joi, 10 august 2017

a platit impozit pe profit?

Daniel Catalin Zamfir
Astia care l-au felicitat pe Van Groningen ca e #rezist, l-or fi intrebat si daca a platit impozit pe profit?
Ministrul de finante spune ca 70% din bancile straine care fac profituri uriase in Romania, nu au platit impozit niciun leut in ultimii 5 ani!!!
Eu am sa-i solicit public ministrului sa prezinte lista celor care nu au platit! Si voi fi #insist! Eu ma astept ca dupa publicarea listei sa se organizeze grupuri de #rezist si sa picheteze sediile tuturor bancilor care nu au platit impozit. Ce ziceti?
Pe considerentul "prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul"....steven loveste din nou..."ma suna lumea si-mi multumeste ca am fost #rezist".
http://www.economica.net/interviu-steven-van-groningen-econ…
Preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, stârnea în februarie controverse în spaţiul public după ce a ales să iasă în stradă la protestele…
money.ro

 
Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/1583369301728689
Gheorghe Piperea
Dupa declaratiile publice ale Ministerului Finantelor, 70% dintre bancile romanesti nu platesc impozite, de mai mult de 5 ani fiind inregistrate cu pierderi care sunt tratate contabil drept cheltuieli deductibile. In mod normal, fiscul roman (aceeasi institutie care ne popreste noua conturile pentru amenzi de 100 de lei achitate in 2011 si care ne calculeaza dupa ureche penalitati, in baza formularelor on line "care se depun la etajul doi") ar trebui sa le dea onorabilelor banci, cele mai profitabile din Europa in ultimii 3 ani, un termen rezonabil de 3 luni pentru a demonstra ca pierderile din ultimii cinci ani sunt reale si nu rezultate ale unei coafuri contabile si, in caz contrar, sa recalifice aceste pierderi drept cheltuieli nedeductibile. In plus, Statul roman ar trebui sa sesizeze de urgenta Consiliul Concurentei sau chiar Comisia Europeana pentru a cere o ancheta sub raportul existentei unor potentiale practici anti-concurentiale, intrucat nu este normal ca unele entitati care lucreaza pe aceeasi piata sau pe piete vecine sa plateasca impozite si, eventual, sa fie lichidate pe motiv de pierdere, in timp ce alte entitati care practica optimizarea fiscala la limita evaziunii sa nu plateasca nimic si sa continue sa existe, bine-mersi, consumand si fonduri publice (cum ar fi bonificatiile de dobanda din domeniul bancilor pentru locuinte) sau fiind beneficiari de garantii guvernamentale (cum ar fi Programul Prima casa) ori de ajutoare de stat (cum ar fi imprumuturile statale cu dobanzi peste marja pietei, creditele de re-finantare de urgenta de tip Lombard pe care le acorda BNR sau reducerea pana la zero a rezervei minime obligatorii).
Sanctiunile ce pot fi aplicate de autoritatile din domeniul concurentei pot ajunge si la 10% din cifra de afaceri. Ar fi suficient si un singur caz de sanctionare pentru ca efectul persuasiv si preventiv al unei astfel de masuri sa dea roade - nimeni nu se va mai juca o vreme cu optimizarea fiscala, cu cesiunea creantelor neperformante si cu internalizarea serviciilor (sharing services) sau cu centralizarea operatiunilor de trezorerie (cash pooling).
Nu are nimeni nimic cu bancile in sine. Ci doar cu cele care nu respecta legea. Si cu cele care abuzeaza de puterea lor economica.

Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/1583587331706886
Beatrice Aldea
Mărturisesc că mi-a stârnit curiozitatea dnul Mișa. Am vrut să știu care sunt băncile acelea despre care vorbește. Așa că am făcut o situație a rezultatelor financiare ale băncilor pe ultimii 6 ani, rezultate culese de pe site ANAF. Sunt informații publice. Aș fi făcut pe ultimii 10 dar nu mai sunt vizibile cele mai vechi de 2011.
Ia uitați și voi ce cifre aici. Am avut o surpriză, nu mă așteptam ca BCR să aibă așa cifre proaste. Și BT va fi o surpriză pentru voi. Pentru mine nu e pentru că am gugălit imediat ce ne-a preluat, știam că ei au cifre bune.
Așaaaaaa...și acum ia spuneți voi, care credeți că sunt băncile care au făcut combinații de N luate câte K?
PS: cu albastru-profitul, cu roșu-pierderile
http://www.zf.ro/…/ministrul-finantelor-ionut-misa-bancile-…

Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Zicem : La fapte, planul este bun
 
 
Dinica Roman
Dinica Roman https://www.facebook.com/photo.php?fbid=831061217060981&set=a.108553589311751.19405.100004713311101&type=3
Daniel Catalin Zamfir
Asa cum am anuntat public i-am solicitat astazi ministrului de finante sa prezinte lista celor 31 de banci care in ultimii 5 ani nu au platit niciun leut impozit pe profit. De asemenea, am solicitat informatii in legatura cu impozitul pe profit platit de catre IFN-uri si colectorii de creante in ultimii zece ani.
Dinica Roman
Dinica Roman Cei care stati rau cu tensiunea sunteti sfatuiti sa evitati aceasta postare

https://www.dcnews.ro/impozit-profit-banci-adrian...
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Iar se contrazic Isarescu si Vasilescu! Guvernatorul ii da dreptate ministrului de finante, dar justifica neplata impozitului de catre banci prin lipsa profitului (Sa versi o lacrima si mai multe nu!!)
http://www.capital.ro/isarescu-bancile-nu-au-platit...
Bilanţurile anuale ale băncilor sunt publice şi…
capital.ro
 
Dinica Roman
Dinica Roman Astia doi nu mai primesc solda de la aceeasi casierie?
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Nu au avut timp sa se puna de acord. E cazul sa incepem sa avem compasiune fata de banci care trebuie sa aibe si provizioane, sa dea dobanzi la depozite, sa aibe suficiente lichiditati, sa dea doar credite performante, etc. Asa deplange guvernatorul dificultatile de neimaginat ale bancilor! Dar oare ce procemt din imprumuturile acordate merge in economie si cat se transforma in profit fiscal sau bancar?
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Si totusi ministrul finantelor a auzit de modalitatea prin care bancile isi mascheaza castigurile si evita plata impozitului pe profit prin vanzarea de credite neperformante
http://www.cotidianul.ro/bancile-pierd-bani-si-castiga.../
Băncile de la noi reușesc să-și mascheze câștigurile și, implicit, să evite plata impozitului pe profit prin…
cotidianul.ro

Niciun comentariu: