luni, 30 mai 2016

MONSANTO, de vanzare?

MONSANTO, de vanzare? – 12 mai 2016


Draghi Puterity
 

Vor cumpara concernele industriei chimice BASF si BAYER concernul agrochimic MONSANTO? Sau e totu doar un joc pentru a muta niste bani / actiuni dintr-o parte in alta?

 

 

Aktien-Hoch: BASF und Bayer wollen angeblich Monsanto kaufen - SPIEGEL ONLINE

Glyphosat, Genmais - der Agrarchemie-Riese Monsanto ist eines der umstrittensten Unternehmen der Welt. Nun sollen gleich zwei deutsche Konzerne seine…

SPIEGEL.DE|BY SPIEGEL ONLINE, HAMBURG, GERMANY

 


Prospectiv A-z La liga astora din discutie, noi n-avem acces decat speculand. Opinez ca este genul de re/pozitionare a greilor in lumina super-Tratatelor si ma astept sa mai fi si alte astfel de miscari.

 

Prospectiv A-z .
Ma intreb si daca in lumea super-Tratatelor noi mai avem un recurs impotriva monopolurilor. Cu monopoluri de genul acesta, capitalismul ajunge din urma gradul de concentrare economica ce caracteriza comunismul.

 

Draghi Puterity Teoretic, am mai avea, ca altfel nu ar incerca prin TTIP sa stabileasca noi reguli. 

Apropo, nu spunea Marx ca tarile capitaliste vor trece la comunism tocmai cand vor ajunge in acest stadiu? wink emoticon

 

Prospectiv A-z .
Marx nu era fraierul pe care ni-l reprezentam noi, ca mai toti simpletonii, pana sa descoperima vizionarismul sau in atatea directii. Cresterea concentrarii economice in capitalism TINDE catre realizarea viziunii sale conform careia comunismul ar fi ultimul stadiu al capitalismului. Pentru completarea viziunii, ar trebui sa avem de-a face si cu planificare centralizata a activitatiie conomice--ceea ce se poate observa ici si colo, in negocierile despre cote de productie, rate de schimb si chiar preturi la materii prime.

Se pare ca Lenin & Trotsky au luat marxismul in directia militantismului/revolutiei proletare pentru a cataliza evolutia capitalismului. Acum putem observa cat de greu a fost sa sari din feudalism in comunism, chinezii par a-si fi dat seama la timp. In plus, la Lenin, au mai fost 2 elemente: 1) Mana de ajutor primita de leninisti din partea Vesticilor pentru a rezolva problema flancului tzarist si 2) Aspiratiile de emancipare ale rusilor/sovieti din conditia de periferici ai sistemului mondial de pana atunci. 

Al doilea element de mai sus, nevoia rusilor de a fi luati in serios ca jucatori de prima liga este motorul actiunilor tarziu- si post-sovietice. In opinia mea, prea multi fac eroarea de a crede ca rusii lui Putin vor emancipare in corpore pentru toti perifericii sistemului. 

In sensul determinarii rolului Romaniei in aceste jocuri, am postat aici acum cateva luni cum Papalitatea & Venetia se foloseau de principii Moldo-Valahiei si aspiratiile lor vestice/de aparatori ai crestinismuluii, pentru a-si negica cu Turcia otomana mai bine niste interese. Dupa ce vlaho-moldovenii ajutau prin agitatia lor la rezultate mai bune, Moldo-Valahia reveneau la conditia de moneda de schimb intre occidnetali si turci. Si atunci, ca si acum memorie scurta, pasiuni aprige si toate cele care le stim.

 

Mihai Ion Turcu Calatoream cu acceleratul din Bucuresti spre Transilvania. Era o aglomeratie teribila, coridoarele blocate de calatori fara loc. Insumi aveam loc intr-un vagon Cl.I dar coborasem in garaa Predeal pentru a saluta pe cineva si urcasem in alt vagon decat al meu. A trebuit sa astept gara urmatoare pentru a cobora si urca in vagonul meu.In micul spatiu intre cele doua usi si WC, printre altii erau doi tarani tineri, cu siguranta din Maramures. Stateau fata in fata ignorand total pe cei din jur, unul tinea in mana o glaja din care beau pe rand cu masura si cuviinta aproape solemna, si schimbau din cand in cand cateva vorbe.Dupa o lunga tacere unu a emis urmatoarea sentinta drept raspuns la ceva spus anterior de interlocutor : "Asa e, sa n-ai incredere in nime,sa bagi cutatu-n ei".(?)

 

Smaranda Dobrescu Horinca era de vina, ca altfel, ei nu au atata viteza incat sa scoata repede cutitu`. Glumesc..

 

Mihai Ion Turcu Bausera foarte putin, erau abea la inceputul calatoriei.

 

Smaranda Dobrescu Mergeau la Turda...mai era cale de vreo 6 ore.. Sa tot fie sticla..

Niciun comentariu: