joi, 21 aprilie 2016

Distrugerea sistemului educational

Distrugerea sistemului educational – 7 aprilie 2016


Stefan Kovacs
 shared his post.

 

Sunt și eu un pic curios ce se urmărește cu tot haosul ăsta . De la "resetarea clasei politice" și până la distrugerea sistemului educațional-avem tot felul depersonaje patetice- fie că discutăm de dna. Șercan, dna. Moraru, Tapalagă,Cumpănașu și încă mulți alții care aleargă precum iepurii pe benzedrină, fără morcov și fără niște lucruri concrete și de bun simț. Să resetăm clasa politică ! Dăăă...de unde alții ? Există, au pregătire ? Să schimbăm radical acest sistem de învățământ învechit ? Dăăă...cu ce ? Toată această mișcare browniană- chiar dacă am presupune prin absurd că e motivată de bune intenții- nu face decât să distrugă statul funcțional. Dacă mai adăugăm și Molohul de DNA care înghite nediscriminatoriu pe oricine nu e pe placul cuiva (nu știm cine) deja începe sincer să-mi fie frică.

 

 .
Remarcandu-l recent pe Tichindeleanu aici la Grup, am vazut un clip pe youtube in care el explica resetarea ca o manevra a Dreptei neocoloniale de a-si insusi mesajul de reforma al puterii, mesaj care se auzea traditional din Stanga. Adica hotii striga 'Hotii!'

https://youtu.be/7jVSIq-pYzI

 

 

Ovidiu Tichindeleanu: From Oppositional Coexistence to…

YOUTUBE.COM

 

Stefan Kovacs Să fie și dreapta- dar să știm și noi. Și o dreaptă normală la cap, nu madam Guseth și madam Pippidi.

 

Prospectiv A-z .
Tocmai am scris recent despre Dreapta romaneasca, an echo chamber of neocolonism, care nu tine cont deloc de rigorile liberalismului in context romanesc. Niste impostori de colo-colo, domnule Kovacs, iar noi trebuie sa-i numim ca atare cu fiecare ocazie.

 

Smaranda Dobrescu Resetarea s-a impus la noi odata cu schimbarea guvernului Ponta. In acea multime sa-i spun eterogena, se auzeau insa destul de clar sloganurile lui MM. Aici, D-l Tichindelean are dreptate. Pe de alta parte, asa dupa cum spune un filosof francez contemporan, "nu poti critica islamismul de pe pozitii crestine ci poate doarde pe pozitiile atee sau agnostice", asa si D-l Tichindeleanu face critica de pe pozitiile unui political corectness impins la extrem..

 

Prospectiv A-z .
Poate pentru ca Tichindeleanu doreste sa-si pastreze un modicum de consistenta a mesajului/demersului.

Nu stiu ce filozof francez contemporan a spus prostia aia, "nu poti critica islamismul de pe pozitii crestine ci poate doarde pe pozitiile atee sau agnostice," insa reflecta relativismul care ne duce catre paralizie/nihilism. Trebuie sa ne asumam crezurile, nu suntem chiar toti Ba'hai.

In timp ce noi ne lasam paralizati, fundamentele pe care s-au construit valorile noastre ne sunt puverizate, iar fructele valorilor insusite fraudulos de oameni care stiu mai bine/cred mai mult.

 

Stefan Kovacs Discutăm atunci despre un fel de nihilism "de dreapta" pentru că dreapta tradițională- de la Catargiu Barbu și până la actualul domn Trump își cunoaște totuși interesele.

 

Prospectiv A-z . 
Domnule Kovacs, nihilismul Dreptei neocoloniale are ca obiect numai tintele neocolonialismului. Subiectul dela centru stie foarte bine ca nihilismul e numai pentru fraieri, centrul fiind definit tocmai de adeziunea la crezul neo-conservator/liberal.

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z nici eu nu sunt Ba`hai si chiar imi aduc aminte ca am criticat ideea bratelor deschise fata de refugiati, neconditionat, situandu-ma de partea Anei Blandiana. poate printre putinii oameni care se considera de stanga si au facut acest gest de less-political corectness.

 

Prospectiv A-z .
Poate ca Tichindeleanu, in tineretea lui, inca mai crede intr-o Stanga consistenta/fara contradictii. Ar fi culmea ca oamenii trecuti de o varsta sa mai creada orbeste in doctrine. Mai cu seama romanii cu experienta ultimilor 26 ani.

Niciun comentariu: