duminică, 6 august 2017

relațiile de producție capitaliste elimină micile gospodării țărănești

"Confruntate cu uriașele energii generate de producția capitalistă, fermele mici și mijlocii sunt strivite, fiind pur și simplu imolate. Fermele uriașe înving micile încropeli agricole: ʻ…Proprietatea de pământ mică și mijlocie a fermierilor, temelia întregii orânduiri politice a Americi, este învinsă încetul cu încetul de concurența fermelor uriașe; în același timp, în regiunile industriale se dezvoltă pentru întâia oară un proletariat numeros și o concentrare fabuloasă a capitalului [ii]ʼ. O repetă și în Muncă salariată și capital: relațiile de producție capitaliste elimină micile gospodării țărănești [iii]."
Am fost week-end-ul trecut, 09-10 Iulie 2017, la Dăbuleni. Căldura sahariană grăbea producțiile de pepeni, lubenițele de Dăbuleni fiind înșirate de acum kilometric pe șoseaua ce duce spre nord, spre Caracal, vechiul oraș al…
apcrc.ro
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Pentru export, e nevoie de o asociatie care poate reprezenta mai bine interesele si poate negocia conditii si preturi. Potentialul remarcabil agricol al tarii e departe de a fi exploatat. Pe de alta parte daca agricultorul independent ar mari preturile de pe piata romaneasca ca sa obtina si un profit oarecare, importurile, ceva mai ieftine vor concura produsele romanesti. E adevarat ca daca agricultorii nostri vor continua sa produca marfa curata, fara chimicale, nu putini romani nu vor pregeta sa o cumpere chiar dand un pret ceva mai ridicat.
In materia vinurilor ma tot intreb de ce piata americana sau pietele nordice dispun de vinuri din Moldova, iar ale noastre lipsesc cu desavarsire....
 
 
Doina Nicolescu
Doina Nicolescu Individualismul taranului roman este construit vreme de cca 2000 de ani si nu poate fii desfiintat usor. 50 de ani de comunism au indus respingerea ideii de asociere a micilor producatori, singura lor sansa de supravietuire in ziua de astazi. Suplimentar inteleg si frica taranilor fata de o cedare a autonomiei lor.
 
 
La gouvernance Macron: «Le régime qui s'annonce sera probablement un des pires depuis la Seconde Guerre mondiale. Pourtant, la France n'a jamais été aussi riche.» Gérard Filoche
Source de la vidéo : La Relève et La Peste
Lisez «Introduction inquiète à la Macron-économie» : http://amzn.to/2rW9yOI
Macron Governance: " the regime that will be announced will probably be one of the worst since world War II. Yet France has never been so rich." gérard filoche
Source of the video: La Relève et La Peste
Read "Introduction to the macron-economy": http://amzn.to/2rW9yOI
 
 
Bochis Borşanu Alexandru Silviu
Bochis Borşanu Alexandru Silviu E clar ! Macron ăsta e sigur defect! Anormal, sigur! Ați lua nevastă mai bătrână ca mama ta, nu e o bravură, o faptă de aplaudat, ci o deviație psihică. O fixație anormală. Să ne așteptăm la surprize !
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Nu că ar fi vreun sfânt/înțelept, dar pt. nevastă nu poate fi învinuit. El era adolescent și cu siguranță ea nu avea vârsta și chipul de acum.


Flavius Chircu
Prospectiv A-z

De aici ar trebui pornit. Cand te gandesti ca prim-ministrul tarii era un fost agronomist... Cum mai sminteste Dumnezeu oamenii/natiunile!


http://www.zf.ro/.../salarii-mici-romania-vrem-angajam.../
 
 

Niciun comentariu: