vineri, 31 iulie 2015

Ce intrebari pentru stanga au reiesit din dezbaterile asupra Greciei?

Ce intrebari pentru stanga au reiesit din dezbaterea asupra Greciei? – 30 iulie 2015
Smaranda Dobrescu

Din ultima si cea mai dura negociere a creditorilor cu reprezentantii Greciei au reiesit doua idei clare privind puterea Uniunii:
1.The ECB As A Powerful Political Decision Maker – Again!
2."The Troika Is Dead, Long Live The Euro Group"!
Adica, in alte cuvinte, politicul, ca politicul, Ununea e condusa de finantisti si prin extrapolare, lumea e condusa de marea finanta, lucru cunoscut de altfel dar confirmat zilnic prin noi si noi gesturi definitive:

Questions For The Left From The Greek Debacle

Ronald Janssen revisits the Greek debacle and raises two important questions the European Left must face.

socialeurope.eu|De Ronald Janssen

 S.D  Mergand pe linia asta ma intreb cine va avea cuvantul hotarator in parafarea TTIP? Ca doar nu sindicatele!! Efect nebanuit si tarziu al globalizarii sau semn al decaderii altor valori mult pretuite in teorie?

 

  Preda Mihailescu Cetateanul de rand habar nu are ce se negociaza in TTIP. Citeam acum catava vreme ca in Canada au avut loc vreo 30 de litigii in care concerne americane care se impiedicau de legea Canadiana mai protectoare a naturii, au primit castig de cauza si implicit incalcarea legii tarii, in virtutea unei clauze de genul "impiedicarea relatiilor comerciale", din tratatul gen TTIP nord - american. Exemple din acestea nu apar in presa mare!

  S.D  Si Europa are legi mai protective de mediu decat in SUA. De acum concernele americane vor merge pe o aparare standard si vor indica jurisprudenta si in Europa.

 

  P.M  GMO va fi primul cal de bataie si cel mai nociv. Nociv este in preeriile americane - cu atat mai mult in Europa dens populata!

  S.D  Vor fi si probleme privind Codul muncii si drepturile lucratorilor, diferite de la tara la tara. Ma indoiesc ca se vor uniformiza cerintele la nivelul Frantei sau Germaniei care au Coduri protectoare fata de angajati. E ca si cum am aplica regula cmmmc.

Niciun comentariu: