marți, 7 aprilie 2015

"Statele baltice, Polonia şi România sunt Calul Troian, care subminează...”



"Statele baltice, Polonia şi România sunt Calul Troian, care subminează...” – 16 martie 2015
Octavian Lupu
Domnule ce tari suntem: pe de o parte dictam agenda NATO si UE iar pe de alta parte subminam politica externa a UE, asta fiind si motivul pentru care am intrat in UE. Sa-i traiasca frantuzoaica si inca un rand de vodca pentru dl. parlamentar rus. M-a facut sa ma simt mandru ca sunt roman!


Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat ruse, Aleksei Puşkov (foto), a calificat luni statele baltice, Polonia şi România drept un "grup...
antena3.ro
 Smaranda Dobrescu Totul a pornit de la declaratia lui Ponta din 2014 de la Alba iulia conform careia unirea cu R. Moldova va avea loc. Eu nu stiu de e adevarat, Puskov asa graieste..

  Loredana A. Ştirbu Domnule dar sunt mândră şie eu. Se vorbeşte de noi de ţara noastră şi nu de hoţii şi ţiganii noştrii
  Octavian Lupu Ma indoiesc ca intre ceea ce spune Puskov si ceea ce a spus Ponta exista vreo legatura. Ceea ce vrea Puskov este inducerea ideii (destul de veche de altfel) ca SUA doresc implozia UE punand in opozitiei noile state intrate cu intemeitorii uniunii. Pe cand, nu-i asa Rusia vrea o Europa puternica si unita. si plina de gaze.
  O.L  Distinsa doamna, faptul ca Puskov nu vorbeste de hoti si de tigani nu inseamna ca nu gandeste despre noi in termenii astia. Din fericire pentru el este lipsit de "subtilitatile" lui Rogozin.
  Mihai Ion Turcu Nu sunt sigur asupra formularii dar Domnul Ponta a spus ceva care putea fi inteles ca afirmarea unei cointe dar si ca afirmarea ueni sperante. In principiu politicienii de varf trebuie sa se abtina in asemenea chestiuni, de la exprimari insuficient precise.
  S.D  "UNIMEDIA reamintește că Premierul Victor Ponta a declarat în discursul său din 12 septembrie rostit în cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, că angajamentul său adresat românilor este să realizeze a doua oară marea unire a României. „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. (…) Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a declarat Victor Ponta."
http://unimedia.info/.../puskov-a-dezvaluit-visul...

Visul României este să aibă propria sa zonă de...
unimedia.info|De UNIMEDIA
  L.A.S  cine nu are visuri de mărire?
  S.D  Cand sta la granita de est sa izbucneasca cine stie ce suparare, nu ar fi rau sa te gandesti de doua ori inainte de a face declaratii care sa dinamiteze situatia, doar pentru a obtine vremelnice aplauze.
  Prospectiv A-z .
Am sa includ in intregime textul mai jos pentru ca arata ca rusul suna ca ecoul lui Rumsfeld de acum mai bine de o decada:


<<Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat ruse, Aleksei Puşkov (foto), a calificat luni statele baltice, Polonia şi România drept un "grup de ţări cu comportament agresiv", care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia, relatează agenţia TASS, conform mediafax.

Parlamentarul rus a afirmat că statele baltice şi Polonia sunt un "cal troian" care subminează valorile Uniunii Europene în beneficiul unor interese ostile continentului.

"Acestea sunt ţările care, în realitate, fiind susţinute de SUA, reprezintă «calul troian» care schimbă aparenţele Europei nu în conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afară şi care sunt ostile Europei", a declarat el astăzi în cadrul unei dezbateri în Parlament, cu tema "Rusia-UE: cine beneficiază de pe urma respingerii parteneriatului strategic?".

"Aceasta este Europa care, în mare măsură, este subordonată fundamentelor anglosaxone, în care politicile faţă de Rusia depind în mod bizar de un grup de ţări est-europene cu comportament agresiv, mă refer la statele baltice, Polonia, România şi altele, care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia", a menţionat Puşkov.

"Cred că, în urmă cu ceva timp, statele baltice şi Polonia au fost aduse prompt în NATO şi UE, iar unul dintre scopuri a fost ca ele să joace acum acest rol", a adăugat parlamentarul rus.

"Integrarea acestor ţări în Uniunea Europeană şi NATO a fost o strategie pe termen lung a SUA şi a celor pe care se bazează în Europa pentru a submina independenţa Uniunii în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia, lucru care devine evident acum", a mai spus Puşkov. >>

Atunci, sa ne amintim, Germania, Franta si Rusia s-au exprimat impotriva interventiei in Irak. Lucru care poate ca i-a costat politic liderii primelor 2 tzari. Numai ca Chirac s-a exprimat ca tarile est-europene pierdusera o ocazie sa taca atunci cand si-au declarat suportul pentru interventia americana.

Daca este adevarat, se pare ca obstacolul integrarii EUropene, care sa rezulte intr-o entitate cu alte perspective/interese decat ale sistemului mondial, este tocmai extinderea pentru a cuprinde entitati atat de diferite si manevrabile dela distanta. Sa fie UE-27 un vis sau o neimplinire pe fondul realizarii de catre cei mici ca-s folositi ca hartia pe care se sterg la guri dupa ospatz cei mai europeni?!

Sa ne intoarcem la rus. Acesta fie spune un truism, fie lanseaza o shoparla. Shoparla care ar legitimiza niste actiuni--inclusiv unele nu tocmai EUropene al centrului. Intrebarea devine: Daca este un truism, unde-s vocile centrului EUropean, mai ales cele in ecou cu ale lui Chiarc/Schroeder?
  P.A-z  .

via Luminita Branco
"Bismarck’s policy in the case of modern Ukraine would be for Berlin to act as a trusted and neutral arbiter of European politics, and not just as a trans-Atlantic outpost."
" The often neurotic policy of Berlin after Bismarck’s dismissal reminds one of the aggressive style of the likes of Victoria Nuland and John McCain today. Looking at Germany from 1890 to 1914, one sees striking parallels with today’s U.S. neoconservatives. The obsession with Russia as the enemy is one similarity. After Bismarck’s dismissal, Russia was depicted in the media of the German Empire in darkest colors, as backward, aggressive and dangerous. If we take today’s Western mainstream media – including those in Germany – this image has just been reinforced: the dangerous, backward, and aggressive Putin Empire."

https://www.chroniclesmagazine.org/bismarcks-system-of.../
In an interview for the German news magazine...
chroniclesmagazine.org
  Mihai Ion Turcu Retinem ideea americana potruvut careia controlul asupra unui agregat continental poate fi realizat prin controlul direct asupra marginilor sale, maritime in primul rand, idee care explica interesul special al SUA pentru Romania , indiferenta ca atare statelor unite dar importanta ca granita a UE si Granita catre FR. cu iesire la Marea Neagra sau Polonia, cu iesire la mare in nord. Teoria ruseasca privind conditia de "cal troian" a Romaniei pentru integritatea UE este manipulare din arsenalul psihologic premergator unui posibil razboi. De altfel intruziunea politica a FR in spatiul balcanic dar si centraleuropean , Ungaria, ca si dobandirea suprematiei maitime in Marea Neagra, iata acuma o mare desfasurare de forte in marile nordice, este in filozofia controlului periferiilor si coastelor maritime. Logic ar fi ca FR sa anexeze regiunea Odesa (incluzand Insula Serpilor , legal a Romaniei, si Buceakul, legal al RMoldova) . Disconfortul Germaniei privind in fapt fortele americane din Germania si firectivele americane, o stare de fapt, si interesele de bune relatii cu FR, sunt evidente. Romania nu are anvergura necesara (acuma nici cat mai ieri) pentru a avea relevanta geopolitica, are temeri justificate atat privind extensia FR cat si politica concilianta a Germaniei, ambele perspective cu semnificatie pentru Ungaria care nu ezita sa faca tot posibilul pentru destabilizarea interna a Romaniei.In aceasta situatie ne putem apara doar prin alianta cu SUA.

Niciun comentariu: