme și bagaje fascismului - cu două excepții- Marea Britanie- care reprezintă un caz aparte- și Rusia sovietică- care era tot o dictatură. 
Cu ce ne alegem astăzi din reînnoita mișcare ? Fie cu tandemul Macovei-Prună care ne comunică că n-ai cum să faci democrație dacă n-ai mai multe închisori, mai mulți turnători, etc.- fie cu grupări poate bine intenționate- a se vedea dl. Cernea, dl. Nicușor Dan- dar care sunt rupte total de problemele omului ăla din mulțimea X- preferând să se ocupe de delfini, LGBT sau salvarea Bucureștiului de politicieni. Nimic nou.Un extremism de dreapta și un aiurism de stânga nu vor conduce la vreun rezultat.
Și tot din istorie- dacă e să ne uităm la cine a făcut Europa solidă- aia de care ne cam batem joc- Adenauer era primarul unui orășel total neînsemnat- Bonnul- iar De Gaulle era un militar care nu făcea politică.

Like

Mihai Ion Turcu In politica si nu numai, exista o parte de spectacol, de prezentare -reprezentare , simbolizare, cu mijloace simple, accesibile tuturor , uneori imbracand un act politic adevarat, alteori mimand doar un act politic care nu are loc sau inseland publicul ascunzand actul politic adevarat prin coreografia cuvenita actului politic asteptat dar neprodus. Demonstratia "Cplectiv" a defulat o stare emotionala, a fost folosita politic, n-a avut valoare cauzala pentru demisia Domnului VVP din toate functiile sale , in consecinta caderea guvernului si rapida improvizare a unei guvernari interimare pana la alegeri, guvernare care ar trebui sa se rezume strict la administrarea treburilor curente ale statului, oricum neputand mai mult. Guvernul Ciolos nu este nici "guvernul meu" nici guvernul partidelor politice , este o insailare care previne o criza a guvernarii, cu acordul UE probabil convenit cu Presedintele Iohannis, ad hoc.Realo nu stim de ce a demisionat Domnul Ponta, cu siguranta nu de bunavoie ci fortat sub presiune externa, probabil americana potrivit unui interes american in contextul organizarii americane a contraponderii militare si geostrategice a SUA in raport cu evolutiile din estul european si ambiguitatii Germaniei fata de aceste evolutii. Vom putea deduce la un moment dat despre ce real a fost vorba pentru ca nu ni se va spune. SUA are interesul strategic ca Romania sa fie stabila si stabil cooperanta cu SUA, atata.

Prospectiv A-z .
" in consecinta caderea guvernului si rapida improvizare a unei guvernari interimare pana la alegeri, guvernare care ar trebui sa se rezume strict la administrarea treburilor curente ale statului, oricum neputand mai mult." Guvernul Ciolos face mult mai mult (rau) decat precaut scrieti ce AR TREBUI sa faca. E vorba de legi mari si serioase pentru care asumarea politica de catre partide este necesara.

 

 

Niciun comentariu: