marți, 10 februarie 2015

Ponta vrea banii celor din diaspora!



Ponta vrea banii celor din diaspora! – 30 ianuarie
Nicoleta Surdei
Victor Ponta !!!! te-ai timpit de tot !!!! Asta e guvernare social-democrata, zici ? Sa impovarati si mai mult spinarea familiei romanului, familie fara perspective, fara sanse, fara respect din partea autoritatilor, fara.... Personal ma chinui cum Hristos pe Cruce sa SUPRAVIETUIESC din 800 ron / luna, dupa ce platesc darile la Stat raman cu 150 ron pt hrana copilului meu / luna ! Ai impresia ca nu as fi crapat demult daca nu ma ajutau surorile plecate la munca prin bejenie ? NOI NU CERSIM ! Muncim oriunde gasim un amarat de loc de munca, muncim !!!!
Cu impozitarea marilor averi NU esti deacord, cu confiscarea marilor averi nejustificate NU esti deacord - dar incovoiem pana la pamant spinarea romanului !!!
Se pune presiune pe Statul social argumentandu-se criza economica - a naibii criza economivca ce pe voi, cloaca politica NU va afecteaza niciodata !
De ce sa-ti cotizeze tie la Buget amaratii ce se spetesc prin bejenie, care spala babe la cur si si-au lasat familiile destramate , copilasii in grija bunicilor !!!! Asta e IPOCRIZIE !!!! Unde dracu sunt banii din averi nejustificatye ale voastre, ale pacalicilor de va ziceti politicieni ?!! cere de la sebi ghita bani, de la udrea, cocos, basescu, etc NU de la amaratii care trimit bani in tara ca sa ne putem cumpara cei ramasi rechizite, medicamente, hrana .. !!!! Sunt copii care s-au sinucis de dorul parintilor, altii au luat-o pe cai gresite data fiind destramarea familiilor, sunt bunici care nu-si pot cumpara medicamente din pensia amarata pt care au muncit ani de zile si au cotizat ani de zile la Buget, sunt amarati care lucreaza pana pica din picioare prin strainatate pe 900 euro din care 3 - 400 euro ii dau numai pe chirie si restul il trimit in tara sa poata SUPRAVIETUII cei ramasi care chinuie !!! De la rromii cu palate cat ziceti ca ati strans la Buget ? Ca astia nu platesc nici impozite, taxe, nimic iar voi aveti nevoie de voturi;le lor si tolerati !
Este una din cele mai PROASTE decizii / idei pe care ati putea sa o luati dar si care v-ar costa f mult ( iesirea romanilor in strada, adio voturi pe viitor, sinucidere politica ). Banii CELOR CE MUNCESC IN DIASPORA vin in tara, merg la consum, voi NU sunteti in stare sa stimulati consumul !
Pai nu va laudati voi pana mai ieri ca ati incasat mult mai mult la Buget ? Pai nu va fluturati voi pana mai ieri grija si mila fata de TOTI romanii ??!!! Romanii au plecat in straiatate sa chinuie ca sa poata supravietuii familiile lor, din cauza voastra, a politicienilor , a celor care nu faceti foamea si huzuriti prin localuri de lux, care aveti bone la copii si guvernante... !!!!! NU aveti rusine !!! Prostia COSTA !!!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19240415-ponta-daca-ce
PUNE MANA SI CITESTE SI IA NOTITE, PONTA ( NU NE MAI LUA DE PROSTI !!! ) :
În contextul crizei economice actuale, la nivelul UE, au apărut o serie de nuanţări ale Modelului Social European, ca element esenţial pentru existenţa şi dezvoltarea în continuare a construcţiei europene. Astfel, datorită unui complex de factori, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei, reducerea producţiei industriale (şi transferarea acesteia în state mai puţin dezvoltate), extinderea UE, creşterea gradului de integrare politică, apariţia unor noi forme de individualism şi de putere a consumatorului şi creşterea migraţiei extra-europene, statul bunăstării original se transformă într-un stat al bunăstării „modernizat” sau „flexibilizat”.
Accentul este pus mai ales pe sistemele publice de sănătate, educaţie, cercetare şi cultură, corelate cu flexibilitatea pieţei muncii. Se încearcă o îmbinare cât mai fericită între principiile fundamentale ale coeziunii sociale şi competitivităţii, astfel că protecţia socială este condiţionată de eficienţa economică, fiscalitatea este menţinută la un nivel ridicat dar este corelată cu un nivel ridicat al investiţiilor, iar noile tehnologii încep să ocupe un rol din ce în ce mai important. În acest sens, Agenda 2020 se bazează pe susţinerea următoarelor măsuri de perspectivă:
Promovarea unei economii bazate pe cunoaştere, prin susţinerea cercetării şi inovării în domeniile care încurajează dezvoltarea: securitatea energetică, transporturi, schimbări climatice, reciclare, sănătate, schimbări demografice.
Regândirea sistemului educaţional, în sensul axării programelor pe creativitate, inovare şi spirit antreprenorial, prin asigurarea accesului la educaţie al copiilor din familiile defavorizate şi digitalizarea şcolilor pentru un mai bun acces la informaţii. De asemenea, este prevăzută formarea unui un număr suficient de absolvenţi ai universităţilor de ştiinţe exacte (matematică şi inginerie), în paralel cu promovarea uceniciilor şi stagiilor de practică. La nivel naţional, în fiecare stat membru UE trebuie instituit un cadru naţional de calificare în funcţie de nevoile pieţei muncii şi trebuie sprijinit un program de învăţare şi formare continuă, dar şi de îmbunătăţire a cunoştinţelor şi competenţelor.
Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, prin implicarea femeilor, tinerilor, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi şi imigranţilor pe piaţa muncii, prin elaborarea de politici de incluziune socială şi de combatere a discriminării, adoptarea unui Pact European al Salarizării care să stabilească nivelul venitului minim garantat pentru cetăţenii europeni şi adoptarea unui model european de contracte colective, care să asigure securitatea socială a lucrătorilor. Promovarea de politici ale migraţiei care să asigure în mod liber o acoperire eficientă a nevoii de lucrători pe pieţele muncii din statele membre, folosind avantajul pieţei unice în acest domeniu.
Asigurarea sustenabilităţii financiare pe termen lung a sistemelor de protecţie socială şi de pensii. Aceasta presupune îmbunătăţirea accesului la sistemele de sănătate, la centre de îngrijire a copiilor şi persoanelor aflate în întreţinere, reconcilierii vieţii profesionale cu viaţa privată, prin creşterea responsabilităţii sociale a companiilor, promovarea inovării sociale în rândul grupurilor cu un grad de risc ridicat (familii monoparentale, femei în vârstă, minorităţi, persoane cu dizabilităţi sau persoane fără adăpost).
Investiţii publice în domeniul sănătăţii. Unul dintre obiectivele Uniunii este asigurarea unui nivel de viaţă decent pentru toţi cetăţenii, ceea ce include şi dreptul la îngrijire preventivă şi tratament medical. Finanţările europene pot fi utilizate în domeniul sănătăţii pentru dezvoltarea infrastructurii şi eficientizării serviciilor de sănătate, pentru cercetare-dezvoltare-inovare, pentru susţinerea cunoaşterii şi societăţii informaţionale (IT&C), pentru informare şi comunicare, pentru prevenţie şi avertizare, pregătirea resurselor umane, eliminarea inechităţilor accesului la serviciile medicale, medicina muncii, îngrijirea sănătăţii persoanelor vârstnice.
Menţinerea unei ponderi importante a Politicii de Coeziune a UE în cadrul bugetului comunitar. Ţările şi regiunile mai puţin dezvoltate trebuie să fie principalele beneficiare ale fondurilor de coeziune, ca expresie a solidarităţii Uniunii cu toţi cetăţenii ei.
2. Situaţia statului social în România. Date recente
Cei care au citit Constituţia noastră, ştiu că România este definită ca “stat social”. Articolul 47 spune că statul trebuie să asigure, prin măsurile economice şi sociale, un nivel de trai decent pentru cetăţeni şi, în acelaşi timp, că drepturile sunt pentru toţi cetăţenii, fără discriminare. Mai mult, există şi obligaţia de solidaritate a statului faţă de cei mai dezavantajaţi. De asemenea, drepturile sunt „legate” de obligaţii (în drept se spune ca sunt corelative). Ce înseamnă asta? Că, dacă ţi se retrag unele drepturi, dispar şi obligaţiile ataşate. Altfel spus, când o autoritate publică anunţă ca statul nu îi poate ajuta pe toţi cetăţenii, le oferă celor pe care nu-i ajută libertatea de a nu mai respecta obligaţiile pe care le au faţă de stat. Cu alte cuvinte, desface “contractul social”, cel care face ca această ţară să fie o societate cu reguli şi cu responsabilităţi.
https://nastase.wordpress.com/…/statul-social-%E2%80%93-re…/
Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca o contributie de doar zece euro a celor trei milioane de romani care se afla in afara granitelor ar fi benefica pentru sistemul...
hotnews.ro
  Smaranda Dobrescu Nicoleta, pe scurt: Daca romanii din strainatate au contract de munca atunci platesc in tara respectiva contributiile totale si nu se poate face dubla impunere niciunde, nicaieri. Pensia si-o vor lua conform directivei care cumuleaza in momentul pensionarii, oriunde va avea ea loc toate stagiile de cotizare. Daca acei romani nu au contract de munca ( vai mama lor!).ca sa-i poti taxa pe lege ar trebui sa o faci la cuantumul venitului. Pune-i sa-si declare venitul si- patronii respectivi ii vor zbura cat colo. Daca vrea doar 10 euro pe luna de la fiecare, e curios cum ar suna justificarea legii respective. E o chestie aruncata, asa, "la vrajeala" sa se vada ca exista preocupari.

  Andrei Alexandru Ponta e un tip ranchiunos. Ideea asta ”deșteaptă” i-a venit ca pe un fel de răzbunare că a pierdut alegerile în diaspora. Cei care nu-l vor trebuie pedepsiți. Din ”micul Titulescu” a devenit ”micul Stalin”.
  Prospectiv A-z .
Sa mai citim odata: "a spus Ponta, la o dezbatere organizata de Fundatia Friedrich Ebert cu tema 'Strategia Nationala privind Incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei 2014-2020'." Ponta a citit de pe... invitatie.
  P.A-z  .
Se spune ca nu trebuie sa fie taxare fara reprezentare, desi asta-i mai mult asa de sanchi. Probabil ca Ponta vrea sa aplice reversul, sa nu fie reprezentare/votare fara taxare--cetatenii americani platesc taxe si in SUA, pe venituri mai mari decat un barem, chiar daca locuiesc, munces si platesc taxe in afara SUA, un caz extrem de rar si oricum nu prea productiv. O avea dl. Ponta ceva in cap, dar nu s-aduna daca dansul se bazeaza pe contributiile la sistemul fiscal din partea emigrantilor.

Vad ca acest domn cauta venituri fiscale in moduri foarte convolute si nu acolo unde-s banii--multinationale, taxa progresiva, redevente etc. Ca si reducerea CAS...

Iata un exemplu de unde dai cu Stanga romaneasca si cum tot neoliberal crapa:
http://www.cotidianul.ro/guvernul-a-strans-cu-4-miliarde.../
Administraţia Naţională a Finanţelor Publice a strâns...
cotidianul.ro
S .D  Care e impactul asupra colectarii a reducerii TVA la paine, de exemplu? Ce evaziune a scos la suprafata? Care e impactul reducerii CAS la angajator asupra cresterii investitiilor si a locurilor de munca?Avantajul ar fi ieftinirea painii. Mi se pare mie sau ea revine incet la pretul ante?
  P.A-z .
Vad ca subiectul celor 10 euroi pe cap de emigrant a trezit patimi in romanitatea internauta.


Pentru inceput, nu vad rostul insistentelor cu care i se atribuie lui Ponta o intentie sau alta, porumbelul i-a zburat si nu da semne ca s-ar intoarce.

Apoi nu vad o problema cu o taxa de solidaritate a emigratiei; in excesiva majoritate a cazurilor, am luat cu toti mult mai mult dela Romania decat vom putea da vreodata inapoi.

Problema e alta: N-am ABSOLUT niciun chef sa trimit bani pe care un guvern nominal de Stanga sa-i risipeasca tinand nivelul redeventelor statului atat de jos, o taxa unica si mica pe profit (citeste, neprogresiva) si facand alte cadouri multinationalelor cum ar fi reducerea CAS etc. Spun un guvern de Stanga caci unul de Dreapta nu ridica noi taxe nici cand trebuie s-o faca.

Acum stiu ca se poate adauga si oful furaciunilor, dar cine astepta sa trimita bani intr-o Romanie curata si-a gasit o scuza sa nu mai trimita vreodata. Sigur, n-as trimite acesti bani stiind ca la putere se afla un regim mafiot ca al lui Basescu, dar nici n-as astepta pana la eliminarea pe de-a'ntregul a coruptiei.
Mihai Ion Turcu Un guvern de stanga, doctrinar, nu este cazul guvernuui Ponta, in Romania, cum se prezinta ea acuma, ar trebui sa se concentreze pe problemele "muncii", locuri de munca inclusiv prin investitii de stat, si pe regementari echiabiele ale raporturilor de munca. Daca "suna comunist' amintm ca socia-democratia deriva din marxism

Niciun comentariu: