duminică, 6 august 2017

Nu suntem buricul pamantului

Bochis Borşanu Alexandru Silviu to JUSTITIE -DREPTATE SI ADEVAR.
O GAFĂ ENORMĂ! INTERZICEREA SURVOLULUI aeronavei cu care călătorea ROGOZIN - vicepremierul rus.
................
O gafă impardonabilă a politicii externe a României.
De unde știa România că într-un avion de linie se află Ben Laden sau Rozin, provocatorul rus ?
Un avion în survol nu comunică Centrului de dirijare ACC al țării survolate, se identifică, comunică planul și aprobarea de zbor, decât nr. pasagerilor. Dacă face escală da, lista de pasageri se prezintă organelor de control.
Deci puteau să afle despre Rogozin:
1.- Rușii au comunicat intenționat că la bord este Rogozin, pt. a crea disensiuni cu românii;
2.- Rogozin e urmărit de americani și agentul CIA a comunicat că e în cursa asta. S-a comunicat MAE care a interzis survolul.
3.- ACC de la decolare, intenționat, a comunicat un VIP la bord, cum se obișnuiește, ce trebuie anunțat la aeroportul de aterizare;
4.- Noi avem surse, care ne-au comunicat. …..
În oricare din situație noi nu trebuia să oprim survolul pe culoarul peste România.
Am „obținut” :
-. Ostilitatea moldovenilor ce erau în avion;
-. „Provocarea” pașnicilor ruși, pe care îi persecutăm, și îi provocăm la contramăsuri;
-. Alterarea climatului de „pace aparentă” între Rusia și o țară NATO;
-. Posibile măsuri de retorsiune și expulzarea unor diplomați români din Rusia;
-. „Justificarea” staționării Armatei a XIV-a la Tiraspol, ………… etc.
Diplomația română este f. slabă, aservită, pentru a provoca, cu consecințe neprevăzute pentru relațiile cu Rusia.

De ce ungurii și polonezii nu au interzis survolul ??
Pentru că gândesc ! Și nu sunt slugi necondiționat !
Anna Zelinski
Anna Zelinski Meleșcanu mai există? Și dacă nu aveau rezervă de carburant pt. ocolul făcut 
 
 
Dorin Dinescu
Dorin Dinescu Oameni buni....rusul asta sustine separatistii rusi care se agita la Tiraspol. Despre CE vorbim aici?!?....voi stiti ca in Rep Moldova sunt zone f multe unde se refuza comunicarea in limba "moldoveneasca" cu toate ca Este limba oficiala?
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Este vorba de viețile unor oameni, orice limbă ar vorbi.
 
 
Cosmin Matei
Cosmin Matei din ciclul "stiati ca" varianta pentru nationalisti:
- structura etnica din Basarabia a fost alterata grav de-a lungul perioadei "rusesti" astfel incat exista in momentul de fata un procent serios de populatie rusa si rusofona? (orice agitare brusca ar duce la ceea ce s-a intamplat in ucraina)
- tiraspol si transnistria sunt dincolo de nistru (doh!) si istoric nu fac parte din basarabia?
 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z

Domnule Dorin Dinescu, pe logica asta, ce cauta Viktor Orban an de an in Romania?


Daca Romania ar putea face ceva definitiv Rusiei, sunt deschis pentru evaluarea unei asemenea optiuni. Doar a-i intarata pe rusi inseamna sa ti-o furi la un moment dat, cu dobanda si castig, cum se spunea odinioara. Altfel, politica romaneasca externa vis a vis Rusia ramane la nivelul basist, tot sicanam in timp ce capacitatile de aparare sunt puse pe butuci chiar de catre (fratele) agitatorului sef.

P.S. V-ati gandit vreodata la romanii care survoleaza vreun spatiu aerian controlat de rusi? Sau pe acestia ii trecem la ghinioane...

P.P.S. Moldova nu cumva a fost pierduta cel mai tarziu cand Romania a devenit, impreuna cu Bulgaria, anti-exemplul integrarii EUropene? Acest lucru ar fi trebuit sa devina mai clar odata cu cotitura ukrainiana.
 
 
Dorin Dinescu
Dorin Dinescu Trebuie declarat persoana non grata orice individ care prin actiunile sau declaratiile sale afecteaza sau influenteaza integritatea Romaniei .
Argumentul ca erau copii si civili la bord si CA avionul nu avea carburant e o vrajeala. Voi aveti timp sa cr
edeti ca avionul acela a plecat in zbor cu rezerve insuficiente ?!?
Sunt total impotriva ideii de a avea o relatie proasta cu vecinii si Mai ales cu Rusia care Este o piata imensa de desfacere dar trebuie sa le dam peste bot atunci cand isi baga nasul in oala noastra. Dpdv militar suntem asigurati de fratele cel mare, pe moment. Daca fratele cel mare pleaca.......ne imprietenim cu Rusia::)))
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Dorin Dinescu, cu acest mod de a gândi, care din nefericire nu doar că nu este singular dar este cunoscut în exterior, vrăjeala este ceea ce numești apărare de fratele mai mare. Și după cum România are o rană deschisă, Basarabia, și un vecin perseverent care dorește să deschidă alta, teamă îmi este că vorbele lui Petre Țuțea sunt adevărate.
 
 
Dorin Dinescu
Dorin Dinescu Anna Zelinski...baza militara de la Marea Neagra nu Este o vrajeala, este un element care ne garanteaza securitatea chiar daca securitatea asta nu este asigurata de dragul nostru ci este pt a garanta afacerile occidentului in Romania. America nu este o fecioara neprihanita dar daca bunicii dumneavoastra si ai mei au tot privit cerul asteptand sa vada avioanele americane venind ma gandesc la faptul ca nu erau foarte fericiti sa manance painea cu rusul. Cum e mai bine? Nu stiu sa va spun, stiu doar ca suntem o tara mititica si ca trebuie sa ne descurcam cumva pe langa greii planetei. Nu suntem buricul pamantului, asta stiu sigur.
 
 
Bochis Borşanu Alexandru Silviu
Bochis Borşanu Alexandru Silviu Dorin Dinescu Habar nu aveți că 500 de rachete rusești sunt setate să fie lansate spre Deveselu. ....... Știi câte rachete cu rază medie de acțiune au rușii ?? Îți spun eu : 8500 ! Pe bombardiere, pe portavioane, pe submarine, și la sol. ...... Citește despre SATAN 2 cum au denumit-o americanii, să vezi dacă mai dormi la noapte.
 
 
Dorin Dinescu
Dorin Dinescu Bochis Borşanu Alexandru Silviu stiu ca Rusia are un arsenal impresionant dar tot atat de bine stiu ca NATO are capacitati militare capabile sa descurajeze o actiune militara din partea vecinilor rusi. Trebuie luat in calcul faptul ca Rusia nu va elibera tot acest arsenal exclusiv impotriva Romaniei iar daca o va face nu trebuie sa uitam ca SUA si partenerii NATO au armament in afara Romaniei, au atat armament cat sa ma faca sa am o 
 
Flavius Chircu
Prospectiv A-z


"ne garanteaza securitatea chiar daca securitatea asta nu este asigurata de dragul nostru ci este pt a garanta afacerile occidentului in Romania"

In cazul asta, chiar ca nu-i nicio sansa pentru ca Romania sa redevina buna pentru romani. Cum ar incerca vreun guvern sa intreprinda ceva in folosul romanilor care ar fi perceput ca daunator afacerilor occidentului (de exemplu, taxarea multinationalelor), cum i s-ar aminti ca Romania depinde existential de securitatea asigurata din exterior.

Cred ca locuitorii unei tari de margine ar face bine sa reflecteze si la atitudinea celor doua Germanii in timpul Razboiului Rece. Germanii au inteles ca un conflict AL ALTORA s-ar fi putut purta pe teritoriul lor, ei fiind victime sigure. In cazul unui conflict nuclear, chiar restrans, Germania ar fi devenit rapid o zona interzisa vietii umane cum o cunoastem si apreciem. Politica germana, de ambele parti ale granitei, pare sa nu fi pierdut acest aspect din calcul, chiar si in cazul lui Kohl https://www.google.com/search...

Alternativ, exista un film pe care l-am mai recomandat aici si in care este ilustrata relatia sinuoasa a germanilor pe tema rachetelor: https://www.amazon.com/.../ref=acr_dpinstantvideo_see_all...

La momentul de fata, se pare ca pariul american, cel putin pana la Trump deocamdata, a fost ca Rusia foarte slabita ar ceda presiunilor occidentale care ar escalada CONTROLAT pana in pragul razboiului cald. Numai ca, iata, EUropenii vechi considera ca s-a mers deja prea departe--interese afectate care lovesc cu atat mai dur in timp de Criza. Noii EUropeni nu pot oferi decat teatru de razboi, asta in cazul in care n-ar ceda nervi... Ce castiga noii EUropeni din pariul rusesc? Cu siguranta nici cat RFG pe timpul Razboiului Rece.

La alt nivel as spune ca acum ar fi momentul ca liderii Romaniei sa ceara emancipare (inclusiv economica) pentru a putea face din flancul romanesc al NATO mai mult decat scanteia unui eventual conflict atotmistuitor. Numai ca romanii nu cer nimic, iar vizita recenta a ambasadorului la Justitie mentine o vulnerabilitate profunda in sensul potentialului crescut de razboi intern la Bucuresti.

P.S. Ma bucur ca putem gazdui puncte de vedere atat de diverse, mai cu seama cat timp argumentam civilizat. Va multumesc tuturor celor astfel angajati.
 
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Și o țară mititică, chiar mă înduioșați, are nevoie de demnitate. PS. bunicii mei (de altă etnie) nu-i așteptau pe americani. Dar nu de aici mi se trage neâncrederea că Deveselu nu este ceea ce pare.
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Indiferent de aspiratiile bunicilor si de suferintele parintilor, Deveselu nu ar fi trebuit sa gazduiasca nimic din ce ne-ar putea periclita securitatea si pacea. Formal, MAE s-a conformat regulilor UE, cat or fi ele de rigide si inutil legate in aceasta conjunctura de sanctiuni datorate atacului asupra Ucrainei. Daca Germania nu e de acord cu noile sanctiuni despre care vorbesc americanii, nu are decat sa procedeze in consecinta si sa ridice si interdictia de survol. Poate sunt si cazuri in care cu adevarat pot aparea incidente aviatice care reclama traseu in linie dreapta, rapid. Nu mai amintesc amenintarile lui Rogozin, ca le stim cu totii.
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Spusele lui Dimitry Rogozin n-or fi cele mai elegante, dar eu le cred doar dacă le aud cu urechile mele, nu ceea ce titrează rusofobii.
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Pe de altă parte aș adăuga analizei făcută de B.Borșanu și faptul că au testat iubirea noastră pt. frații moldoveni. Fiind un zbor comercial, majoritatea călătorilor + copii, moldoveni.

Niciun comentariu: